190
MED3DC2DD93CE1248729D9DAC558A59177D

Såld!

Gustavsberg Holmviksskogen, Gustavsberg

Bergmossevägen 6


Såld!
Slutpris: SEK 2,425,000

Ansvarig mäklare

Välkommen in i en av Brf Ekens populära seniorlägenheter! Stora rum med extra takhöjd ger lägenheten en fantastisk rymd. Den här lägenheten ligger på entréplan och den inglasade altanen blir till ett extra rum året om. Aktiv förening med olika verksamheter och många gemensamma utrymmen. Köparen måste vara mellan 55 år och 72 år vid förvärvet.

Om området

Bergmossevägen ligger i området Holmviksskogen som ligger centralt placerat mellan Gustavsbergs centrum och Mölnvik, Värmdö köpcentrum. Naturmässigt ligger det väldigt fint till mellan insjöarna Kvarnsjön och Ösbyträsk. Det finns gott om promenadstråk runt om båda dessa sjöar. Området lämpar sig mycket väl för barnfamiljer då det finns skola (Fk - årskurs 9), förskolor samt närhet till regelbunden buss till Slussen (buss 474). Både Vitmossevägen och Bergmossevägen är gator med mysig uppväxt karaktär.

I Gustavsbergs centrum samt Värmdö Köpcentrum återfinns all typ av service i form av mataffärer, apotek, butiker, frisör, restauranger, caféer, banker mm. Ta gärna även en tur till det anrika Gustavsbergs porslinsfabriksområde och hamn som bjuder på kultur, muséeum, hotell och butiker.

Värmdö i sig är en vacker skärgårdskommun som växt otroligt mycket de senaste 20 åren. Mycket pga den vackra havsnära naturen och med samtidigt närhet till innerstaden. Gå gärna in på www.varmdo.se för mer info

Övrigt

Nära skola finns från F-9, Ösbyskolan. Dit finns bra gångväg med bevakad övergånsställe.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,826
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea89 kvm
Lägenhetsnummer99-2663-1-2-3
Driftskostnad500 kr/månad

Bilder

Inglasad altan

Kök

Matplats i kök

Matplats

Kök mot altan

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Entré genom säkerhetsdörr till rymlig hall med gott om plats för förvaring. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.
Badrum med våtrumsmatta, väggar med kakel, toalett, handfat och dusch. Förberett för tvättmaskin och torktumlare.
Från hall även tillgång till stor klädkammare.
Två stora sovrum med gott om plats för både dubbelsäng, skrivbord och byrå. Plastmatta och tapetserade väggar. Det ena sovrummet har en fransk balkong.
Vardagsrum med fönster åt två håll. Ekparkettgolv och tapetserade väggar.
Ljust och välskött kök med gott om skåp och arbetsytor. Vita luckor, vitt kakel samt hel rostfri bänk med dubbelho. Ugn, spishäll, fläkt samt hel kyl och frys. Kryddburkarna i porslin ingår ej i köpet.
Inglasad altan med balkongmatta, entré från köket. Lägenheten är mycket rymlig och extra takhöjd ger en fantastisk rymd.

Ett idealiskt boende för den som vill bo enkelt i lägenhet men ändå ha kvar rymlig komfort samt tillgång till allt i form av gemensamma utrymmen.
Antal rum
3 rum
Boarea
89 kvm
Uteplats
Inglasad altan
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 5,826
Driftskostnad
SEK 6,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 3,000
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
2.45908 %
Andel av årsavgiften
2.45908 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 9/15/2008
Energiprestanda
105 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Det finns ett extra rymligt förråd som tillhör lägenheten och den finns en trappa ner från entréplan. Ca 8 kvm.

Stor inglasad altan.
Förening
Namn
HSB Bostadsrättsförening Eken Nr 663
Om föreningen
Föreningen Eken bildades år 1989 och äger och förvaltar fastigheten Ösby 1:207. Husen är byggda 1992 och omfattar 42 bostadsrättslägenheter. Föreningens ekonomiska plan registrerades av Länsstyrelsen den 11 november 1991.

Eken består av två punkthus, speciellt planerade för äldre. Föreningen inriktar sig till seniorer (55+). För att bli godkänd som medlem måste en av köparna vara mellan 55 och 72 år gammal.
Det som kännetecknar föreningens lägenheter är att de har varsin stor inglasad veranda.

Föreningen har fantastiska gemensamma utrymmen i form av samlingssal med kök, bastu, tvättstuga, övernattningslägenhet (går att hyra för 250 kr/ natt), bibliotek och verkstad.
På den lugna och avskilda gården finns vackra planteringar, en springbrunn och en dansbana. Parkeringsplatserna ligger nära husen och kostar 250 kr med elstolpe. Ingen kö till parkeringarna. Gästparkeringar finns. Hela föreningen är belägen i ett lugnt och fridfullt område.

Uppkoppling till internet går att få genom Comhem. Det är inga avgiftshöjningar planerade i nuläget. Det är heller inga stora reparationer planerade. Lägenhetsinnehavare får inte renovera badrummet eller byta fläkt utan att styrelsen kontaktas.

Brf Eken ingår i Samfällighetsföreningen för Holmviksskogen tillsammans med Brf Dalen och Brf Bergmossen.
Ösby GA:4 med ändamålen att sköta områdets vägar, gång- och cykelvägar, grönområden, vägbelysning, fjärrvärmecentral samt ledningar. Förvaltare av det är Holmviksskogens samfällighetsförening.

Överlåtelseavgift (ca 1200 kr) betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift (ca 500 kr) betalas av låntagaren.

Denna bostadsrättsförening kräver medlemskap i HSB Stockholm. Medlemskap kan tecknas via HSBs hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet.
http://www.hsb.se/medlemskap/medlemsansokan

Köparens medlemsavgift HSB 800 kr/andel + årsavgift 150 kr.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Gustavsberg Holmviksskogen Gustavsberg

Bergmossevägen 6

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg