Gustavsberg Farsta Slottsvik, Gustavsberg

Farsta Slottsväg 7


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Tillfälle att förvärva en av Farstaviks populära 50+ lägenheter. Belägen i underbar, historisk miljö på Farstavikens södra strand. Njut av en välplanerad, ljus och trivsam lägenhet. Balkong med fantastisk vy mot vik och grönområde. I föreningen finns bl a båthus, badbrygga, bastu, gemensamhetslokal och bibliotek.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Farsta Slottsvik är ett idylliskt område beläget vid Farstavikens södra strand. Njut av vacker strandpromenad, lummiga parker och fina strövområden i skog och mark. Här finns populära Gottholmsrundan (2,4 km) och Tjustviksrundan (5 km). I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger, kultur och shopping. Möjlighet till båtplats i Farstaviken (Boo Marina alt Gustavsbergs båtklubb). Gustavsbergsbadet ligger i Gustavsbergs centrum. Här motionsbassäng, äventyrsbad, bubbelpool, bastu, gym och relaxavdelning.

Kommunikation

Ca 200 meter till busshållplats Farstaviken med bra direktkommunikationer till Slussen, ca 25 min. Tätare trafik under rusningstider. "Lokalbussen" går under dagarna mellan sträckan Gustavsbergs Centrum och Brunn. För mer info se www.sl.se

Närservice

Kort promenadavstånd till Gustavsbergs Hamn där det finns vårdcentral, apotek, tandläkare, gym, kvartersbutik m.m. Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,750 inkl värme, VA och kabel-tv
TypLägenhet
Antal rum2.5 rok
Boarea59.5 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer523
Byggår1995
Driftskostnad250 kr/månad

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2.5 rum
Boarea
59.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2, hiss finns
Avgift
SEK 3,750 inkl värme, VA och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 3,000 / år
Driftskostnad, varav
Uppvärming
SEK 3,000
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Kostnad för hemförsäkring tillkommer.
Andel i föreningen
1.927 %
Tillträde
Enligt ök - senast 1/10
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1995
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd. 12/9/2008
Energiprestanda
152 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Farstavik
Om föreningen
Mycket omtyckt och välskött bostadsrättsförening som består av sex flerfamiljshus med totalt 45 seniorbostäder. Fem av husen är byggda 1995 och herrgården har sitt ursprung från 1800-talets början. Föreningen uppdaterade stadgarna i juli 2015 och numera finns ingen övre åldersgräns som krav vid medlemskap.

I föreningen finns diverse gemensamma utrymmen och vackra parkområden med stora gräsytor, bärbuskar och fruktträd. Fina möjligheter för den som är trädgårdsintresserad och vill odla. Det finns ett båthus vid vattenbrynet som används som verkstad/förråd men även kan nyttjas som enkel festlokal på sommaren. Underbar pergola med rhododendron och klätterväxter samt murad utegrill vid båthuset. Badbrygga med badstege ger möjlighet att ta sig ett dopp i Farstaviken. Det finns en gemensamhetslokal med veranda ner mot vattnet i Herrgården. Boulebana för den som känner för att spela med vännerna. Tvättstuga och bastu finns i källarplanet på Farsta Slottsväg 2. I föreningen finns även vinkällare, verkstad och bibliotek.

Föreningen har god ekonomi och några avgiftsändringar finns inte planerade i dagsläget. Det finns en underhållsplan som följs. År 2016 installerades bergvärme.

Föreningen ingår i en samfällighet som tillsammans med övriga fastigheter i området gemensamt förvaltar gångvägar och omkringliggande grönytor. Föreningens andel är 10,6%. I samfälligheten ingår även en äldre byggnad, Oxstallet, som kan hyras till evenemang.
Tv och bredband
Kabel-TV: Fastigheten är ansluten till Comhem. Basutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband: Fastigheten är ansluten till Comhem. Bredband ingår i månadsavgiften.
Parkering
Parkering med elstolpe går att hyra för 100 kr/mån.
Carport går att hyra för 200 kr/mån, för närvarande kö.
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Gustavsberg Farsta Slottsvik Gustavsberg

Farsta Slottsväg 7

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg