190
MEDC5BA8EA0DB7F4242AF8E1995E03491E2

Såld!

Stora Kovik, Gustavsberg

Koviksuddsvägen 56


Såld!
Slutpris: SEK 3,050,000

Ansvarig mäklare

Äldre fritidshus i idylliskt område med närhet till hav, bryggor och vacker natur. Huset är trevligt beläget på en solig och lummig tomt. Stora Kovik - Skeviksstrand är ett expansivt område som är högprioriterat när det gäller inkoppling av kommunalt V/A, vilket på sikt kommer att ge generösare byggrätter.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Här finns oändliga möjligheter till ett aktivit friluftsliv. Stora Kovik/Skeviksstrand är ett lantligt skärgårdsområde beläget endast 20 minuter från Stockholms stad. Här finns vacker natur att ströva i, båtklubbar, badplatser och ridhus. Promenadavstånd till Skeviks Gård som är en konferensanläggning med inriktning på ekologiskt jordbruk och skärgårdsliv. Det är nära till Nacka Golfklubb med golf på sommaren och skidspår på vintern. Det är knappt fem kilometer till Gustavsbergs centrum och hamn där du finner all service du kan tänkas behöva. Här finns även skolor, förskolor och många aktiviteter för barn och vuxna. Nyare cykelväg längs Skeviksvägen in mot Gustavsberg. Sommartid stannar Waxholmsbolaget vid ångbåtsbryggan med relativt tät trafik mot Stockholm (bryggan är för närvarande stängd pga dåligt skick). Resan tar cirka 1 timme. I närheten av Stora Kovik ligger Norra Lagnö som är en idyllisk skärgårdsby från förra sekelskiftet med en härlig blandning av grosshandlarvillor och röda stugor. Här finns en byskola från 1800-talet där man går från förskoleålder t o m 3:e klass.

Kommunikation

Buss 424 vid Lagnövägen till Gustavsbergs centrum.

Närservice

På Värmdö finns två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I trevliga Gustavsbergs Hamn finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Bilder

Fritidshus med idylliskt läge

Huset från baksidan

Skyddad altan under tak i västerläge

Altan med soligt läge

På tomten finns även förrådsbod och äldre carport

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Sommarpärla på natursköna Koviksudde med kort promenad till hav med bad och bryggor med möjlighet för båtplats. Njut av fantastisk skärgårdsnatur i kombination med närheten till stadens puls. Med bil tar det ca 20 minuter till Slussen. Koviksudde ligger i framtidsområdet Stora Kovik som är högprioriterat när det gäller inkoppling av kommunalt VA, vilket innebär generösare byggrätter på sikt. Kommunen planerar att påbörja arbetet med anslutning till kommunalt VA inom ett halvår. Tanken är dock att områdets karaktär ska bevaras och att tomterna ska vara fortsatt stora. Förslag till ny detaljplan med byggrätt om 160 kvm i ett plan eller 220 kvm i två plan. För mer information se Värmdö Kommuns hemsida: www.varmdo.se. Varmt välkomna på visning!

Hall med plats för avhängning. Målade väggar och parkettgolv.

Rymligt vardagsrum i två etage. Här finns utrymme för såväl matplats som soffgrupp. Öppen spis som ger både värme och mysfaktor. Målade väggar, delvis träpanel i tak och äldre parkettgolv.

Kök med grön/grå skåpsinredning och kakel ovan rostfri diskbänk. Utrustningen består av spis, kyl, frys och vedspis (2011). Träpanel på väggar och tak samt parkettgolv.

Intill köket finns en inglasad veranda som lämpar sig utmärkt som matrum. Det finns matplats för ca 4-6 personer. Här finns en utgång som leder ut till altanen på husets baksida. Målade väggar och klickgolv.

Ljust sovrum med fönster i två väderstreck och plats för dubbelsäng. Målade väggar, träpanel i tak och parkettgolv. Det finns även ett mindre sovrum med plats för enkelsäng. Målade väggar och parkettgolv.

Toalett med miljötoa (Separett) och fönster. Tapetserade väggar och parkettgolv. Intill toaletten finns ett våtutrymme med handfat och handdusch.

Övrigt: Om intresse finns kan merparten av lösöret ingå köpet (gäller ej loungemöbler, trädgårdsredskap, bäddsoffa, soffbord och personliga tillhörigheter).
Antal rum
3 rum varav 1 sovrum
Boarea
64 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1-plans fritidshus
Byggnadsår
1945
Uppvärmning
Direktverkande el, öppen spis och vedspis
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Fastighetsbeteckning
Stora Kovik 1:130
Övrigt
Övrigt: Fasad och trädetaljer målades 2010.
Övriga byggnader
På tomten finns en förrådsbod om ca 10 kvm samt en äldre carport.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 10,403 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,225
Renhållning
SEK 918
Väg, samf
SEK 2,181
Sotning
SEK 908
Försäkring
SEK 2,171
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Nuvarande ägare har nyttjat fastigheten som fritidshus sommartid.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,640,000
Byggnadsvärde
SEK 329,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,000,000
Tomt
Areal
1510 kvm
Tomttyp
trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
En underbar grönskande trädgårdstomt med gräsmatta, buskar, rabatter, fruktträd, grusgångar, klipphällar och flaggstång. I sydost finns två stenbelagda uteplatser där man kan njuta av morgonkaffet. I sydväst finns två stenbelagda uteplatser varav en ligger skyddat under tak. Här kan man grilla och njuta av eftermiddags- och kvällssolen.
Vatten/avlopp
Egen brunn. BDT till enkammarbrunn. Miljötoalett installerades 2007 (Separett). Varmvattenberedaren byttes 2009. Kommunalt VA är på gång att kopplas in i området och beräknas vara klart inom några år. Kontakta gärna Värmdö kommun för vidare info, www.varmdo.se.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Stora Kovik GA:1
Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM4-42/3366

Stora Koviks vägförening är en samfällighet med 300 fastigheter som medlemmar. Du blir automatiskt medlem när du köper en fastighet och behöver inte ansöka om medlemskap. Ansvarar för underhåll och förvaltning av vägar, grönområden, P-platser, postlådeställ samt ångbåtsbryggan med väntkur. Stora Koviks Vägförening är dessutom markägare till den gemensamma marken och ska företräda medlemmarna i frågor som rör den gemensamma marken. Stora Koviks villaägareförening arrenderar mark av vägföreningen och underhåller badplatser samt den gemensamma stugan. De ordnar med midsommarfest, höstfest och andra gemensamma aktiviteter. Nya inslag är Kovikslyran, en musikfest som anordnas av en grupp boende och sedan förra året Koviksjoggen som startades av idrottare.

Utöver Villaägareföreningen finns ett antal båtklubbar och en bastuförening som också arrenderar sin mark av Stora Koviks vägförening, men som är öppna för medlemsskap om man äger fastighet i området. Varje del sköter sin egen förvaltning och ekonomi. Kontakta Stora Koviks vägförening om du vill komma i kontakt med de andra föreningarna.

Karta

Stora Kovik Gustavsberg

Koviksuddsvägen 56

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg