190
MED229CD880C0D34EF1AF44788204ADC28D

Såld!

Vasastan, Stockholm

Upplandsgatan 87, 6 tr


Såld!
Slutpris: SEK 12,470,000

Ansvarig mäklare

Härlig vindsvåning om totalt 149 kvm levnadsyta, varav 133 kvm boa+16 kvm golvyta under snedtak. Våningen erbjuder en fantastisk vy över Vasastans takåsar och en ljuvlig balkong i bästa sydvästläge!

Attribut som flertalet takfönster, synliga bjälkar, fungerande eldstad och en fantastisk rymd förhöjer intrycket. Här finns en stor potential att skapa ert nästa drömboende. Idag erbjuds 4 rok med entresolplan men planlösningen ger goda möjligheter för ytterligare sovrum för den som så önskar.

Mycket attraktivt läge i vacker hörnfastighet med direkt närhet till Odenplan med tunnelbana och pendeltåg. Varmt välkommen!

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,590
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea133 kvm
Biarea16 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer32 (1601)
Byggår1911

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Denna unika vindsvåning erbjuder en fantastisk rymd tack vare den magnifika takhöjden som möjliggjort ett stort entresolplan. Boytan om 133 kvm är fördelad med 112 kvm på entréplan och 21 kvm på entresolplan. Därtill tillkommer golvyta om 16 kvm under snedtak. Flertalet takfönster i två olika höjdnivåer ger hela våningen flödande ljus. Följande planlösning presenteras:

ENTRÉPLAN

Hall med avhängning och inbyggd förvaring.
Fullt utrustat kök med utgång till balkongen i sydvästläge.
Två badrum med vardera dusch och stort badkar.
Master bedroom med god förvaring. Går att dela till två sovrum.
Matrum, vilket går utmärkt att nyttja som sovrum om så önskas.
Generöst vardagsrum med full takhöjd, synliga murar, takbjälkar och fungerande eldstad.

ENTRESOL

Övre plan erbjuder en öppen planlösning med fullgod takhöjd.
I dagsläget nyttjat som arbetshörna och sovrum.
Möjligt extra vardagsrum för den som så önskar.
Antal rum
4 rum
Boarea
133 kvm
Areakälla
faktisk uppmätning SS 021054
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 4,590
Andel i föreningen
5.2698 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadsår
1911
Energideklaration
Utförd 3/2/2009
Allmänt om lägenheten
Övrigt
OMBYGGNATION
Vid en renovering eller ombyggnation av bostaden krävs alltid sedvanligt styrelsens godkännande. Den alternativa planskissen ska ses som ett förslag.

BOYTA
Bostaden är listad som 126 kvm enligt föreningens lägenhetsregister men är efter faktisk utförd uppmätning 133 kvm boarea samt 16 kvm ej mätvärt utrymme (begränsad golvyta under snedtak).

SÄLJARENS DRIFTSKOSTNADER
Hushållsel: 448 kr/mån
Hemförsäkring: 306 kr/mån
Summa: 754 kr/mån
Uppgifterna baseras på säljarens faktiska kostnader. 1 person i hushållet. Kolla gärna med mäklaren vad som är realistiskt utifrån ert perspektiv.

OMRÅDET
Odenplan är innerstans nya kommunikationsnav med T-bana, buss och pendeltåg. En uppgång finns även vid Vanadisvägen/Dalagatan. Tunnelbanan får inom några år en ny anslutning, gula linjen, från Odenplan till Arenastaden. Tre av stambusslinjerna (2,3,6) trafikerar Odenplan. Med pendeltåget nås de norra delarna av stan inom ett fåtal minuter, Mall of Scandinavia är endast 4 min bort. Arlanda nås på ungefär en halvtimme med pendeltåget direkt från Odenplan.

Direkt närhet till mysiga grönområden som populära Vasaparken med lekplats och Vanadislunden med utomhusbad samt nybyggda Enkehusparken. Välsorterade matbutiker, trendiga restauranger och caféer samt all tänkbar form av butiksservice finns i närområdet.
Förening
Namn
Brf Sleipner 12
Om föreningen
Välskött hörnfastighet ritad av arkitektfirman Dorph & Höög och byggd år 1908–11 med adress Upplandsgatan 87 och Vanadisvägen 23. Total byggnadsyta 2899 kvm, varav 2391 kvm lägenhetsyta samt 508 kvm lokalyta som ger löpande goda intäkter till föreningen.

I föreningens finns 28 lägenheter varav 1 är hyresrätt. Vindslägenheter byggdes 1994-95. Se föreningens hemsida för mer information och dokument: www.sleipner12.se

Gemensamma utrymmen:
Entrén vid Upplandsgatan 87 har automatisk öppning av porten och direkt till vänster finns ett cykelrum samt ett soprum. I trapphuset finns en hiss som går till våning 5. Den vackert renoverade innergården har kullersten, planteringar, utemöbler med grill på sommaren. Tvättstugan som är fullt utrustad är belägen i markplan med fönster mot gården. Cykelställ finns även på gården. I källarplan som nås via gården finns relaxrum med träningsredskap, bastu med omklädning, wc och dusch. Här finns även ett hobby/snickarrum för den händige. Samtliga lägenheter utom utom vindsvåningarna har förråd i källaren. Vindsvåningarna har inga externa förrådsutrymmen.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
28
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Comhem
Renoveringar
Fastigheten är välskött och underhåll sker löpande. Nedan följer ett urval av genomförda renoveringar, se föreningens hemsida för samtliga.
2019 OVK
2018 Stamspolning
2016 Cirkulationspumpar vindsvåningar samt sotning
2015 installation taksäkerhet samt hissrenovering
2014 Fasad samt ommålning fönster och dörrar
2012 Gårdsbjälklag samt renovering innergård
Stambyte sker partiellt vartefter som medlemmarna renoverar sin bostad, se mer info på föreningens hemsida. F.n. renoveras en stam i tre bostäder på Upplandsgatan. I dagsläget finns inga större beslutade renoveringar (stämt av med styrelsen 2019-11-07).
Ekonomi
Föreningen har löpande mycket goda intäkter från 4 hyreslokaler (729.000:- 2018) med kemtvätt, bilverkstad, butik samt showroom. Dolda tillgångar finns i en kvarvarande hyresrätt. Amortering planeras löpande (senast 500.000:- 2018 och 300.000:- 2017) om föreningens kassa så medger. Belåningen är f.n. endast 2969:- per kvm (2018). F.n. finns inga beslutade avgiftsändringar (stämt av med styrelsen 2019-11-07).
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja för make/maka/sambo
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Vasastan Stockholm

Upplandsgatan 87, 6 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg