190
MED68C57E0169B743E691C88443313945C0

Såld!

Mörtnäs, Värmdö

Rogestavägen 36B


Såld!
Slutpris: SEK 4,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Med sjöglimt och närhet till havet har ni nu chansen att förvärva ett charmigt hus och endast 20 min från Slussen. Placerat mitt i hjärtat av barnvänliga Mörtnäs. Trädgården är gammal och fin med knotiga äppelträd och vackra växter. Altaner under tak som gjort för njutning långt in på hösten. Välkomna!

Om området

Välkommen till vackert belägna Mörtnäs!

Mörtnäs började bebyggas med fritidshus redan på 1920-talet men har sedan dess utvecklats till att bli kanske Värmdös allra mest populära bostadsområde. Läget är perfekt då området ligger placerat centralt i kommunen och nära såväl hav, natur som samhälle. Området kännetecknas idag av fastigheter och bostadsrätter med kommunalt V/A och hus av varierande arkitektur och karaktär. Gatorna snirklar sig upp och ner i det lummigt gröna skärgårdslandskapet vilket ger en härlig känsla av att befinna sig i ett bostadsområde långt från storstaden. Njut även av närheten till Grisslinge havsbad och Mörtnäs Fastighetsägarförenings privata del av den populära stranden. I Grisslinge finns även restauranger som Bistraud och Systrarna Delselius Bageri. Nära även till Mölnvik och Värmdö Köpcenter som har all tänkbar service, shopping, mataffärer, restauranger, gym mm. Buss i form av direktbuss från Grisslinge till Slussen går kontinuerligt under dagen och tar ca 25 minuter. Välrenommerade skolor och förskolor ligger i området, t ex Solbackens förskola (Mörtnäsvägen) och Ösbyskolan årskurs 1 - 9. Mark finns avsatt för byggnation av förskola i närheten av Mölnviks norra del. Den kommer att stå klar inom en snar framtid. Gångväg till både Mölnvik och Ösbyskolan är väl skyddad och barnen behöver ej passera stor väg. Bryggorna i området ligger vid Mörtnäsviken och vid Grisslinge havsbad. Kö kan förekomma till båtplatserna vid dem. Mörtnäs är verkligen området för den som vill bo nära hav, sjö och natur.

Ytterligare platser som är värda att besöka i Mörtnäs är den klassiska dansbanan på dansbaneberget. Blicka ut över Torsbyfjärden och den vackra innerskärgården och upplev känslan av förr. Ta ett dopp i Västerviken, lek vid områdets lilla lekplats eller cykla in till Gustavsberg för en shoppingrunda i det anrika porslinsfabriksområdet.

Värmdö är en snabbt växande kommun kanske just på grund av dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gå gärna in på kommunens hemsida för att läsa mer på www.varmdo.se.

Bilder

Rogestavägen 36B

Spännande tomt med många möjligheter och sjöglimt

Staket, häck, vita knutar och enorm villa charm

Härligt lantkök

Vardagsrum med härlig öppenspis

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkomna till möjligheternas hus med en glimt av sjön i barnvänliga Mörtnäs med närhet till hav och natur. Njut av lugnet och tystnaden men ändå med närhet till buss och närservice.
Nu finns möjligheten att förvärva detta mycket spännande charmigt röda trähus med vita knutar där det finns gott om plats och möjligheter att förverkliga sin dröm. Verkligen ett drömboende för den trädgårdsintresserade, den växande familj eller bara någon som önskar mycket utrymme och lugn och ro. Tomten är barnvänlig och inhägnad med staket samt vacker syrénhäck. Här finns fina rabatter, gräsmattor, lekstugor och härliga knotiga äppelträd. För den som uppskattar utelivet så finns flertalet altaner att fika vid.

Redan i entrén möts vi av en välgenomtänkt planlösning. Hallen bjuder på gott om förvaring en gästtoalett som har klinker på golv och målad i ljus färg på vägg. Vidare kommer vi in i vardagsrummet som är stort med generösa fönster för bästa ljusinsläpp, gott om plats för stor soffgrupp framför den vackra öppenspisen. Golven är slipat och lackat trägolv och väggarna i ljus tapet. I direktanslutning till vardagsrummet finns en altan med plats för både loungegrupp och trädgårdsmöblemang för större sällskap. Altanen är försedd med tak för bästa komfort och därmed förlänger årstiden att kunna vara ute.
Köket är ett stort lantligt kök med långa arbetsbänkar och mycket gott om plats i köksskåpen. Bänkskivorna är av laminat och diskbänken är rostfri. Ovan diskbänken finns ljust kakel. Väggarna är tapetserade och rummet har stora fönster med rikligt ljusinsläpp. Vid matplatsen finns det gott om plats för en större familj att inta sin måltid.
Vidare på övre planet finns två sovrum med gott om plats för sängar. skrivbord och möbler för klädförvaring.

Nedre plan
Hit kommer man via trappa från ovanvåningens hall eller genom carporten. Mycket praktisk med ingång från carport vid oväder eller om man har generationsboende och har behov att kunna röra sig mer fritt.
På detta våningsplan återfinns två sovrum ett med klädkammare. Den ena med klädkammare i sovrummet och med gott om plats för stor säng och skrivbord. Det andra sovrummet har klädkammaren i en möblerbar hall med direktanslutning till tvättstuga, pannrum och badrum. Badrummet är helkaklat och i ljusa färger, duschen är försedd med stort glasparti och med sittplats för bästa komfort och oerhört praktiskt.
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
162 kvm
Biarea
12 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-planshus med suterräng
Byggnadsår
1938
Uppvärmning
Direktverkande el, eldstäder, elektriska golvvärme i våtrum
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 5/3/2018
Energiklass
F
Energiprestanda
111 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta murad undervåning
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
Varierande, 2- och 3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor och takpapp
Fastighetsbeteckning
Mörtnäs 1:411
Övriga byggnader
Carport med ingång till huset genom ett kallförråd.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 35,716 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 10,326
Uppvärming
SEK 22,440
Väg, samf
SEK 2,300
Sotning
SEK 650
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Under Va ingår även avlopp och sophämtning
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,833,000
Byggnadsvärde
SEK 765,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,200,000
Tomt
Areal
1340 kvm
Tomttyp
natur/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Fin välskött trevlig uppvuxen trädgård med sjöutsikt och med vackert berg i bakgrunden. Här finns gräsmatta, äppelträd, flertalet fina rabatter, uppvuxen häck och lekstuga allt ett charmigt hus behöver.
Planbestämmelser
Rogestavägen m fl, m6
Detaljplan, beslutad
Datum: 2011-11-03
Genomförande: Början 2011-11-04 slut 2026-11-03

Mörtnäs 1:4, 1:18, 1:39, 1:41, 1:79
Avstyckningsplan, avregistrerad
Datum: 1938-02-04

Enl 168 § byggnadslagen
Nybyggnadsförbud, avregistrerad
Datum: 1972-03-06
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Mörtnäs GA:2 Ändamål: Vägar och belysning, grönområden och parkeringsplats
Förvaltning: Mörtnäs vägförening
Last, Avtalsservitut: Väg, 01-IM4-28/187
Last, Avtalsservitut: Vatten och avloppsledning, 01-IM8-97/27065
Inskrivning, Nyttjanderätt fiske, 33/4315

Karta

Mörtnäs Värmdö

Rogestavägen 36B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg