190
MEDF201A2CE8A3D4C61BAAEEC0C2BA67977

Äntligen en 3:a med på populära Skeviksgatan

Såld!

Gustavsberg Norra Bruksgatorna, Gustavsberg

Skeviksgatan 5C Bv


Såld!
Slutpris: SEK 3,300,000

Ansvarig mäklare

Smakfull 3:a med sekelskiftescharm på populära Skeviksgatan. En anrik arbetarbostad som gjorts om till modern lägenhet. Njut av nyrenoverat badrum, vackra trägolv, kamin och lummig fruktträdgård i bästa sydvästläge. Dessutom mycket nära buss, närservice och natur. Måste ses och upplevas!

Om området

Skeviksgatan är tillsammans med Grindstugatan en av Gustavsbergs allra kändaste bruksgator. Mellan 1903 och 1907 byggdes Skeviksgatan som arbetarbostäder åt porslinsfabriken. Arkitekturen var densamma som för husen på Höjdgatan och de på Tallåsen tills moderniseringen på 1960-talet. Då fick de en ny vacker fasadbeklädnad av tegel vilket är det som skiljer Skeviksgatan från många av de andra bruksgatorna. Då husen byggdes så planterades även fruktträd och bärbuskar vilket gör att även trädgårdarna har anor från förr. Nu, efter drygt 100 år så är gatan en av Gustavsbergs mest eftertraktade delar att bo på. Ett unikt boende på en av Gustavsbergs mest anrika bruksgator där känslan av en svunnen tid är påtaglig!

Höjdhagen i sig är belägen mycket centralt i Gustavsberg och är ett område bestående av kulturhistoriska bostadshus integrerat med idylliska skogsområden! Området Höjdhagen ingår i den del av Gustavsberg som staten har pekat ut som en s k riksintressant kulturmiljö och är enligt många ett av den moderna arkitekturens landmärken i Sverige. Byggnaderna i Höjdhagen ägdes traditionellt av Porslinsfabriken och är till stor del ritade av KF-arkitekten Olof Thunström. Höjdhagens östra del präglas även av äldre bebyggelse bl a innan Thunströms tid. De vackra bruksgatorna Grindstugatan, Skeviksgatan och Höjdgatan är exempel på det. Längst med den gamla landsvägen in till Stockholm finns även det gamla apoteket och det praktfulla torpet Ebbalund. I området finns den anrika och vackra Ekedalskolan (förskoleklass till årskurs 5) också präglad av byggnader från olika årtionden och en storslagen utsikt över Farstaviken. Sport och naturmässigt bjuder Höjdhagen på motionsspår, golfbana och närhet till badklippor och härlig skog. Gustavsbergs centrum med all tänkbar service ligger i direkt anslutning till Höjdhagen och genom en kort promenad nås det anrika porslinsfabriksområdet med restauranger, café och ateljer. Bussar går från hållplatserna Höjdhagen, Östra Ekedal, Farstaviken och Gustavsbergs centrum och färden till Slussen tar ca 25 minuter.

Att vandra runt i Höjdhagen är en alldeles speciell upplevelse i och med all den äldre vackra bebyggelsen i kombination av vacker kuperad natur. Välkommen att trivas i Gustavsbergs praktfulla område Höjdhagen!

Värmdö är en snabbt växande skärgårdkommun mycket på grund av kommunens idealiska läge med närhet till både stad och hav! Gå gärna in på www.varmdo.se

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,742 inkl värme, vatten, tv och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea68 kvm
Våning1
LägenhetsnummerC2
Byggår1905-1907
Driftskostnad433 kr/månad

Bilder

Knotiga äppelträd samsas med öppna gräsytor

Stort rymligt vardagsrum med kamin och rikligt ljusinsläpp

Vardagsrum

Kamin med täljstensplatta

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in till denna fina lägenhet på Skeviksgatan - en av fabrikssamhällets mest anrika bruksgator. Njut av historisk charm, prunkande fruktträdgård åt bästa sydväst läge samt vackra tidstypiska detaljer. Redan i entrén får man känslan av att kliva in i en stor ljus lägenhet med många vackra inslag av tidsenliga materialval. Lägenheten är smakfullt moderniserad. Väggarna är alla målade i vitt och golven är av original i trä. Självklart finns det tidstypiska jordkällarförrådet kvar i köket och kan användas som vinkällare. Parkeringsplats finns att hyra direkt utanför lägenheten. Trädgården nyttjas nästan enkom av de som bor på bottenvåningen så känslan är att man har en helt egen trädgård att njuta av.

I entrén finns det gott om plats för lättare möblering och hängning av kläder. Här finns klinkers belagt golv med golvvärme och vackert tidsenligt burspråk med spröjsade fönster.

Köket är rymligt med stora fönster ut mot grönska och en extra bred öppning in till vardagsrummet skapar en samhörighet men ändå en avskildhet. Här återfinns den tidstypiska jordkällaren för bästa förvaring av vin, rotfrukter och skörden från trädgårdslandet. Köket består av vita luckor och vitt kakel ovan bänkskivan vilken är av ek. Det finns gott om arbetsyta och förrådsutrymmen i skåpen samt möjlighet att ha ett större matbord.

Det stora sovrummet ligger invid köket och har gott om plats för dubbelsäng och garderobsvägg. Väggarna är målade i vitt och fönstret ut mot grönska. Det andra sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och har utsikt över grönskande lummig trädgård. Rummet kan med fördel användas som rymligt barnrum eller som vanligt sovrum med plats för säng och byrå eller skrivbord.

Badrummet är helt nyrenoverat i smakfullt ljusa färger och vacker granit. Här finns golvvärme för bästa komfort. Badrummet är helkaklat, har inbyggt badkar, handfat, wc, tvättmaskin/torktumlare samt gott om förvaringsutrymme.

Vardagsrummet är stort och ljust med kamin samt ett förråd/klädkammare med uppsatta hyllor. Här finns stort vackert fönster ut mot den lummiga trädgården. Golvet är det tidstypiska äldre trägolvet som går genom hela lägenheten.

Den grönskande kulturhistoriska trädgården har flera bärbuskar och på hösten kan man njuta av skörden från tre frodiga äppelträd och ett päronträd. Det egna trädgårdslandet har odlats upp av nuvarande ägarna och för den odlingsintresserade kan här odlas rotfrukter, kryddor och allehanda grödor.
Antal rum
3 rum
Boarea
68 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Avgift
SEK 4,742 inkl värme, vatten, tv och bredband
Driftskostnad
SEK 5,196 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 2,796
Beräknat antal personer
3
Andel i föreningen
5.31 %
Andel av årsavgiften
5.313 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1905-1907
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 1/1/2010
Energiprestanda
237 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
Kopplade 2-glas
Övrigt
Parkeringsplats enligt kösystem inom föreningen. Pris 100kr/ månad. Fastigheten stambyttes och försattes med ny el 2002. Alla föreningens fönster är renoverade exteriört 2014.
Övriga byggnader
Stor härlig insynsskyddad trädgård i bästa sydvästläge med fruktträd och bärbuskar. Här kan man skapa sig sin egen oas med utemöbler och blommor. Egen odlingslott finns för den som vill driva upp egna grönsaker. Två gemensamma förrådsbodar med trädgårdsredskap. Trädgården ägs av föreningen och lägenhetsinnehavarna har den gemensamt med varandra i huset. Mycket fint solläge.
Förening
Namn
Brf Skeviksgatan 1-9
Om föreningen
Brf Skeviksgatan 1-9 består av 5 hus med totalt 24 lägenheter. Husen byggdes mellan 1903 och 1907 åt arbetare på Gustavsbergs Fabrik. De ligger vackert i kulturskyddad miljö i centrala Gustavsberg. Alla lägenheter totalrenoverades 2002 när föreningen bildades.

När husen byggdes planterades fruktträd och bärbuskar som ett viktigt tillskott till familjernas matförsörjning. Trädgårdarna vårdas ömt och på sensommar/höst kan man njuta av äpplen, päron, körsbär, plommon, krusbär, svarta och röda vinbär. Här återfinns också växter som var vanliga i början av 1900-talet såsom bondpioner, aklejor, bellis, praktriddarsporre, lavendel, krollilja, kaprifol, regnbågslupin, pingstlilja, jättevallmo, rysk blåstjärna och gammeldags rosor. Medlemmarna sköter allt trädgårdsarbete själva bortsett från beskärning av fruktträden.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tillkommer vid köpet. Ca 2000 kr.

Läs gärna mer om föreningen på deras informativa hemsida.
Tv och bredband
Fastigheten är ansluten till Comhem. Kabel-TV basutbud (analogt) ingår i månadsavgiften. För mer information om priser på bredband, digital TV och telefoni se www.comhem.se.
Parkering
Föreningen har ett antal p-platser för uthyrning. Platserna kostar 100 kr/månad. I dagsläget finns lediga platser som nyttjas som gästparkering.
Ekonomi
Inga planerade avgiftsändringar.
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Gustavsberg Norra Bruksgatorna Gustavsberg

Skeviksgatan 5C Bv

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg