190
MED9C42D2B170904C97BBDF2AFA37AE1F81

Såld!

Gustavsberg Lugnet, Gustavsberg

Björnskogsvägen 48


Såld!
Slutpris: SEK 2,300,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Högst upp i huset finner vi denna rymliga och välvårdade trea med genomgående planlösning. Trevlig balkong i soligt sydvästläge med grönskande vy. Belägen i en av Gustavsbergs allra äldsta och mest stabila föreningar med låga månadsavgifter. Här bor du nära naturen och bra kommunikationer.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv. Lugnet är ett trevligt bostadsområde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området ligger fint intill naturen med härliga strövområden och grönskande gårdar mellan husen.

Barnomsorg och skolor: I området finns flera riktigt bra förskolor att välja på och populära Munkmoraskolan, som är en mindre skola med ca 130 elever i årskurs F-3. Information om övriga skolor i Gustavsberg: Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på avdelning Kvarnberget i centrala Gustavsberg. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Ösbyskolan ligger i Ösbydalen och har ca 750 elever i årskurs F-9. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Saltsjö Judoklubb ligger i Lugnet. Promenadavstånd till Gustavsbergsbadet. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink, konstfrusen bandyplan, skatepark och parkourpark.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 425 tar dig direkt till Slussen på en dryg halvtimme. Närmaste hållplats är Styrmannen. Buss 422 tar dig till bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, där flertalet bussar avgår regelbundet. För mer info se www.sl.se

Närservice

Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,072 inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och parkering
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea86.2 kvm
Våning2
LägenhetsnummerI19
Byggår1967

Bilder

Härlig balkong i sydväst

Vardagsrum med utgång till balkong

Fin vy från balkongen

Generösa sällskapsytor

Lättmöblerade ytor

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Mycket trivsam och väldisponerad bostad med två sovrum, generösa sällskapsytor och en härlig balkong med bästa solläget. Möjlighet finns att göra om bostaden till en 3,5:a-4:a genom att exempelvis skapa ett rum av klädkammaren och en del av vardagsrummet. Toppläge i området med naturen alldeles inpå knuten. Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låga månadsavgifter som inkluderar även hushållsel, bredband och TV. Trivsamt område med stora, grönskande gårdar mellan husen och närhet till bussen. Fina lekplatser och närheten till vacker natur, förskolor och skolor gör att området är populärt bland barnfamiljer.

Hall med generösa ytor och avhängningsplats för ytterkläder. Fint ljusinsläpp från två håll. Längst in i hallen finns en rymlig klädkammare som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Vitmålade väggar och laminatgolv.

Det finns två rymliga sovrum. Ljusa tapetserade väggar och ljus plastmatta i båda rummen. I det ena rummet finns en garderob och i det andra finns fyra garderober.

Vardagsrum med luftiga och lättmöblerade ytor. Här ryms både soffgrupp, bokhyllor och matsalsmöbler om så önskas. Ljusa tapetserade väggar och laminatgolv. Stort fönsterparti ger härligt ljusflöde och det finns utgång till en rymlig balkong i soligt sydvästläge. Balkongen ligger helt insynsskyddat med härlig vy över träd och grönska.

Trivsamt kök med två fönster och stor matplats. Här finns gott om plats för familj och vänner. Vitmålade väggar och laminatgolv. Ljus skåpsinredning och ljust kakel ovan bänkskiva i laminat. Utrustningen består av spis med glaskeramikhäll, fläkt, kyl och frys.

Intill köket finns en mindre tvättstuga med tvättmaskin, tvättbänk med ho och korgar samt plats för att hänga tvätt. Målade väggar och våtrumsmatta.

Helkaklat badrum i vitt med ljust klinkergolv. WC, handfat, spegel, skåp och badkar.
Antal rum
3 rum
Boarea
86.2 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Avgift
SEK 5,072 inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och parkering
Andel i föreningen
0.6814 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1967
Uppvärmning
Pelletspanna samt olja
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 12/17/2008
Energiprestanda
174 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Förening
Namn
Brf Styrmannen
Om föreningen
Stabil och mycket populär bostadsrättsförening med 168 lägenheter. Bostadshusen byggdes 1967-1968 och är belägna på Björnskogsvägen 40-90.

Det finns en föreningslokal med pentry och övernattningsrum. Det finns 3 tvättstugor (i nr 44, 58 och 72) som medlemmarna fritt får använda. Medlemmarna har också tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Lägenhetsförråd finns i källaren. Fantastiska lekplatser med pulkabacke för dom minsta och bollplan för dom större barnen. Mysiga grillplatser på området inbjuder till trevlig sommarsamvaro och middagar.

För närvarande ingår alla driftskostnader såsom värme, vatten och el ingår i den debiterade årsavgiften. Även kostnaden för bredband och TV enligt avtalet ovan ingår i avgiften. Sedan 2008 betalar föreningen även medlemmarnas individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt. Fr o m 2019-07-01 kommer hushållselen att betalas av lägenhetsinnehavarna. Hushållselen kommer att debiteras individuellt i efterskott via avgiftsavin.

1994 startades en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyte. Beroende på lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kr. Vid en överlåtelse är detta att betrakta som kapitaltillskott (fördelaktigt skattemässigt).

Under 2007-2008 byggde föreningen en verkstadslokal med garage till föreningens traktor, övriga maskiner och redskap. Brf Styrmannen uppvärms från en egen panncentral som huvudsakligen eldas med pellets. Med den nya pelletspannan som togs i bruk i december 2014 tillgodoses föreningens energibehov till mer än 90% från pellets. Vintertid kompletteras uppvärmningen vid behov med tillskott från en oljepanna.

Föreningen har en fastighetsskötare anställd som uppskattas mycket av medlemmarna i föreningen.

Föreningen tar ut en avgift för överlåtelse om 2,5 % av ett prisbasbelopp samt för pantsättning om 1 % av ett prisbasbelopp. Överlåtelse- och pantsättningsavgift betalas av köparen. Föreningen har en mycket låg belåningsgrad. Sammanlagda skulder är 2 966 028 kr. (2018/2019)

För mer information om föreningen se Brf Styrmannens hemsida: www.styrmannen.com
Antal lägenheter
168
Tv och bredband
Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget om bredband och kabel-TV. Tillgång till internet med 100/10 Mbit/s via bredbandsuttag i varje lägenhet. För TV via kabel ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud samt kanalpaket T2-Flex.
Parkering
Föreningen har 96 parkeringsplatser där antingen parkeringstillstånd gäller (varje lägenhet får ett sådant), eller att man betalar parkeringsavgift enligt instruktion på p-automaten. Se även informationen på hemsida.
Föreningen har 32 motorvärmarplatser som kostar 150 kronor per månad, finns oftast ledig plats att hyra.
Föreningen har 76 garage, till dessa är det kö. Hyra mellan 450 - 750 kronor beroende på storlek.
Renoveringar
Föreningen följer den underhållsplan som är gjord. Stambytet är planerat till 2028. De bedöms vara i gott skick. Vi underhåller stammarna genom att med några års mellanrum högtrycksspola dessa.

Se årsredovisningen för verksamheter 2019.
Ekonomi
Mycket stabil förening när det gäller ekonomi. I och med att det blir individuell mätning på elen så kommer avgiften att sänkas.

Karta

Gustavsberg Lugnet Gustavsberg

Björnskogsvägen 48

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg