190
MEDCD075499F2CB45EFBD9F997EFC9168A2

Såld!

Vasastan, Stockholm

Birkagatan 36


Såld!
Slutpris: SEK 4,350,000

Ansvarig mäklare

Kombinationen av nutid och sekelskifte har sällan vart stiligare än här. Perfekt planerad minitvåa med genomgående planlösning och välbevarade tidstypiska attribut.

Här erbjuds otrolig rymd med högt till tak, smakfull design, spegeldörrar, djupa fönsternischer, välbevarat furugolv och välplanerade bostadsytor. Välskött förening med mycket god ekonomi.

Här bor ni i mysigt läge, i hjärtat av populära Birkastan med ett stort restaurangutbud och utmärkta kommunikationer.

Varmt välkommen!

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,174 inkl värme, VA, Bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea41 kvm
Lägenhetsnummer1002 - 33
Byggår1902

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Varmt välkommen till Birkastan och denna stilrena och välplanerade bostad med alla rätt. Lägenheten har en otrolig rymd med sina 3,8 meter i takhöjd och vackra furugolv. Tidstypiska och unika detaljer är smakfullt integrerade med all komfort som ett modernt hem önskar. Följande planlösning presenteras:

- Inbjudande hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder samt ytterligare förvaring i platsbyggd hylla som går enda upp till taket. Väggarna och hyllan i magisk kulör som bryter av fint mot furugolvet.

- Kök och vardagsrum i öppen planlösning ger generösa sociala ytor med tilltalande rymd. Köket är fullt funktionellt med god arbetsyta och bänkskiva i smakfull marmor. Ett fantastiskt serveringsskåp, höga golvsocklar, takstuckatur samt enastående vackert fönsterparti med djupa fönsternischer förhöjer intrycket. Kyl från Smeg, gasspis med ugn, diskmaskin samt diskho.

- Sällsynt bra förvaringsutrymme i bostadens klädkammare. Här finns alla möjligheter för en bra struktur i hemmet då till och med klädkammaren har full takhöjd.

- Sovrum i rofyllt läge mot innergården med plats för större säng samt förvaring.

- WC i stilrent och tidlöst utförande med WC samt handfat.

- Nyrenoverat och helkaklat badrum i smakfull design. Vill man ha en egen tvättmaskin finns här plats att installera. En stor kommod med badrumsskåp över samt yta för förvaring under gör badrummet extra funktionellt.
Antal rum
2 rum
Boarea
41 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 1,174 inkl värme, VA, Bredband
Andel i föreningen
1.06033 %
Andel av årsavgiften
0.99988 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsfastighet
Byggnadsår
1902
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 12/9/2008
Energiprestanda
148 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Formen 1
Om föreningen
BRF FORMEN 1

ADRESSER
Birkagatan 34-36, Karlbergsvägen 45 samt Torsgatan 51-53

FÖRVÄRV
Föreningen tog över fastigheten 1919.

HEMSIDA
http://formen1.se/index.html

AREA (Enligt årsredovisning 2017)
Boarea 3680 samt lokalarea 358 kvm, därefter tillkommer ev ca 700 kvm boa via råvindsförsäljning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
- Föreningen disponerar en lummig och trivsam innergård med grillplats som får nyttjas av föreningens medlemmar.
- I källaren finns både ett välutrustat gym samt bastu med dusch. Allt i mycket gott skick.
- Utöver detta har föreningen också ordnat med tryckluft för pumpning av cykeldäck, mattvätt, grovdammsugare samt högtryckstvätt.
- Föreningens gemensamma tvättstuga är välutrustad och i gott skick. Här finns flertalet tvättmaskiner, en torktumlare, mangel samt ett torkrum.

OMRÅDE
Birkastan är ett av Stockholms absolut populäraste områden. Här möts det bästa från två världar med ett stort utbud av mysiga krogar, restauranger och välsorterade mataffärer runt Rörstrandsgatan samtidigt nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö. Bland annat når du Vasaparken med en kort promenad som erbjuder gott om aktiviteter, såväl skridskobana på vintern som fotbollsplan på sommaren, minigolf och mysiga fik.

I närområdet finner du även härliga promenadstråk längs Karlbergskanalen och trevliga promenadstigar och löparspår finns vid området runt Karlbergs slott.

Bostaden är belägen endast ett stenkast från S:t Eriksplan med ett stort utbud av kommunikationer bland annat tunnelbanans gröna linje, Arlandabussarna och flera innerstadsbussar bland annat linje 4 och linje 3. Här har du även mycket nära till Karlbergs pendeltågsstation. På andra sidan S:t Eriksbron finns Västermalmsgallerian med ett flertal välkända affärer för den som vill ha nära till shopping.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
49
Antal lokaler i föreningen
6
Tv och bredband
Kabel-tv och Bredband levereras av Comhem
Parkering
I området tillämpas boendeparkering där mantalsskriven i stadsdelen kan söka tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och fastighetskontoret.
Renoveringar
Genomförda renoveringar
2017 - Renovering av gym/Bastu
2017 - Nya källarförråd
2017 - Fönsterrenovering
2017 - Säkerhetsdörrar
2013 - Takrenovering
2010 - Uppdatering av fjärrvärme
2009 - Nya cyklar och löpband till gymmet
2004-2006 - Fasadrenovering
2000-2005 - Elstambyte Alla gamla utbytta succesivt
2001-2002 - Stambyte WC
1985 - Stambyte kök

Därefter undersöks och filmas stammarna löpande enligt underhållsplan. Vissa har relinats.

Planerat underhåll - Se årsredovisning
Ekonomi
Föreningen har sedan flera år utrett frågan gällande försäljning av råvindarna. År 2017 tecknades ett avtal med byggbolaget Savana om en försäljning av råvindsytan om ca 700 kvm. För ytan erhåller föreningen 63.000 kr/kvm under förutsättning att bygglovet går igenom. I avtalet ska också hissar installeras i samtliga portar samt att taket ska renoveras. I kalkylen får föreningen in ca 25.500.000 kr netto efter utförda renoveringar. Bygglovet har varit inne och fått avslag hos stadsbyggnadskontoret, ett nytt förslag hoppas kunna skickas in under Q4-2018.

Intentionen med vindsförsäljningen är att göra föreningen skuldfri, installera hissar i samtliga portar samt renovera tak och därefter ha en stabil kassa.

Avstämd med styrelsen 2018-10-17.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Pantsättningsavgift
SEK 455

Karta

Vasastan Stockholm

Birkagatan 36

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg