190
MED4DBC8C6BCC7E479F980C2D074FC38136

Nyrenoverad genomgångstvåa i Kvillebäckens bästa läge!

Såld!

Centrala Hisingen Kvillebäcken, Göteborg

Godemansgatan 9C


Såld!
Slutpris: SEK 2,510,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Ljus och välplanerad gavel-/genomgångstvåa med nyrenoverat kök och badrum. Inred fritt i det stora vardagsrummet och släpp in den friska luften från den franska balkongen. Här bor du i en välskött HSB-förening i ett av Hisingens mest expansiva områden med närhet till både centrum, service och goda kommunikationer.
Är detta något för dig? Hör av dig till mäklaren för mer information!

Om området

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns det garage för bilen och besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.
Läs mer om området under fliken "Dokument och Länkar" under länken "Om Kvillebäcken".

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,338 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea55 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer22-2100-5-80-10
Byggår1951
Driftskostnad358 kr/månad

Bilder

Klassiskt möter modernt

Bostadens knutpunkt

Smart kök för bekymmerslös matlagning

Matplats belyst av solens ljus

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Nyrenoverad gaveltvåa i populära Kvillebäckens lugnare område för dig som inte vill bo i nyproduktion. Här möter vackra originalgolv och klassiska pardörrar ett modernt badrum samt kök, köket insatt så sent som 2017. I denna välskötta HSB-förening erbjuds utöver det vanliga även härlig gård där medlemmarna har möjlighet att odla växter och grönsaker.

Välkommen in på Godemansgatan 9C!
En liten trappa upp och du når bostadens entré. Hallen är lägenhetens knutpunkt med dörrar till bostadens samtliga rum och ett stort förråd. Direkt innanför dörren finns avhängningsmöjligheter och hallen är stor nog för ytterligare förvaringsmöbel. På golvet ligger välbevarad parkett och väggarna är nymålade i en ljusgrå kulör.

Rakt fram från entrén ligger det nyrenoverade köket. Tidlösa luckor med klassisk dekorlist och riktigt snyggt stänkskydd mellan skåp och arbetsbänk möter toppmodern maskinpark. Det stora fönstret släpper in mycket ljus över både arbetsytor samt matplats. På golvet ligger grå laminat.

Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang samt förvaringsmöbler. Dessutom finns här två stycken inbyggda garderober. Låt morgonsolen ge dig energi när det är dags att kliva upp och njut av lugnet i området när det är sovdags. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger laminat.

I hallens bortre ände ligger det nyrenoverade, helkaklade badrummet. Vägghängd kommod med handfat, spegelskåp med downlights, tvättmaskin, WC, duschhörna och handdukstork inryms i detta väl tilltagna badrum.

Du välkomnas till vardagsrummet - bostadens diamant - av de vackra pardörrarna och fiskbensparketten i fantastiskt bra skick. Ljuset flödar från de två fönstren i olika väderstreck och här finns dörren till bostadens lilla balkong. Väggarna är även här nymålade i vitt och här finns gott om plats för stor tv-möbel samt soffgrupp. En mindre matplats, kanske invid fönstret/balkongdörren, hade också rymts.

Välkommen att uppleva denna klassiskt moderna lägenhet på visning!
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 3,338 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 4,300 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,100
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.
Andel i föreningen
0.75693 %
Andel av årsavgiften
0.75693 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1951
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd. 11/19/2010
Energiprestanda
173 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
-Balkong
Fransk balkong med fri utsikt över gården i västligt läge (kvällssol).

-Förråd
Det finns dubbla förråd till bostaden, ett i källaren och ett på vinden.

-Tvättstuga
Finns i källaren i samma hus.

-Parkering
Kan hyras utomhus för 100 kr/månad. Separat kö. Föreningen har även garage för 350 kr/mån. Separat kö. Det finns även motorcykelplats i garage för 120 kr/mån. Separat kö. Det finns även boendeparkering på gatan för 335kr/mån.

-Bra att veta:
Utanför huset finns pallkragar att odla i för de boende i föreningen, så vill man odla växter/grönsaker går det bra.

Cykelrum finns i källaren.

På gården utanför finns grillplats att nyttja av föreningens medlemmar.

Föreningen har en samlingslokal som går att hyra för kalas och tillställningar.

En övernattningslägenhet att hyra när man har gäster på besök. Här finns 5 bäddar.
Förening
Namn
HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg
Om föreningen
Föreningen består av fastigheterna Kvillebäcken 4:7, 31:1-4,32:2, 36:4 som uppfördes 1951. Föreningen har 142 lägenheter och 16 lokaler, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fördelningen är följande: 44 st 1 rok, 98 st 2 rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningens fastigheter består av följande adresser: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4 & 5, Harald Hjärnesgatan 13, 14,18 och Rudenschöldsgatan 15.

Besök föreningens mycket informativa hemsida för mer information: http://hsbkvillebacken.se/

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv,bredband 100 Mbit (Fiber) samt dubbla förråd.

Tvättstuga:
Det finns en tvättstuga i varje hus.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Andelsratt
Antal lägenheter
142
Antal lokaler i föreningen
16
Tv och bredband
Internet 100 Mbit/s samt kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften. Därutöver erbjuder ComHem digital-TV med ytterligare kanaler samt bredband. Se www.comhem.se för mer information.
Parkering
Föreningen erbjuder fyra olika parkeringsalternativ för de boende och deras gäster. Samtliga platser behöver tillstånd från föreningen och det är separat kö för de olika alternativen, tag kontakt med expeditionen för att ställa dig i kön. Det finns även gratis parkering på gatorna i området.
Här finns:
Garageplats 500 kr/mån.
Utomhusparkering 200kr/mån.
Mc/moped garage för 120kr/mån.
Samt gästparkering där tillstånd finns att kvittera ut hos expeditionen.
Renoveringar
Stamrenoverat 1987
Föreningen gör en löpande översyn av fastigheterna där de lagar de delar som behöver lagas. Man följer parallellt en underhållsplan. Planerade arbeten är bl.a. takrenovering samt fönsterrenovering.
Ekonomi
I januari 2019 höjdes avgiften 2,5 %. För mer information, besök föreningens hemsida http://hsbkvillebacken.se/

Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Äger föreningen marken
6 av 7 fastigheter är upplåtna med tomträttsavtal
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Centrala Hisingen Kvillebäcken Göteborg

Godemansgatan 9C

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg