Brämaregården, Göteborg

Brämaregatan 1A


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

I fastighet anno 1898 med gammal charm bevarad och med unikt tillfälle att göra till er egna lilla pärla. I Brämaregårdens vackraste sekelskifteshus, mitt emot expansiva Kvillebäcken och med bara minuter från centrala staden har ni nu chansen att förvärva denna spatiösa tvårummare. Trivsam förening med lokaler som inbringar intäkter. Tillträde enligt ert önskemål!

Välkommen på visning!

Om området

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,133 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
Antal rum2 rok
Boarea49 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer01001
Byggår1898
Driftskostnad225 kr/månad

Alla bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
49 kvm
Vardagsrum
Vardagsrummet, ett stort inbjudande rum med plats för härlig sällskapsyta. Två stora spröjsade fönster bidrar med naturligt ljus och här gör sig takhöjden påmind. Här ryms utan problem en soffhörna och tv. Takrosetten finns kvar sen gammalt och med små medel kan man återställa rummet till sin ursprungliga charm. På golvet ligget just nu ett ljust laminatgolv och väggarna är ljusa.
Kök
Köket är ett riktigt dragplåster och högst iögonfallande med sin 70-tals design. Bli inspirerad av att laga mat i detta väldisponerade kök med gott om förvaring och bänkytor. Väggarna går i vitt och på köksgolvet ligger en plastmatta. Tack vare ett stort fönster badar köket i naturligt ljus som flödar vidare in till vardagsrummet. Från fönstret ser ni ut över innergården samt bort mot Kvillebäcken. Innergården når ni bara några trappor ner och här har ni även föreningens gemensamma tvättstuga.
Sovrum
I fil med vardagsrummet finner ni bostadens stora och rymliga sovrum som garanterat ger er en god natts sömn. Här finns två stora spröjsade fönster som ger rummet rymd och karaktär. Fyra garderober gömmer sig närmast dörren och ytterligare förvaring ryms och sväljer alla era kläder utan att kännas trångt. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är ljust målade.
Badrum
Badrummet är inrett i sobra färger i grått. På golvet ligger en våtrumsmatta och på väggarna sitter en våtrumstapet. Här finner ni wc, handfat, spegelskåp samt dusch med draperi.
Hall
Entrén är genom en charmig liten hall med en garderob samt plats för skoställ och avhängning. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är ljusa.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 4
Avgift
SEK 3,133 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 2,700 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,200
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
3.88 %
Andel av årsavgiften
4.177 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1898
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 2/15/2011
Energiklass
F
Energiprestanda
135 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Brämaregatan 1
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Brämaregården 737:248 som de förvärvade 2010 i samband med att föreningen bildades. Föreningen består av 20 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt. Dessa har en sammanlagd bostadsarea om 1581 m2 varav 1263 m2 utgör bostadsarea samt 318 m2 utgör lokalyta. Två av lokalerna är restauranger med 3-åriga hyreskontrakt. Inga planer finns på förändring. Den tredje lokalen används idag som lager för begagnade vitvaror. En förstudie är påbörjad för att undersöka möjligheterna att omvandla lokalen till nya bostadsrätter. Inga beslut är tagna i dagsläget.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
20
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Comhem finns som leverantör till TV, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband står lägenhetsinnehavaren själv för.
Parkering
Boendeparkering på gatan utanför. För mer information och ansökan finns på www.goteborg.se.
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2013 och 2042. Underhållsplan är just nu är under revidering inom styrelsen. Underhållsplanen påverkas även mycket av huruvida det blir något av omvandlingen av den tredje hyreslokalen.

2016 renoverades ett av badrummen i hyresrätterna. Dagvattenledningen filmades. Avloppsstammar spolades. Avlopp i tvättstugan byttes ut samt en obligatorisk ventilations kontroll utfördes.

Föreningen har under året avslutat ett projekt med att dränera gården, byta dagvattenledningar och i samband med detta förnyades utomhusmiljön.
Ekonomi
Inga beslutade avgiftshöjningar finns 2017-10-22. Medel reserveras årligen till det planerade underhållet. För att se avsättningens storlek, se fondnoten.
Amortering på föreningens lån sker enligt plan. För mer information, se lånenoten.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 455
Kontaktperson
Andreas Johansson

Karta

Brämaregården Göteborg

Brämaregatan 1A

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg