190
MED04A7D7DE44AB4CF09634DC9B65C73437

Såld!

Gustavsberg Norra Bruksgatorna, Gustavsberg

Grindstugärde 47


Såld!
Slutpris: SEK 3,600,000

Ansvarig mäklare

Särskilt fint renoverat funkisradhus på Olof Thunströms arkitektoniskt vackra Grindstugärde. Totalarea på hela 115 kvm. Bra beläget med insynsskyddad trädgård, vy mot allmänning och nära kommunikationer, skola, centrum och natur. Tidstypiskt anpassad modernisering med nytt kök, nytt badrum, nya underhållsfria fönster och braskamin. Möjlighet att inreda källaren efter behov.

Om området

Gustavsbergs norra bruksgator är Skeviksgatan, Höjdgatan, Grindstugärde, Grindstugatan och Värmdögatan. De är belägna mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Bostädena på Norra Bruksgatorna ägdes traditionellt av Porslinsfabriken. När det gäller radhusområdet Grindstugärde så är de ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Fastigheterna präglas av nyfunkis med stora perspektivfönster i samklang med de uppväxta men öppna trädgårdarna. Thunström hade en tanke med att just bevara öppenheten mellan fastigheterna istället för att avgränsa med höga staket och stora buskage. Den östra delen av området präglas av äldre bebyggelse som tillkommit långt innan Thunströms verk. Få har väl missat de vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt är det nära till motionsspår, golfbana, skidspår och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 20 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen och de norra bruksgatorna är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Bilder

Arkitektoniskt vackra perspektivfönster

Funkisradhus som ligger enskilt och fint med naturen vid knuten

Insynsskyddat läge på trädgården

Nytt stilsäkert renoverat kök

Helkaklat nyrenoverat badrum med tvättmaskin och torktumlare

Öppen vy mot angränsande allmänning

Mysig trädgård och altan i bästa sydvästläge

Fasad med tegel från Gustavsbergsfabriken

Matplats vid fönstret. Nya golv på entréplanet.

Sovrum med utgång till trädgården

Hall med garderob och plats för avhängning

Vacker köksbelysning (stallykta) från Nacka Byggnadsvård

Stömbrytare från Renova & bänkskivor av grå laminat

Nya ytskikt, ekparkett samt nya isolerglasfönster

Värmande gjutjärnskamin i vardagsrummet

Platsbyggda tidstypiska garderober

Entréplan

Allrum i källaren med fönster för ljusinsläpp

Stort allrum i källaren med både fönster och dörr ut

Förråd/ möjlig tvättstuga eller badrum

Fritt läge mot allmänning

Keramisk detalj som pryder utomhusbelysningen

Vinklade uteplatser mot de teglade fasaderna

Trädgård med terrass, bergshäll och gräsmatta

Tulpanplantering

Fastighetskarta

Välkommen till Thun-Olles Grindstugärde!

Grindstugärde på 1940-talet

Äldre ritning

Områdets lilla lekplats och lekäng

Umgängesäng och Ekedalsspåret (2,8 km)

Ekedalsskolan, Röda

Vackra Grindstugatan

Hamnen med båtbryggor

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lagfartsavgift (stämpelskatt)
Lagfartsavgiften är 1,5% och beräknas på högsta beloppet av köpesumman eller taxeringsvärdet och betalas av köparen. Expeditionsavgift på 825 kr tillkommer.

Pantbrevskostnad
Om fastigheten skall belånas och befintliga pantbrev inte räcker till får man ta ut nya pantbrev. Kostnaden för detta är 2% av pantbrevsbeloppet. Expeditionsavgift tillkommer.

Under dokument och länkar finns viktiga informationsblad som du som köpare bör ta del av.

Välkommen in på Grindstugärde 47 och det här tidstypiskt och fint renoverade funkisradhuset. Moderniseringen är väl genomtänkt med fokus att bevara Thunströms arkitektoniska tanke gällande vinklar och ljusinsläpp, skapa en funktion som är modern samt forma en känsla av ljus funkis. Hela entréplanet är omgjort med nya ytskikt, nytt kök, nytt badrum, nya aluminium-isolerglasfönster, nya golv samt värmande braskamin i gjutjärn.

Hall med plats för avhängning på vägg samt i inbyggd garderob. Litet fönster (överljus) ovan entrén skapar ett naturligt ljus i rummet. Ny entrédörr och överljus. Laminatgolv i hall. Vidare har entréplanet ett matrum med grönmålad fondvägg, stort vardagsrum med de tre karaktäristiska perspektivfönstrena med nyinsatt gjutjärnskamin (2015) samt ett stort sovrum med inbyggda garderober och utgång till trädgård. Helkaklat snyggt badrum med golvvärme (el), extra brett handfat, handukstork (både el och vatten), fuktstyrd fläkt (PAX), dusch, tvättmaskin (Siemens, 2013), torktumlare (Siemens, 2014), WC och funkis-spegelskåp (Byggfabriken). Renoverat parallellkök (IKEA, 2013) med bänkskiva av laminat "VirrVarr" med teaklister fram och i bakkant, inbyggd micro, spishäll, ugn, kyl/frys (Miele), rostfri utsugsfläkt, handfat, diskmaskin och snygg stallykta (Nacka byggnadsvård). Gott om förvaring i form av skåp och skafferi. Ett av skåpen används idag som städskåp. Golvet är extra slitstarkt linoleum klickgolv. Alla väggar och snickerier på entréplanet är ommålade. Nyinlagd ekparkett i vardagsrum, sovrum och matrum. Alla fönster är som nämnt nya. Dock har karmar och foder bevarats för att utséendet ska förbli intakt. Nya innerdörrar med handtag från Byggfabriken. Hantverkare har använts för i stort sett all renovering.

Källarplan består av tre rum i olika storlekar. De två största rummen har fönster ut vilket gör att dessa går att använda till umgängesrum. Nya vattenburna radiatorer, ny entrédörr samt nytt fönster. Det inre rummet har en extra insatt frys. Säljaren lämnar kvar hyllplanen i matrummet.

Det finns oändligt många varianter på förändringar gällande planlösning och ytanvändning både på entréplanet och källarplanet. Varianter på det är att flytta trappan, byta trappan till en annan, öppna upp i nock, flytta köket till där sovrummet ligger samtidigt som väggen mot vardagsrummet tas bort, skapa två sovrum av matplats och kök. I källaren har många gjort sovrum, vardagsrum, förråd, badrum, tvättstuga etc.

Kom och upplev vårt underbara Grindstugärde!
Antal rum
3 rum varav 1-2 sovrum
Boarea
60 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
55 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plans Radhus med hel källarvåning
Byggnadsår
1944
Uppvärmning
Fjärrvärme, vattenburen via radiatorer
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 2/9/2009
Energiprestanda
184 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Källargrund
Stomme
Betong
fasad
Tegel/ puts
Fönster
3-glas isoler
Bjälklag
Betong
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Östra Ekedal 1:238
Övrigt
Välkommen till idyllen Grindstugärde! Hela området är uppfört 1943-45 och är ett verk av arkiteten Olof Thunström. De skyddade uteplatserna kring entrén i kombination med de öppna trädgårdarna är ett av Thuströms kännetecken. På grund av dåtidens brist på byggmaterial är husen uppbyggda av murtegel som återanvänds när äldre byggnader i fabriksområdet revs. Området räknas till ett av funktionalismens viktigaste bostadsområden i Sverige och har klassats som kulturhistoriskt synnerligen värdefull bebyggelse. Tre entréer totalt. En till källarplanet, en till köket och en på framsidan. Trappa ner på utsidan till källaren.

Det är en fröjd att vandra runt på de äppelträdskantade grusvägarna, framförallt nu när äppelträden blommar!

Inkopplad telia fiber i fastigheten.

Elfahyllor och skenor i källaren ingår inte i försäljningen. Samma med vindskyddet i tyg. Det tar säljaren med sig.

Skorstenen har försetts med ny kupa för bästa skydd.

Omdragen el + ny elcentral. Jordade eluttag. Tidstypiska strömbrytare och eluttag (Renova).
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 46,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 9,000
Väg, samf
SEK 900
Sotning
SEK 200
Övrigt
SEK 36,000
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Övrigt = Månatlig avgift på 3000 SEK inkl. värme, kall och varmvatten, sophantering, plogning och parkering.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,058,000
Byggnadsvärde
SEK 798,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,400,600
Tomt
Areal
238 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Läget på trädgårdarna på Grindstugärde är idealiskt placerade då baksidorna har morgon/förmiddagssol och framsidorna har eftermiddag/kvällssol.

Det här radhuset har terrass både på framsida och baksida. Framsidans altan har försetts med liggande staket.

Trädgårdssidan är välskött och fint formad med skrapat berg, grusad plats för liten sittgrupp och planteringar i form av rhododendron, plymspirea, buxbom, röda vinbär, hallon mm. Helt ostörd med berget som ger skydd mot vind och insyn.
Planbestämmelser
Ekedal östra 1:43
Byggnadsplan, beslutad
Datum: 1950-09-01
Anmärkning: Förordnande enligt 113 § byggnadslagen
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Gustavsberg GA:2, Östra Ekedal GA:10-GA:11
Last, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61555
Förmån, Avtalsservitut: Rökkanal mm, 0120IM-05/61559

Gustavsberg GA:2 är Gustavsbergs vägförening som har hand om vägar och trottoarer med tillhörande diken, slänter och vändplaner samt vägbelysning med stolpar och ledningar.

Östra Ekedal GA:10-GA:11 är Grindstugärde samfällighetsförening som har hand om områdets kulvertar för el-, tele-, värme-, vatten och avloppsledningar, ledningar, vägar och parkeringsplatser, sophantering samt grönområde.

Karta

Gustavsberg Norra Bruksgatorna Gustavsberg

Grindstugärde 47

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg