190
MEDA25DFFAEDDDF4B4F8BC8A9476390AF74

Såld!

Gustavsberg Lugnet, Gustavsberg

Björnskogsvägen 82


Såld!
Slutpris: SEK 1,500,000

Ansvarig mäklare

Marklägenhet med fint kök, avskild sovdel och härlig uteplats i soligt sydvästläge. Bostaden bjuder på utsikt över den fina gården. Välskött äldre förening med låga avgifter som inkluderar allt. Lugnt område med vacker natur inpå knuten och lummiga gårdar med grillplatser. Bra kommunikationer med buss.

Om området

Värmdö är en snabbt växande kommun med dess fantastiska skärgårdsnatur i kombination med närheten till staden. Gustavsberg som är huvudort på Värmdö har förutom dessa attribut även en rik design- och kulturhistoria samt ett brett utbud av fritidsaktiviteter och upplevelser. Sjönära promenader i vacker natur finns längs Farstaviken, Kvarnsjön och Ösby Träsk, där man även kan ta sig ett dopp från klipporna. I Gustavsbergs Hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns trevliga caféer, restauranger och båtliv. Lugnet är ett trevligt bostadsområde i norra delen av Gustavsberg med blandad bebyggelse från olika årtionden. Området ligger fint intill naturen med härliga strövområden och grönskande gårdar mellan husen.

Barnomsorg och skolor: I området finns flera riktigt bra förskolor att välja på och populära Munkmoraskolan, som är en mindre skola med ca 130 elever i årskurs F-3. Information om övriga skolor i Gustavsberg: Farstavikens skola har elever i årskurs F-9. De yngre eleverna går på avdelning Ekedal i Höjdhagen och de äldre går på avdelning Kvarnberget i centrala Gustavsberg. Skolan som byggdes 1950 kommer inom ett par år att ha totalrenoverats till toppmodern standard. Ösbyskolan ligger i Ösbydalen och har ca 750 elever i årskurs F-9. Den privata skolan LÄR ligger i Hästhagen och har elever i årskurs F-5. För information se www.varmdo.se

Fritidsaktiviteter: Saltsjö Judoklubb ligger i Lugnet. Promenadavstånd till Gustavsbergsbadet. Här kan du bland annat motionssimma, äventyrsbada och träna kondition och styrka. Det finns också ett brett utbud av simskolor och babysimkurser. På många ställen finns fina motionsspår, vandringsleder, elljusspår och skidspår vintertid. Kommunens anläggningar erbjuder även stora möjligheter till inomhussport och fotboll. I Gustavsberg finns även ishall, uterink och konstfrusen bandyplan.

Kommunikation

Bra kommunikationer in till stan. Buss 425 tar dig direkt till Slussen på en dryg halvtimme. Närmaste hållplats är Styrmannen, ca 300 meter från lägenheten. Buss 422 tar dig till bussterminalen i Gustavsbergs Centrum, där flertalet bussar avgår regelbundet. För mer info se www.sl.se

Närservice

Promenadavstånd till Gustavsbergs Centrum där det finns tillgång till närservice i form av mataffär, apotek, banker, bibliotek, tandläkare, blomsteraffär, djuraffär mm. På Värmdö finns även två större köpcentrum med fri parkering; Värmdö Marknad och Värmdö Köpcentrum i Mölnvik. Här finns stora matbutiker, restauranger, gym, byggvaruhus och diverse affärer. I Gustavsbergs Hamn (www.gustavsbergshamn.se) finns caféer, restauranger, kultur, shopping och vårdcentral.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,444 inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och parkering
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1.5 rok
Boarea36.3 kvm
Våning1
LägenhetsnummerB06
Byggår1967

Bilder

Härlig uteplats med utsikt över gården

Soligt sydvästläge

Fint arbetskök

Vacker utsikt över gården

Trivsamt vardagsrum

Utgång till uteplatsen

Sovalkov

Möblerbar hall

Badrum med badkar och tvättmaskin

Fasaden

Härlig gård

Flygfoto över området

Naturnära läge med fina vandringsleder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Missa inte denna lilla pärla som ligger i ett fridfullt område med naturen alldeles inpå knuten. Ett perfekt förstaboende för dig som vill ha en prisvärd bostad med egen uteplats. Busshållplatsen ligger bara ett stenkast bort. Lägenheten har nyare kök och golv. Mycket välskött och solid bostadsrättsförening med god ekonomi och låga månadsavgifter som inkluderar även hushållsel, bredband och TV. Mellan husen finns stora, grönskande gårdar med gemensamma grillplatser.

Möblerbar hall med garderob och avhängningsplats. Gula väggar och eklaminatgolv.

Trivsamt vardagsrum med lättmöblerade ytor där det ryms både soffa, mediabänk och liten matplats vid fönstret. I den inre delen av rummet finns en avskild sovalkov. Gula och gröna väggar samt eklaminatgolv.

Från vardagsrummet nås den härliga uteplatsen som ligger i bästa sydvästläge. Här finns gott om plats för både utemöbler och odlingar.

Fint arbetskök med vacker vy mot gården. Vit skåpsinredning, aquagrönt kakel och arbetsbänk i oljad ek. Gula väggar och ljust linoleumgolv. Utrustningen består av spis med glaskeramikhäll, fläktkåpa och kyl/frys.

Badrum med brunt kakel och ljus våtrumsmatta. WC, handfat, spegelskåp, handdukstork, badkar och tvättmaskin.
Antal rum
1.5 rum
Boarea
36.3 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 2,444 inkl värme, VA, bredband, kabel-tv, hushållsel, vvs-fond och parkering
Andel i föreningen
0.3259 %
Andel av årsavgiften
0.3259 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1967
Uppvärmning
Pelletspanna samt olja
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 12/17/2008
Energiprestanda
174 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd.
Förening
Namn
Brf Styrmannen
Om föreningen
Stabil och mycket populär bostadsrättsförening med 168 lägenheter. Bostadshusen byggdes 1967-1968 och är belägna på Björnskogsvägen 40-90.

Det finns en föreningslokal med pentry och övernattningsrum. Det finns 3 tvättstugor (i nr 44, 58 och 72) som medlemmarna fritt får använda. Medlemmarna har också tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Lägenhetsförråd finns i källaren. Fantastiska lekplatser med pulkabacke för dom minsta och bollplan för dom större barnen. Mysiga grillplatser på området inbjuder till trevlig sommarsamvaro och middagar.

För närvarande ingår driftskostnader såsom värme, vatten och bredband och TV enligt avtalet ovan i avgiften. Sedan 2008 betalar föreningen även medlemmarnas individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt. Fr o m 2019-07-01 betalas hushållselen av lägenhetsinnehavarna. Hushållselen kommer att debiteras individuellt i efterskott via avgiftsavin. Den som säljer sin bostadsrätt måste göra en avräkning av förbrukad el i samband försäljningen eftersom debiteringen av hushållselen sker i efterskott via den ordinarie avgiftsavin. Av praktiska skäl blir det en eftersläpning på tre månader för debitering av månadsförbrukningen, då avgiftsavierna skicka ut kvartalsvis.

1994 startades en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyte. Beroende på lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kr. Vid en överlåtelse är detta att betrakta som kapitaltillskott (fördelaktigt skattemässigt).

Under 2007-2008 byggde föreningen en verkstadslokal med garage till föreningens traktor, övriga maskiner och redskap. Brf Styrmannen uppvärms från en egen panncentral som huvudsakligen eldas med pellets. Med den nya pelletspannan som togs i bruk i december 2014 tillgodoses föreningens energibehov till mer än 90% från pellets. Vintertid kompletteras uppvärmningen vid behov med tillskott från en oljepanna.

Föreningen har en fastighetsskötare anställd som uppskattas mycket av medlemmarna i föreningen.

Föreningen tar ut en avgift för överlåtelse om 2,5 % av ett prisbasbelopp samt för pantsättning om 1 % av ett prisbasbelopp. Överlåtelse- och pantsättningsavgift betalas av köparen. Föreningen har en mycket låg belåningsgrad. Sammanlagda skulder är 2 966 028 kr. (2018/2019)

För mer information om föreningen se Brf Styrmannens hemsida: www.styrmannen.com
Antal lägenheter
168
Tv och bredband
Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget om bredband och kabel-TV. Tillgång till internet med 100/10 Mbit/s via bredbandsuttag i varje lägenhet. För TV via kabel ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud samt kanalpaket T2-Flex.
Parkering
Föreningen har 96 parkeringsplatser där antingen parkeringstillstånd gäller (varje lägenhet får ett sådant), eller att man betalar parkeringsavgift enligt instruktion på p-automaten. Se även informationen på hemsida.
Föreningen har 32 motorvärmarplatser som kostar 150 kronor per månad, finns oftast ledig plats att hyra.
Föreningen har 76 garage, till dessa är det kö. Hyra mellan 450 - 750 kronor beroende på storlek.
Renoveringar
Föreningen följer den underhållsplan som är gjord. Stambytet är planerat till 2028. De bedöms vara i gott skick. Vi underhåller stammarna genom att med några års mellanrum högtrycksspola dessa. Föreningen kommer under 2020 att påbörja byte av kulvertledningar med tillhörande ventiler enligt underhållsplan. Det är ett arbete som kommer att delas upp på ett par år.

Se årsredovisningen för verksamheter 2019.
Ekonomi
Mycket stabil förening när det gäller ekonomi. Inga planerade avgiftsändringar.

Karta

Gustavsberg Lugnet Gustavsberg

Björnskogsvägen 82

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg