190
MED20D10DB28F2C47D68A1F422D7FE05C8F

Såld!

Stavsnäs, Stavsnäs

Solhöjdsvägen 3


Såld!
Slutpris: SEK 1,625,000

Ansvarig mäklare

Äldre fritidshus om ca 65 kvm boarea + 65 kvm vind (golvyta) med lättskött naturtomt. Stort renoveringsbehov föreligger. På entréplan finns två sovrum och på vinden finns möjlighet för tre sovrum och extra allrum. Vatten och avlopp saknas. Beläget i vacker skärgårdsmiljö nära båtplats, bad och service.

Om området

Välkommen till skärgårdssamhället Stavsnäs som med sina goda kommunikationer in till stan utgör det idealiska området för såväl permanent- som fritidshusboende. Området passar naturälskare, båtfolk och alla som vill bo lugnt och skönt. Njut av den otroligt vackra skärgårdsnaturen präglad av skärgårdstall, klipphällar och hav samtidigt som det lilla samhället ger de boende möjlighet till närservice (ICA), bageri och trevliga restauranger. Strosa t ex omkring i Stavsnäs sommarhamns pittoreska bebyggelse eller plocka svamp och bär i de vackra skogsområdena söder om Stavsnäsvägen. Området bjuder även på flera fantastiska badplatser i form av stränder och insjöar. Från fastigheten är det promenadavstånd till två ljumma badsjöar och havsvik med båtbrygga. På andra sidan Djuröbron finns Djurönäsets underbart belägna konferensanläggning med inomhuspool, elljusspår och vacker vy över Kanholmsfjärden. I Stavsnäs finns förskolan Talludden och på Djurö (2 km) finns skola upp till årskurs 9 vilket gör Stavsnäs till ett praktiskt paradis för barnfamiljer. Stavsnäs vinterhamn är knutpunkten för skärgårdstrafiken. Härifrån kan man ta båten ut till Sandhamn, Harö eller någon av de andra populära öarna.

Kommunikation

Buss 433 och 434 avgår minst en gång i timmen stora delar av dagen/kvällen. Närmaste hållplats ligger i Stavsnäs gärde, avstånd ca 1 kvm. Resan tar ca 50 min till Slussen (direktbuss) och 35 min till Gustavsberg (byte Ålstäket). Skärgårdstrafik från Stavsnäs vinterhamn via båt ut till stora delar av skärgården. Skolbuss avgår för de äldre barnen från ICA-affären.

Fakta

TypFritidshus
Antal rum3 rok
Boarea65 kvm
Tomtarea2,590 kvm
Byggår1959
Driftskostnad912 kr/månad

Bilder

Berghällar och skärgårdstall

Altanen

Öppen planlösning. Trappa upp till övre plan.

Entrésidan

Braskamin

Huset från infarten

Litet extrahus

Ett av två rum på entréplan

Vy över fastigheten

Vy över gaveln

Altandäck åt söder

Vy över fasaden. Markis.

Interiör bild

Fastighetskarta

Fastighetskarta över området

Utsikt över Hölsfladen

Sommarhamn

Allévägen i anrika Stavsnäs by

Skärgårdsmuseet

Bageriet i Stavsnäs By

Badsjön Flåsjön

Vinterhamn - skärgårdens nav

Från Stavsnäs tar du dig enkelt ut i skärgården

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Tillfälle för den händige att förvärva att charmigt fritidshus med fina möjligheter! Huset är uppfört i slutet av 50-talet och därefter har man påbörjat en ombyggnad runt 2005 som inte har färdigställts. Huset har även stort renoveringsbehov utvändigt och saknar vatten och avlopp. På entréplan finns hall, två sovrum (båda med trägolv), arbetskök och vardagsrum i öppen planlösning med öppen spis samt ett rum som är oinrett (framtida badrum). Köket är utrustat med skåp, diskbänk, kyl och spis. På vindsplan finns utrymme för tre sovrum och extra allrum. Fastigheten ligger fridfullt i vacker skärgårdsnatur nära bad och båtbryggor. Kort promenadavstånd till Stavsnäs Gärde där det finns mataffär och bussförbindelser. Varmt välkomna på visning!
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
65 kvm
Areakälla
säljarens information
Byggnad
Byggnadstyp
Fritidshus
Byggnadsår
1959
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Torpargrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Papp
Fastighetsbeteckning
Stavsnäs 1:599
Övrigt
Byggrätten för huvudbyggnad är 60 kvm BYA. Utöver det får huvudbyggnaden förses med uteplats under tak med en öppenarea om högst 20 kvm. Samt max två komplementbyggnader om sammanlagd 40 kvm BYA.

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul (dödsbo). Det innebär att köparen inte kan göra några anspråk mot säljaren om s.k. dolda fel.

Möjlighet till båtplats vid föreningens brygga i Hölsfladen (se bild).
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 10,946 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 7,800
Renhållning
SEK 879
Väg, samf
SEK 1,750
Sotning
SEK 517
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Viss osäkerhet kring driftskostnaderna råder då detta är ett dödsbo.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,139,000
Byggnadsvärde
SEK 277,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 683,050
Tomt
Areal
2590 kvm
Tomttyp
naturtomt
Tomtbeskrivning
Lättskött naturtomt med soligt läge. Altandäck på baksidan av huset.
Vatten/avlopp
Eget vatten och avlopp saknas. Gemensamt sommarvatten från tappställe.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Stavsnäs GA:1
Förvaltning: Storskogens vägförening
Ändamål: Vägar

Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM4-58/8962
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 49/8258B

Karta

Stavsnäs Stavsnäs

Solhöjdsvägen 3

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg