MED4791FF13541348F78215EFD250475873

Friköpt familjevilla med extra allt i Säve!

Såld!

Säve, Säve

Tolsegårdsvägen 5


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Genomgående renoverad villa i naturskönt område redo för nästa familj. Här erbjuds inglasad uteplats, pool med tak, friliggande garage ombyggt till boende i ett plan, flertalet parkeringsplatser, fyra sovrum, stora sällskapsytor och mycket, mycket mer!
Ditt drömhus? Hör av dig till mäklaren för mer information!

Om området

I Säve har jordbruket varit den dominerande näringen sedan urminnes tider. Många av markerna är helt oskiftade, och har brukats oavbrutet sedan järnåldern. Än idag är det en typisk jordbruksbygd, om än med vissa förortsinslag. Förutom jordbruksfastigheter finns här många villafastigheter. Det finns extremt många fornlämningar i Säve.

Kommunikation

Göteborgs längsta väg, Kongahällavägen och går igenom Säve. Vägen går mellan Torslanda, via Låssby och Björlanda, till Bärby Korsväg. Vid T-korsningen med Tuvevägen fortsätter den genom Säve samhälle till Gunnesby. Vägen rakt fram leder till Kornhalls färja. Buss nr 35, 36 och 37.

Närservice

Närmaste köpcentrum är Bäckebol med dess stora utbud av affärer. Även i Kungälv finns ett välsorterat köpcentrum. Ett annat alterativ är Backaplan eller Amhult. Lokal kiosk finns vid Säve station.

Parkering

Fri parkering i området.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
Antal rum7 rok
Boarea126 kvm
Biarea127 kvm
Tomtarea1,469 kvm
Byggår1946
Driftskostnad3,792 kr/månad

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
7 rum varav 4 sovrum
Boarea
126 kvm
** Entréplan **
När ni stiger ur bilen och följer gången upp till entrén känner ni riktigt hur villan välkomnar er, ni liksom bjuds in i via den fina foajén. Väl inne, hänger ni era kläder till ert vänster och omfamnas av värmen.
Hall
Runda hörnet och ni når bostadens nav, hallen. Nu har ni det luftiga köket på er vänstersida och anslutningar till vardagsrum och trappor som tar er till både övre plan och källaren. I hallen finns dessutom en rymlig klädkammare, som man enkelt kan göra till en gästtoalett om så önskas.
Kök
Nästa rum köket - Lantligt och luftigt med massvis av förvaring samt stora arbetsytor i gedigna material gör det hemtrevligt och praktiskt. Köksön i mitten bildar en trevlig samlingspunkt och förgylls av solens ljus som strålar in genom det stora fönsterpartiet. Köket är något äldre och utgör således det enda rum som ej renoverats de senaste åren.
Matsal
Fortsätter ni genom köket, når ni den underbara matsalen. Väl tilltagen och ljus med stort fönsterpartiet mot bakgården. Här ryms med enkelhet ett middagssällskap om tio personer. Missa inte heller den vackra fiskbensparketten!
Vardagsrum
Traska vidare på parketten till det stora vardagsrummet. Soffmöblemang och TV-möbel har sina givna platser. När ni tröttnat på TV-tittandet, kan ni rikta blicken mot fönstren och blicka ut över landskapet. Precis utanför ser ni villans härliga pool.
Groventré
I andra riktningen, på andra sidan om matsalen, ligger groventrén med tillhörande hall. Ni ges här gott om förvaring i flera skjutdörrsgarderober samt yta för arbetshörna eller motsvarande. Anslutande till detta rum ligger det lyxiga badrummet.
Badrum
Ni behöver inte trängas här – detta exklusiva badrum erbjuder er; dubbla handfat i en vägghängd kommod med tillhörande belysta spegelskåp, naturligt ljus från det avlånga fönstret och en snygg duschhörna med glasvägg och takhängd dusch. Bakom dörren ryms ytterligare förvaring i två stycken vägghängda högskåp. Inte behöver ni frysa om fötterna heller, här är skön golvvärme installerad! Golvet är klätt i snygg, grå klinkers och väggarna i högblankt, vitt kakel.
Uterum
På villans norra gavel finns entrévånings nyaste rum - uterummet - användbart större delen av året. Här kommer solens strålar lagom till sommarens grillmiddagar som hela familjen kan samlas till. Avnjut grillens godsaker samtidigt som ni njuter av den helt underbara utsikten över de öppna vyerna nedan.
** Övre Plan **
Tar ni er tillbaka till hallen och följer trappen till övre plan, möts ni av en ljus övre hall med anslutning till balkongen. Här ifrån ser man långt över vidderna och avnjuter kvällskaffet i bästa miljö. Till ert höger ovan trappan ligger en inre hall med ett par inbyggda garderober samt anslutning till sovrum 1 och 2.
Sovrum 1
Det första sovrummet, mot husets gavel, rymmer sängmöblemang samt förvaringsmöbel. Här är ett stort fönster från vilket man ser ner till poolen utanför.
Sovrum 2
Sovrum 2 som vetter mot bakgården är något större än sovrum 1 och har en kattvind inredd till en bra klädkammare.
Sovrum 3
I den övre hallens förlängning når ni via nästa rum de två större sovrummen, nr. 3 och 4. Sovrum 3 har även det ett stort fönster mot bakgården och nyttjas idag till arbetsrum.
Sovrum 4
Det 4:e sovrummet finner ni i ett svalt norrläge och erbjuder även det den underbara utsikten över markerna. Här finns plats för dubbelsäng samt sovalkov där den lilla barnsängen eller klädkammaren har sin perfekta plats.
Toalett
Utanför sovrummet ligger en helkaklad, nyrenoverad toalett med härlig golvvärme.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1946
Uppvärmning
Värmepump luft/vatten
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 11/28/2017
Energiklass
C
Energiprestanda
40 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Grundsulor
Grundmur
Betonghålsten
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
3-glas isolerglas/ 2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Gunnesby 8:16
Övrigt
2017 Renovering källare
2017 Installation nytt värmesystem Thermia
2017 Ny kyl & frys LG (lägenhet)
2017 Tvättmaskin (lägenhet)
2017 Diskmaskin IKEA (lägenhet)
2017 Trappa och pool altan
2016 Byggnation hönshus
2016 Slipning av ekparkett
2016 Nya fönster Morup
2016 Byte vattenfilter Brava
2016 Garaget ombyggt (lägenhet klar)
2015 Ommålning av alla hus
2013 Byggnation pool
2013 Frys källare Cylinda
2012 Byggnation uterum Willab Garden
2011 Byggnation badrum
2011 Nytt vattenreningsverk Brava
2010 Diskmaskin Cylinda
2010 Byte fasadbeklädnad
2009 Installering minireningsverk Biokem 6
2008 Pump till brunnen
2007 Byggnation av garage
2005 Tvättmaskin Siemens
2004 Kyl & frys Elektrolux
2003 Dränering runt huset
2003 Takbeläggning huset
2003 Växthus
2002 Spis Elektrolux
Övriga byggnader
* Garage – omgjord till lägenhet i ett plan. På ca: 65 m² ges ni här en fullutrustad 3-rummare med kök samt badrum med tvättavdelning.
* Hönshus/Förråd nyttjas idag som hönshus
* Garage/verkstad som rymmer alla era verktyg.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 45,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 16,000
VA
SEK 6,000
Uppvärming
SEK 14,000
Renhållning
SEK 800
Väg, samf
SEK 200
Försäkring
SEK 8,000
Övrigt
SEK 500
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Driftskostnader varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör. Kontakta mäklaren för närmare specifikation.
OBS! Driftskostnaderna inkluderar uppvärmning av extern byggnad samt pool.
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
SEK 1,842,000
Byggnadsvärde
SEK 981,000
Summa pantbrev
SEK 1,676,600
Tomt
Areal
1469 kvm
Tomttyp
Anlagd trädgård
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 14-SÄE-567.1
Förmån: Officialservitut Väg, 14-SÄE-567.2

Karta

Säve Säve

Tolsegårdsvägen 5

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg