190
MED7BC473AE710141E595382FF311977158

Såld!

Centrala Hisingen Kvillebäcken, Göteborg

Penselgatan 10


Såld!
Slutpris: SEK 2,700,000

Ansvarig mäklare

Välplanerad och gaveltvåa med inglasad balkong i Brf Kvillebäcksparken. Flytta in lagom till skolstart och bo här i ett av Göteborgs mest eftertraktade område med oslagbar närhet till shopping och kollektivtrafik.

Om området

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,174 inkl värme, kallvatten och Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea50.62 kvm
Våning2 (hiss finns)
LägenhetsnummerB 1105
Byggår2016
Driftskostnad360 kr/månad

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till Penselgatan 10 som präglas av välplanerade kvadratmetrar. Med ett komfortabelt och expansivt läge i Kvillebäcken erbjuds denna praktiska tvåa med stor härlig inglasad balkong om ca 10 kvm!

Ni möts av en trevlig hall med plats för avhängning - takhöjden är 2,60 m - ljus och rymd. Här finns fem praktiska garderober som går från golv till tak. Lägenheten har genomgående mattlackad ekparkett och golvlister i ek. Väggarna är målade i vitt. Vackra fönsterbänkar i äkta natursten.

Vidare njuter vi av ett ljust vardagsrum med fönster i två väderstrevk, ett ut mot gården och mot gatan. Rummets storlek gör det till ett underbart rum för både avkoppling och umgänge. Här ryms såväl soffgrupp som köksmöbel och gott om plats för att socialisera sig. Balkongen ligger i bekvämt västerläge och är inglasad så blir som ett extra rum året om. I öppen planlösning med vardagsrummet ligger det moderna köket från Myresjökök med rostfri maskinpark från Cylinda. Inredningen består av vita skåpsluckor, grå laminatbänkskiva och vitt kakel. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd, en inbyggd ugn, induktionshäll, inbyggd micro, fläkt samt en diskmaskin.

Lägenheten erbjuder ett rymligt sovrum med ekparkett på golvet och vita väggar. Djup fönsternisch med stenskiva på fönsterbrädet. Här ryms både dubbelsäng och en skjutdörrsgarderob finns där idag. Fönster åt norr gör rummet naturligt svalt och som bäddat för en god nattsömn.

Badrummet har allt du kan önska dig, tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande bänkskiva, handduksvärmare, toalett, handfat med kommod och spegel samt en duschhörna med glasdörrar. Praktisk förvaring finns här i tre väggskåp. Mörkgrått klinker på golvet med golvvärme och vitt kakel på väggar dessutom ett fönster som ger er ett naturligt ljus i badrummet.
Antal rum
2 rum
Boarea
50.62 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 10, hiss finns
Avgift
SEK 3,174 inkl värme, kallvatten och Kabel-TV
Driftskostnad
SEK 4,320 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,844
VA
SEK 1,476
Kommentar
VA avser varmvatten, fakturering sker från verklig förbrukning.
Andel i föreningen
0.7362 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme - vattenburen golvvärme
Ventilation
FTX, från- och tilluft med återvinning
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
BYGGNADSBESKRIVNING
Grund: Pålad betong
Stomme: Betongbjälklag
Balkonger: Betongplatta
Yttertak: Takduk ev. sedumtak
Hängrännor: Plåt
Lägenhetsskiljande väggar: Betong

Lägenhetsdörrar: Säkerhetsdörr
Balkongdörrar: Aluminium/trä
Innerväggar: Gips
Fönster: Aluminium/trä
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Balkong ca 9,9 m2
Källarförråd
Förening
Namn
Brf Kvillebäcksparken
Om föreningen
Byggda av Ivar Kjellberg 2014- 2016 - inflyttning under 2016. 121 bostäder alla med bostadsrätt.

Vatten:
Kallvatten ingår i månadsavgiften.
Varmvatten: Separat mätare för individuell debitering

EL: El central med automatsäkring och jordfelsbrytare i varje lägenhet.
Separat mätare för individuell debitering - föreningen har elavtalet.

Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburen golvvärme. Ingår i månadsavgiften.

Ventilation: FTX, från - och tilluftsventilation med värmeåtervinning.

Huset uppfyller Miljöbyggnad silver.

Till varje lägenhet följer: Källarförråd har väggar av trådnät/plåt samt postfack i entréplan. Tidningsfack utanför varje lägenhetsdörr.

Bostäderna har gemensamma cykelrum, stor gemensam takterrass i uppgång Penselgatan 10.

Sophantering: Sopsugsanläggning med tre fraktioner, komposterbart, restavfall och tidningar. Dessutom finns ett separat återvinningsrum för boende i området.

Energideklaration av föreningens fastighet är planerad till april 2019.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
121
Tv och bredband
TV: TV genom fiber, grundutbud av TV-kanaler ingår månadsavgiften (SVT1, SVT2, Kunskapskanalen, barnkanalen, 4, SVT24, SVT1-HD, SVT2-HD, 4-HD)
Bredband/telefoni/ mer TV: Varje lägenhetsinnehavare tecknar separat abonnemang. Kostnader gällande extratillval utav TV, telefoni och bredband via Telenor
Parkering
Parkering: Garage om 44 platser i källarplan, infart från solventilsgatan. Kö-system tillämpas. Avgift för garageplats fn 1000 kr/mån.

Via Ivar Kjellberg Fastighets AB finns möjlighet att hyra garageplats på Rundbäcksgatan 10 samt Solventilsgatan 8 till en kostnad om ca 1 125 kr/mån. För vidare information och aktuell tillgång, vänligen ring 031-42 84 00 eller gå in på deras websida: https://ikfab.kjellberg.se/parkering.

I P-hus Kvilletorget kan man hyra parkering. För priser och tillgång se www.parkeringgoteborg.se.

Vid Backaplan (NetOnNet) finns det möjlighet att hyra parkeringsplats till en kostnad om ca 500 kr/månad. Det går ej att hyra någon specifik plats. Gå in på http://www.parkeringstjanst.se, ring 031 - 51 88 10 eller skicka ett mail till: hyra@parkeringstjanst.se för mer information.
Renoveringar
2017:
Föreningens takterrass har färdigställts.
Mottagare för fjärrstyrd öppning av garaget har installerats.
Brytskydd på alla källardörrar har monterats.
Ekonomi
Enligt samtal med ordföranden idag planeras ej någon avgiftshöjning för 2019+2020
2019-03-26
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Centrala Hisingen Kvillebäcken Göteborg

Penselgatan 10

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg