Eriksberg, Göteborg

Norra Skeppspromenaden 13


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Gaveltrea högt upp i huset med Sörhallsberget som närmsta granne. Hiss finns och stor inglasad balkong där du ser glimtar av älven. I avgiften ingår förutom värme, kall och varmvatten även Telia Triple play som innebär kabel-tv, 100 mbit bredband och IP-telefoni..

Om området

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägena Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,498 inkl värme, VA & Telia Triple Play
TypLägenhet
Antal rum3 rok
Boarea85.5 kvm
Biarea7.4 kvm
Våning7 (hiss finns)
Lägenhetsnummer134
Byggår2006
Driftskostnad356 kr/månad

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
85.5 kvm
Kök
Ekparkett på golv och ljus tapet på väggar. Köksinredning i grått med rostfria handtag och ett pastellgult kakel ovan bänkskivan i laminat. Utrustat med kyl i fullhöjd (Electrolux), frys i fullhöjd (Electrolux), en ugn med häll (Electrolux), fläkt (Futurum), mikro (Electrolux) samt en diskmaskin (Electrolux).
Badrum
Helkaklade vita väggar och på golvet ligger ett grått klinker. Utrustat med vägghängd wc, tvättställ, spegelskåp, dusch med glasvägg, handduksvärmare, förvaringsskåp, tvättmaskin (Electrolux) samt en torktumlare (Electrolux).
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
7 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 5,498 inkl värme, VA & Telia Triple Play
Driftskostnad
SEK 4,274 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,328
Försäkring
SEK 946
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Elkostnad enligt enhetsmätning - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.
Andel av årsavgiften
0.936 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 9/23/2009
Energiprestanda
104 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Skotet
Om föreningen
HSB Brf Skotet består av fem sjuvånings-punkthus med 135 lägenheter byggda och inflyttade 2006. Husen omges av gröna gårdar som är väl skyddade för väder och vind. Parkeringen ligger under husen samt i ett kallgarage mot Sörhallsberget. Bussgatan ligger utom syn- och hörhåll men ändå bara någon minut bort. Närmaste busshållplats heter Sörhallstorget.

I föreningen finns en gemensamhetslokal, cykelrum, barnvagnsrum samt två gemensamma tvättstugor (i nr 15 och 17). En fin övernattningslägenhet finns att hyra i entréplan i nr 15. Då gemensamhetslokalen utrustats med bäddsoffa kan även den hyras för övernattning.

I månadsavgiften ingår värme, VA, bredband, TV och IP-telefoni (Telia Triple Play) (250/100 Mbits fart)
Tillkommer gör enhetsmätning av el - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar. Bostadsrättsförsäkring ingår i avgiften, dock ej hemförsäkring.

Överlåtelseavgiften är för närvarande 1163 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande cirka 460 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
135
Tv och bredband
Föreningen har ett avtal med Telia som omfattar digital-TV (kanalpaket Lagom), bredband FiberLan (250/100) samt bredbandstelefoni. Kostnaden för detta tas av föreningen och ingår i månadsavgiften..
Ytterligare kanaler och kanalpaket kan köpas till individuellt och bekostas av den enskilde medlemmen.
Parkering
Föreningen har tillgång till 90 parkeringsplatser i varmgarage (600 kr/mån), 30 platser i kallgarage (550 kr/mån), 7 parkeringsplatser på gatan (350 kr/mån) samt ett antal MC-platser i varmgaraget. Till platserna är det separat kö som är kort (november 2019). Laddplatser finns inom kort i garaget!

Varmgaraget är beläget i direkt anslutning till källarplan för alla fem hus i föreningen och kallgaraget finns i slutet av Sörhallsgatan. Parkeringsplatserna utomhus ligger i anslutning till Sörhallstorgets busshållplats.

Parkeringsgaragen ingår i två olika samfällighetsföreningar och parkeringsplatserna delas ut av HSB efter kösystem.
Renoveringar
Föreningen är i slutfasen på att montera solceller på sina fastigheter. Laddplatser i garaget likaså.
Ekonomi
Inga kända.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 455

Karta

Eriksberg Göteborg

Norra Skeppspromenaden 13

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg