190
MEDBA78C0C7B1984A3A90FCD089EEF8100A

Grändvilla på härlig och ombonad hörntomt med centralt läge

KlarlagtSåld!

Bålsta Västerängen, Bålsta

Vipvägen 57


Såld!
Slutpris: SEK 3,305,000

Ansvarig mäklare

Grändvilla med toppenläge på ogenerad och lummig hörntomt. Gästhus på tomten som också kan bli ett perfekt kontor för företagaren. Centralt läge med kort promenad till förskola, skola, centrum och tågstation. Väl underhållet och omskött under åren avseende tak, panel och bytta fönster liksom invändiga ytskikt. Sällskapsvänlig planlösning lämpad för härliga middagar och umgänge med vänner både ute och inne. I vardagsrummet tronar en ny braskamin. Garage i länga. Fiber indraget.

Om området

Västerängen är ett barnvänligt område med gångavstånd till både förskolor och skolor, Västerängsskolan (0-9) samt till Gröna Dalen skolan som delar lokaler med en friskola. Förskolorna Nybygget och Ellenborg ligger helt nära.

Promenadavstånd till Centrum och pendeltågsstation gör Västerängen till en bekvämt område att bo i.

Kommunikation

Gångavstånd till buss- och pendeltågstation.

Närservice

Gångavstånd till Bålsta nya centrum med all service och pendelstation samt till Bålsta gamla centrum med restauranger och butiker mm.

Parkering

Garage i länga. Besöksparkering.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum4 rok
Boarea113 kvm
Tomtarea353 kvm
Byggår1971
Driftskostnad3,947 kr/månad

Bilder

Fasad

Vardagsrum med braskamin

Jötul braskamin

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Trivsam 5:a på Västerängen har anpassats till luftig 4:a med fina sociala sällskapsytor som passar paret eller den mindre familjen. Här finns både vardagsrum och matsal i halvöppen planlösning, som gjort för middagar med vänner och familj. Lätt att bygga om till fler sovrum om man vill. Genomgående fräscha ytskikt med laminatgolv och väggar tapetserade eller målade i milda toner.
Antal rum
4 rum varav 2 sovrum
Boarea
113 kvm
HALL
Rymlig, ljus och luftig hall som består av ursprunglig hall och ett mindre sovrum som slagits samman. Ett snyggt laminatgolv på golvet är inlagt 2018 och en garderobsvägg med belysning och skjutdörrar slukar mängder av kläder. Bakom skjutdörrarna finns också städskåpet.
VARDAGSRUM
Vardagsrum med många fönster mot den lummiga trädgården dit altandörr leder. Grå tapet. Rummet är husets medelpunkt och som pricken över i finns här en ny och modern braskamin som är installerad 2017.
MATSAL
Matsalen ligger intill vardagsrummet och har två fönster mot trädgården. Ljus tapet. Rummet var ursprungliga ett sovrum.
KÖK
Kök med matplats och köksinredning i vitt. Bänkskiva i grå laminat och vitt liggande kakel i förband. På golvet ett grått laminatgolv. Matplats vid fönster med överblick mot entré, gångväg och parkering. Minimalt med insyn då huset ligger högt i förhållande till gångvägen. Diskmaskin 2019, induktionsspis 70 cm bred 2019, spisfläkt 2019. Kyl och frys.
SOVRUM 1
Sovrum med tre fönster mot trädgården. Ljusa och vilsamt gröna tapeter från 2018 på väggarna och en egen klädkammare bakom vita skjutdörrar.
SOVRUM 2
Sovrum med fönster mot entrésidan. Beige tapet.
BADRUM
Badrum med beige våtrumsmatta och kaklade väggar från 2000. Handfatskommod och högskåp i trä. Spegelskåp med belysning. WC och badkar med kaklad hylla för exempelvis shampo och tvål. Elektrisk handdukstork. Fönster.
WC
Blått/beiges dekorkakel med infälld spegel på väggarna från 2000, Handfatskommod och spegelskåp. Plastmatta på golvet ( under denna ska golvbrunn finnas kvar enligt uppgift från tidigare ägare)
TVÄTTSTUGA
Tvättstuga nås från köket. Här finns tvättmaskin och torktumlare, båda från 2017, under bänkskiva i laminat. Tvättho. Fönster. Skåpinredning med grålackerade luckor. Fönster.
GÄSTHUSET
Gästrum med plats för dubbelsäng, barnsäng och byrå. Laminatgolv och vita väggar. Fönster mot trädgården. Passar även utmärkt som kontor för företagaren.
KLÄDKAMMARE
Extra klädkammare med ingång från inre hall.
Byggnad
Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
1971
Uppvärmning
Direkt el (oljefyllda radiatorer) samt luftvärmepump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 8/31/2016
Energiklass
C
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
Fasad
Trä bytt 1999, målad 2014
Fönster
3-glas 2002 (utom i tvättstuga & badrum)
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt 1997 ovan ursprungligt tak
Fastighetsbeteckning
Bålsta 3:205
Övriga byggnader
Gästhus/kontorshus ca 10 kvm tillbyggt 1992, vinterbonat. Förråd. Vedbod.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 47,366 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 21,250
VA
SEK 13,500
Renhållning
SEK 2,982
Väg, samf
SEK 4,800
Sotning
SEK 600
Försäkring
SEK 4,234
Beräknat antal personer
2
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,201,000
Byggnadsvärde
SEK 1,450,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,771,000
Tomt
Areal
353 kvm
Tomttyp
Plan trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Hörntomt med granne endast på en sida. Mängder av vackra växter som, magnoliaträd, äpple, plommon, rosor, trollhassel, klätterhortensia, smultron och vindruvor. På entrésidan en vacker stenmur och marktäckande växter mellan skifferplattor. Tomten som omgärdas av plank med belysning och har markspotlight under plommonträdet.
Uteplats
Uteplats under tak med infravärme.
Parkering
Garage nr 57 i länga
Planbestämmelser
Byggnadsplan Vattenskyddsområde
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Håbo Bålsta GA:17

Karta

Bålsta Västerängen Bålsta

Vipvägen 57

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg