190
MED259CFE8FFB8C4E5B994FC4B56BA601B2

Rymlig 2:a med uteplats i västerläge!

Såld!

Biskopsgården, Göteborg

Regnvädersgatan 14


Såld!
Slutpris: SEK 1,275,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu kan vi erbjuda en rymlig och välplanerad retrobostad i Södra Biskopsgården. Balkong i fritt läge med härlig kvällssol i väster. Här bor ni bland grönska med närhet till service och kommunikationer på Vårväderstorget. Välkommen på visning!

Om området

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

ÖvrigtFakta

MånadsavgiftSEK 2,399 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea52.5 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer10
Byggår1956
Driftskostnad387 kr/månad

Bilder

Välkommen till Regnvädersgatan 14!

Ljust och nyansrikt kök...

Originalkök med retrokänsla

Regnvädersgatan 14

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
I ett mycket populärt område i Södra Biskopsgården, ett stenkast från Vårväderstorget, har ni nu möjlighet att förvärva denna genomgångslägenhet. Lägenheten ligger i ett ljust läge i huset och i ett lugnt läge i området. Här bor ni en välskött och gemytlig förening med låg avgift.

Ni gör entré i lägenhetens hall med plats för avhängning. Vidare härifrån når ni lägenhetens samtliga rum.

Köket har sin retrokänsla med vita underskåp, grånyanserade överskåp med krydhylla och en bänkskiva i massiv ek. Köket erbjuder vita väggar med en grå detaljrik fondvägg. Vitvarorna består av en diskmaskin från Whirpool och kyl & frys från Zanussi. Från köket ser ni ut över den gemensamma gården och ner mot Vårväderstorget, ni har ingen granne om ser in på er utan kan istället lugnt och skönt sitta med en kaffekopp i handen och hålla koll.

Vardagsrummet med sin fina ekparkett i holländskt förband och härliga ljusinsläpp blir en självklar punkt för den sociala samvaron. Rummet är lättmöblerat och utsikten härifrån inkluderar grönska, du har även denna utsikt ifrån sovrummet med balkongen. I det ljusa sovrummet får ni en god nattsömn tack vare det lugna läget. Väggarna går i vita toner och på golvet finner ni ett ekmönstrat laminatgolv, samt står där både en skjutdörrsgarderob och platsbyggd garderob med goda förvaringsutrymmen. Balkongen i soligt läge blir välanvänd under sommarhalvåret, solen ligger på länge och värmer in på småtimmarna där Göteborgs hamninlopp blir till en vacker siluett att kolla på.

Vårväderstorget ligger precis intill med sitt välsorterade utbud av butiker och service i form av vårdcentral, apotek och Willys. Spårvagnen tar er till Nordstan eller Brunnsparken på bara 14 minuter.
Antal rum
2 rum
Boarea
52.5 kvm
Kök
Schackrutig plastmatta på golvet och vita väggar med en ljusgrå fondvägg. Köksinredning i vitt och grått med rostfria handtag och ett vitt kakel ovan bänkskivan i massiv ek. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd (Zanussi), hällspis (Husqvarna), fläkt (Franke) samt en diskmaskin (Whirlpool).
Badrum
Grått klinker på golv och vita halvkaklade väggar med en blå bård. Utrustat med wc, tvättställ, spegelskåp, dusch med draperi och en tvättmaskin (UPO, -14). Badrummet kommer att bytas ut under hösten i samband med stambytet.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 2,399 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 4,648 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,048
Försäkring
SEK 1,600
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.0172271 %
Andel av årsavgiften
1.71636 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1956
Energideklaration
Utförd. 11/7/2008
Energiprestanda
132 kWh/m² (Atemp) och år
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm samt ett vindsförråd om ca 4 kvm.
Förening
Namn
Brf Biskopsgården Nr 1
Om föreningen
Fastigheten byggdes 1956 och består av ett flerbostadshus i 3 våningar. Totalyta är enligt taxeringens 3 766 kvm, varav 3 203 kvm utgör lägenhetsyta och 563 kvm utgör lokalyta. Föreningen upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt. Fastigheten är upplåten med tomträtt och föreningen innehar sedan 1956 tomträtten till fastigheten. Tomträttsavtalet gäller oförändrat från och med 2015-08-09 och skrivs om var tjugonde år.

Avgiften planeras att höjas för att finansiera stambyte.
Organisationsform
Andelsratt
Antal lägenheter
56
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Kabel-Tv och Bredband levereras via ComHem, fiberkabel är indragen. Grundutbud för kabel-tv ingår i avgiften, bredbandsabonnemang tecknas separat av innehavaren.
Parkering
Det finns parkeringsplatser och garageplatser att hyra fn ca 70:- resp. ca 250:-/mån. I dagsläget lång kö till garage och få lediga platser till p-plats.
Renoveringar
Under 2015 genomfördes ett stambyte i en av uppgångarna och under hösten 2016 planeras ett stambyte genomföras på hela fastigheten.
Balkongerna renoverades under 2008 och balkongernas fasad målades under 2009. Infodring av stammar gjordes 2004-2005. Omläggning tak 1997, nytt gårdsbjälklag 1998.
Ekonomi
I juli månad 2016 planerar föreningen en avgiftshöjning på + 20 %.

Karta

Biskopsgården Göteborg

Regnvädersgatan 14

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg