MED6A0EEFBBAFEA445896FCB0301675B748

Genomgångstvåa med västerbalkong och charmiga originalinslag i Kvillebäcken!

Såld!

Centrala Hisingen Kvillebäcken, Göteborg

Godemansgatan 9A


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Genomgångslägenhet med soldränkt balkong längst upp med fri vy över grannskapet. Underbar, klassisk fiskbensparkett och charmiga pardörrar bjuder in till det stora vardagsrummet. Här är nära till både Kvillebäckens centrum, service och goda kommunikationer som tar dig till stan på bara några minuter. Välkommen till en välskött HSB-förening i ett av Hisingens mest expansiva områden.
Låter det intressant? Hör av dig redan idag!

Om området

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns det garage för bilen och besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.
Läs mer om området under fliken "Dokument och Länkar" under länken "Om Kvillebäcken".

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,476 inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) samt bredband 100 Mbit/s
TypLägenhet
Antal rum2 rok
Boarea55 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer92
Byggår1951
Driftskostnad350 kr/månad

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm
Beskrivning
I expansiva Kvillebäckens lugnare område finner ni denna genomgångstvåa med charmiga originaldetaljer. Här leder klassiska pardörrar dig till i det stora vardagsrummet som har den vackra fiskbensparketten i original på golvet. Helkaklat badrum och balkong i soligt västerläge. Här bor ni i en välskött HSB-förening med en fin innergård där medlemmarna har möjlighet att odla växter och grönsaker. Här är bl.a. bredband inkluderat i avgiften och parkeringsplatserna billiga!

Välkommen in!
På översta plan ligger lägenheten. Med hallen som bostadens nav, når ni här ifrån bostadens samtliga övriga rum. Här finns en rejäl garderob som rymmer mycket förvaring samt gott om plats för ytterligare möblemang. I entrén ligger slitstark laminat, så de smutsiga skorna från höstrusket riskerar inte att göra någon skada. Era ytterkläder hänger ni till ert höger.

Från entrén har du det charmiga köket rakt framför dig. Luckorna här går i tidlöst vitt med rostfria beslag. Ett dubbelskåp är öppet, men luckorna finns om de önskas. Ovan den snygga arbetsbänken sitter högblankt kakel, även det i klassisk, men samtidigt tidlös, stil. Golvet är klätt med snygg parkett och matplatsen har sin plats invid det stora fönstret, som vetter mot härlig grönska = minimal insyn.

Nästa rum ni når är det ljusa sovrummet. Här finns gott om plats för en stor säng med tillhörande möblemang. Med två stycken inbyggda garderober samt yta för ytterligare förvarings, kan ni organisera kläderna utan bekymmer. Det stora fönstret ger, tillsammans med de vita väggarna, gott om ljus och en uppiggande känsla när det är dags att kliva upp på morgonen.

Intill sovrummet finner ni det snygga, helkaklade badrummet. Här finns allt man önskar; WC, vägghängd kommod med handfat, spegelskåp med downlights, duschhörna med vikbara glasdörrar och takhängd dusch samt praktisk kombimaskin, så ni behöver inte springa i trapporna för att ta hand om tvätten.

Sist, men inte minst, har vi vardagsrummet. Detta rum är gjort för samvaro med plats för TV-möblemang samt soffgrupp. En matplats ryms också, förslagsvis invid det stora fönstret. Fondväggen i turkos, tillsammans med det fina parkettgolvet och pardörrarnas, framhäver den charmiga originalstilen som ger total hemtrevnad.
Från vardagsrummet når ni balkongen. Här värmer solens strålar hela dagen tack vare sitt fria läge längst upp. Dessutom är här tillåtet att grilla!

Välkommen att kontakta mäklaren för att få se denna charmiga lägenhet på en visning!
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,476 inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) samt bredband 100 Mbit/s
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
0.788 %
Andel av årsavgiften
0.788 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd. 11/19/2010
Energiprestanda
173 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg
Om föreningen
Föreningen består av fastigheterna Kvillebäcken 4:7, 31:1-4,32:2, 36:4 som uppfördes 1951. Föreningen har 142 lägenheter och 16 lokaler, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fördelningen är följande: 44 st 1 rok, 98 st 2 rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningens fastigheter består av följande adresser: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4 & 5, Harald Hjärnesgatan 13, 14,18 och Rudenschöldsgatan 15.

Besök föreningens mycket informativa hemsida för mer information: http://hsbkvillebacken.se/

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv,bredband 100 Mbit (Fiber) samt dubbla förråd.

Tvättstuga:
Det finns en tvättstuga i varje hus.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Andelsratt
Antal lägenheter
142
Antal lokaler i föreningen
16
Tv och bredband
Internet 100 Mbit/s samt kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften. Därutöver erbjuder ComHem digital-TV med ytterligare kanaler samt bredband. Se www.comhem.se för mer information.
Parkering
Föreningen erbjuder fyra olika parkeringsalternativ för de boende och deras gäster. Samtliga platser behöver tillstånd från föreningen och det är separat kö för de olika alternativen, tag kontakt med expeditionen för att ställa dig i kön. Det finns även gratis parkering på gatorna i området.
Här finns:
Garageplats 500 kr/mån.
Utomhusparkering 200kr/mån.
Mc/moped garage för 120kr/mån.
Samt gästparkering där tillstånd finns att kvittera ut hos expeditionen.
Renoveringar
Stamrenoverat 1987
Föreningen gör en löpande översyn av fastigheterna där de lagar de delar som behöver lagas. Man följer parallellt en underhållsplan. Planerade arbeten är bl.a. takrenovering samt fönsterrenovering.
Ekonomi
I januari 2019 höjdes avgiften 2,5 %. För mer information, besök föreningens hemsida http://hsbkvillebacken.se/

Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465
Kontaktperson
Marcus Carlsson

Karta

Centrala Hisingen Kvillebäcken Göteborg

Godemansgatan 9A

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg