Vasastan, Stockholm

Frejgatan 89, 3 tr


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Ljuvlig sekelskiftesvåning med stor, soldränkt balkong och vackra tidsenliga detaljer i perfekt harmoni med stilrent renoverade ytskikt och bekvämlighet. Våningen bjuder på fantastiskt ljusinsläpp och en härlig rymd med synnerligen vackra sekelskiftesdetaljer så som en fungerande kakelugn, speglade pardörrar, djupa fönsternischer, vitlaserade trägolv, takstuckatur samt ca 3,15 meter till tak.

Planlösningen är optimal med ett lyxigt kök med generös matplats och ett stort, härligt sällskapsrum mot Frejgatan. I lugnt gårdsläge finns de båda sovrummen, varav master bedroom har utgång till den södervända balkongen med härlig utsikt. Dessutom finns två stilfulla badrum samt god förvaring.

Vacker och välskött fastighet anno 1903 i attraktiva kvarter invid Odenplan med närhet till både pendel och T-bana. Hiss finns ej.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,034 inkl värme, vatten, kabel-TV (grund)
TypLägenhet
Antal rum3 rok
Boarea90 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer9 (1301)
Byggår1903

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
90 kvm
Beskrivning
Följande planlösning presenteras:

ENTRÉ - Genom säkerhetspardörrar nås en ljus och öppen hall som bjuder in till övriga rum. Här finns hatthylla samt garderobsförvaring (ingår i köpet) och ingång till gäst-WC.

VARDAGSRUM - Stort, vackert sällskapsrum med fantastisk rymd och två stora fönster i fil mot Frejgatan. Fungerande kakelugn samt vackra tidsenliga detaljer. Pardörrar mot både hallpassage samt kök.

KÖK - Stilrent renoverat kök med stort fönsterparti och plats för stora sällskap. Välutrustat med maskinell utrustning så som induktionshäll, fläkt, ugn, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Bänkskiva i marmorkomposit samt smakfull belysning (Kvist) i tak ovan arbetsbänken.

MASTER BEDROOM - Mot den lugna innergården finns två privata sovrum belägna varav det största rummet nyttjas som master bedroom. Här erbjuds gott om förvaring i en stor garderobsvägg.

BALKONG - Ljuvlig södervänd balkong, extra stor med en härlig vy över innergårdarna. Balkongen kan öppnas med tre glasade dörrar som ger rikligt med ljus till master bedroom.

SOVRUM - I fil med master bedroom finns ett rofyllt sovrum som idag nyttjas som barnrum. Här finns platsbyggd förvaring samt ett charmigt fönster mot hallen.

BADRUM - Smakfullt badrum med alla bekvämligheter. Tak- och handdusch med glasvägg, wc, kommod med marmorkomposit och integrerad tvättmaskin samt förvaring, handfat och spegel. Infälld spotbelysning i tak, vitt kakel och bricmatemarmor med golvvärme.

GÄSTWC - Gästtoalett i samma smakfulla utförande som badrummet. Handfat och vägghängd wc, spegel samt infälld spotbelysning i tak.

Sammanfattningsvis är detta en riktig drömvåning med en härlig balkong i ett av Vasastans bästa kvarter att bo i.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4
Avgift
SEK 4,034 inkl värme, vatten, kabel-TV (grund)
Andel i föreningen
7.69 %
Andel av årsavgiften
7.87 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1903
Energideklaration
Utförd. 2/11/2009
Energiprestanda
175 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Källan
Om föreningen
Välskött och gammal förening i vacker fastighet anno 1903. Föreningen äger marken. I gatu- och gårdshus finns 15 bostadsrätter samt 1 lokal med hyresrätt. Bostadsytan är 1170 kvm samt lokalytan ca 65 kvm. Föreningen var tidigare en bostadsföreningen med registerades om till en bostadsrättsförening under mitten av 90-talet.

Förråd finns både i källaren och på vinden. Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, torktummlare, mangel samt separat torkrum finns i källarplan. På gården finns cykelställ.

I samband med överlåtelser debiteras köparen en avgift för byte av namnskylt på dörren. Föreningen tar ut en sedvanlig överlåtelseavgift om 2,5% samt pantsättningsavgift om 1,5% av gällande prisbasbelopp som debiteras köparen.
Antal lägenheter
16
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Bredband och kabel-Tv via Comhem. Basutbud kabel-TV ingår i avgiften.
Renoveringar
Fastigheten är i dagsläget i ett gott skick och inga större renoveringar finns f.n. beslutade (stämt av med styrelsen 2019-04-29). Genomförda renoveringar:
1994 Byte köksstammar gathus
1996 Elstigare och ny armatur på vind i gathus
1997 Elstigare gathus, ledningar och centraler i alla lägenheterbytta, stambyte avlopp, varmv/kallvatten i gathus, ny entréport, byte av golv samt ventilationsanläggning i lokal
1999 Stambyte avlopp, varm/kallvatten i gårdshus, ny el framdragen till lägenheter i gårdshuset, ny fläkt på tak i gårdshus installerad samt kökskanaler i gårdhus, tvättstuga, renovering rökkanaler och eldstäder i gathuset
2000 Trapphusrenovering
2001 Målning av fönster gatusida
2003 Balkongbygge
2005 Byte av 1 st köksstam gårdshuset och 2 st badrumsstammar gathuset, renovering av samtliga 10 st badrum i gathuset, ny fjärrvärmecentral och tryckstegringspump installerad
2007 Värmekabel stuprännor
2012 OVK, ventilationskanaler samt sotning
2013 Bjälklag, tätskikt samt gårdsbeläggning, nya källarförråd, byte av radiatorventiler i samtliga lägenheter samt avstängningsventiler i källaren
2014 Provtyckning rökgångar
2015 Renovering av fönster mot innergård. Gathus och gårdshus
2016 Stamspolning
2017 Målning tak gathus och gårdshus
2018 Trapphusrenovering gathus
Ekonomi
Föreningen har en god kassa om f.n. 650.000kr samt löpande intäkter från hyreslokalen. Lokalavtalet som löper på 3 år omförhandlades 2018 om f.n. 114.000kr/årshyra. Dolda tillgångar finns i oexploaterad vind. F.n. finns inga beslutade avgiftsändringar (stämt av med styrelsen 2019-04-29).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja

Karta

Vasastan Stockholm

Frejgatan 89, 3 tr

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg