190
MEDDB247654786846CC8F90F753F8D09CAC

Totalrenoverad, 4 rok

Såld!

Gustavsberg Lugnet, Gustavsberg

Björnskogsvägen 26


Såld!
Slutpris: SEK 2,800,000

Ansvarig mäklare

Totalrenoverad ombyggd genomgående lägenhet med stor inglasad balkong i sydväst. Mycket smakfullt och fackmannamässigt utförd renovering. Härlig utsikt ingen insyn. Mysig gård med grillplats och stora plana gräsytor för lek. Perfekt för barnfamlijen. Gratis parkeringsplats till alla. Härliga omgivningar, fina strövområden och närhet till buss, skolor och service. Välskött äldre förening med god ekonomi.

Om området

Välkommen till Gustavsberg och Lugnet!

Lugnet är ett mycket trevligt bostadsområde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området är centralt beläget men samtidigt med närhet till de fantastiska naturområdena mot Skevik och Lagnö. Några hundra meter in i skogen från Styrmannen går Värmdöleden och ett stenkast därifrån ligger utflyktsmålet Skeviks grotta. I området finns flera välrenommerade förskolor och skolor.

Kommunikation

Från närliggande busshållplats tar du dig direkt till Slussen på ca 30 min. I övrigt går flertalet bussar från bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, dit du går på ca 10 minuter.

Närservice

Med buss 222 eller till fots tar du dig ner tilI Gustavsbergs centrum där du finner all tänkbar närservice i form av apotek, mataffär, banker, konditoriet Delselius, trevliga Hotell Blå Blom, frisörer, blombutik, djuraffär, systembolaget, hudvårdklinik, folktandvårdsmottagning, restauranger mm. Här finns även möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Upplev även anrik kulturmiljö i Gustavsbergs Hamn och gamla Gustavsbergsfabriken.

Sportmässigt har Gustavsberg allt! Det finns bl a badhus med äventyrsbad, bandyplan, fotbollsarena, tennisklubb, motionsspår med längdskidsmöjligheter mm

Övrigt

Gustavsberg är en mysig skärgårdsort belägen både nära Värmdös vackra natur och hav och även nära staden med dess rika nöjesutbud.

Värmdö är en av det snabbast växande skärgårdskommunerna. Välkommen att trivas i Lugnet och Gustavsberg!

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,233 inkl värme, vatten, TV, bredband och parkering
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea82 kvm
Våning2
LägenhetsnummerB10 (1101)
Byggår1965
Driftskostnad350 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Kök med rymlig matplats

3 fina sovrum

Vardagsrum i öppen planlösning mot kök

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till Björnskogsvägen 26 och den här funktionella genomgående totalrenoverade lägenheten. Från början var det en 3:a som nu, på ett mycket praktiskt och smakfullt sätt, byggts om till en 4:a.

Välkomnande hall med gott plats för ytterkläder och klädförvaring. 3 fina sovrum, snyggt kök med rymlig matplats. Vardagsrum med entré från 2 håll och utgång till stor sydväst-vänd nybyggd inglasad balkong som blir ett extra-rum från tidig vår till sen höst. Ombyggnad av balkongerna pågår och arbetena förväntas bli klara efter årsskiftet. Helkaklat badrum med badkar, vattenburen handdukstork, tvättmaskin och torktumlare.

Hela lägenheten har genomgått en smakfull totalrenovering och ombyggnad som slutfördes 2014. Alla ytskikt i kök, hall, sovrum och vardagsrum är utbytta. Entrédörren är bytt till säkerhetsdörr. All el är utbytt och uppgraderad till 3-fas. Praktisk induktionshäll, mikro och varmluftsugn i bekväm arbetshöjd. All maskinell utrustning är från 2014. Badkar, kommod, wc, badrumsskåp och alla blandare är utbytta. Tvättmaskin och torktumlare är från 2014.
Antal rum
4 rum
Boarea
82 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 4,233 inkl värme, vatten, TV, bredband och parkering
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,200
Andel i föreningen
1.45 %
Andel av årsavgiften
1.45 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1965
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd 9/29/2009
Energiprestanda
85 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Balkongerna är under ombyggnad. Ytan kommer att bli 7,6 kvm och alla balkonger kommer att glasas in. Arbetena beräknas vara klara efter årsskiftet.

Kabel-TV och bredband: Föreningen har ett avtal med Tele2 om bredband och TV. Bredbandet ger tillgång till internet (100/10 Mbit/s) via bredbandsuttag i varje lägenhet. TV:n ger tillgång till en digitalbox, ett mix8-paket och ett antal fria kanaler. IP-telefoni ingår också (vilket innebär att man bara betalar för sina samtalskostnader).

Förråd: Till lägenheten hör ett källarförråd (ca 4 kvm) och en matkällare (ca ½ kvm).

Gemensamhetsutrymmen: Det finns bastu, två tvättstugor samt cykelförråd. Föreningen har även en stor, grönskande gård med lekplatser, utemöbler, fruktträd, rejäla gräsytor och grillplatser. Partytält finns att låna för t ex barnkalas. Möjlighet att hyra odlingslott.

Parkering: Föreningen har 73 parkeringsplatser samt 59 garageplatser som hyrs ut både till föreningens medlemmar och externa hyresgäster. Fri parkering på p-platserna. Separat kö till garagen. Kostnaden för Garage är ca 500 kr/månad.
Förening
Namn
Brf Matrosen
Om föreningen
Föreningen består av fyra flerbostadshus med totalt 72 lägenheter med adress Björnskogsvägen 22-38. I föreningen finns tvättstugor (i nr 24 och 36), cykelförråd och bastu (i nr 28). Det finns en härlig grönskande gård med stora gräsytor, fruktträd, lekplatser, utemöbler och grillplatser. Partytält finns att låna för t ex barnkalas. Möjlighet att hyra odlingslott finns.

Föreningen har god ekonomi och man har inte planerat någon avgiftshöjning i dagsläget. Man håller på att installera frånluftsåtervinning till bergvärmen och det beräknas bli klart under sommaren.

Utförda renoveringar under senare tid:
2014 - Renovering tvättstuga, pergola, staket och lekytor
2013 - Byte av källardörrar samt byte av värmepump och el i pannrum
2012 - Bytt ut en tvättmaskin och två torktumlare, byte av expansionskärl
2011 - Renovering av trappor och räcken
2010 - Dränering och nya planteringar
2009 - Stamspolning, målning utemiljö och pannrum, utbyte av ventilationssystem och spiskåpor, polering av trappor och installation ny kabel-TV
2008 - Asfaltering av p-platser, målning av trästaket och takdetaljer
2007 - Installation av bergvärme, asfaltering av p-platser
2006 - Montering av nya ytterfönster
2005 - Nya entrédörrar, renovering bastu och nya tvättmaskiner
2004 - Värmepumpark, renovering av balkonger och entrétrappor
2002 - Fönster, dörrar och nya staket
2001 - Lekpark
2000 - Installation av panna

För mer information se gärna föreningens informativa årsredovisning och hemsida www.brfmatrosen.se.
Tv och bredband
Kabel-TV finns i fastigheten. Basutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via Bradbandsbolaget ingår i månadsavgiften.
Parkering
Garageplatser finns för uthyrning (separat kö). Parkeringsplatser finns att tillgå.
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 457

Karta

Gustavsberg Lugnet Gustavsberg

Björnskogsvägen 26

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg