230
MED30B051D957864921904D894B9D783C4E

Nybyggt hus nära Lofssjön, längdspår och skidbacke i Lofsdalen

watermark

Lofsdalen, Lofsdalen

Spruthusvägen 13


PRIS4 975 000 kr

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

170 kvm

TOMTAREA

1 035 kvm

BYGGÅR

2021

DRIFTSKOSTNAD

869 kr/månad

Nybyggt hus nära Lofssjön, längdspår och skidbacke i Lofsdalen

Nybyggt hus med perfekt läge! Från detta hus är det gångavstånd till allt vad Lofsdalen har att erbjuda. Centralt i byn, men ändå avskilt. En kort promenad till Lofssjöns badstrand. Fina längdspår och skoterspår några hundra meter bort. Ett fantastiskt hus med stora ytor så du behöver ej fundera på hur alla ska rymmas på julafton. Från altanen är det fin utsikt mot Hovärksfjället och skidbackarna men också Sömlingshågna som ligger på andra sidan Lofssjön. Skolan och förskola ligger alldeles i närheten och gångavstånd till ICA, restauranger, badplats och bensinmack.

Huset har rymliga och luftiga rum, varav fyra sovrum, som är lättmöblerade och lätt huserar en familj men även ett antal gäster. Här finns plats för garderober i sovrummen och inte minst i badrummet på nedre plan som rymmer hela 4 linneskåp. Allrummet är stort och ljust med fönster på tre sidor och givetvis finns en kaminen vackert centrerat i rummet. Här finns utgång till altanen som har fin utsikt och stor plats för sommarens grillkvällar och vinterns afterski. Köket är stort och luftigt och inrymmer större matgrupp.

Huset fungerar så klart lika bra som fritidshus för den som uppskattar den bofasta standarden och ge generösa ytorna. Altanen som löper längs tre sidor av huset kommer att bli väl utnyttjad av en ny ägare då den har plats för både sittgrupp och matmöbel. Tomten är till största delen en naturtomt men för den som önskar en mer planerad tomt finns möjlighet till det. Boka en tid med oss för visning på plats eller digitalt om ni hellre föredrar det. Vi är flexibla!

I annonsen på mäklarens sida (gå vidare från Hemnet) så finns video filmad inne i huset. Vi kallar det digital rundvandring.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder

MED30B051D957864921904D894B9D783C4E
MED1408E2F01AC248A38BBB7C3C8C85F980
MED0D4CCAE08420451A94E5B8773DF64C34
MED8A2B42E499F44E5F8DC2848E5599C03F
MED4DE689AA0FFC4DD48C5B3C8CBB74E008

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Fritidshus

ANTAL RUM

5 rok

BOAREA

170 kvm

TOMTAREA

1 035 kvm

BYGGÅR

2021

DRIFTSKOSTNAD

869 kr/månad

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

5 rum varav 4 sovrum

AREAKÄLLA

taxeringsinformation

Huset har en hög och bofast standard med 3-stavs ekparkett på golven i alla rum utom hall, badrum och kök som har klinker. Genomgående vitmålat trätak. Huset har Plejdsystem installerat vilket gör att du enkelt kan styra belysning mm via en app.

Entré

Stor och luftig entré med grått klinkergolv. Härifrån går trappen upp till övre plan. Vit bröstpanel och tapet på väggar.

Kök

Rymligt kök med god plats för matmöbel. Fullstor kyl och frys, diskmaskin, micro, induktionshäll och ugn. Borstade, rostfria vitvaror av märket Bosch. Vita skåpluckor med stilren profil. Dubbel disko. Grå klinker på golven, vitmålad bröstpanel och tapet på väggar. Från köket når man tvättstuga och teknikrum.

Tvättstuga/teknikrum

Rejäl tvättstugan där tvättmaskin och luftvärmepump finns. Tvättbänk med tvättho och dubbelt underskåp. Linneskåp. Utgång till baksida.

Badrum nedre plan

Stort badrum med rymlig dusch, wc Ifö och grå kommod med dubbelskåp från IKEA. Fyra linneskåp längs ena väggen. Stenmelerad klinker på golv och vitt kakel på väggar.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med fönster på tre sidor och utgång till altan. Gråmålad gips på ter väggar och betsad träpanel på en vägg.

Hall övre plan

Möblerbar hall när man kommer upp för trappen till övre plan. Tapet på väggar.

Tre sovrum

På övre plan finns tre sovrum, alla rymliga, plats för tre garderober i två av dem och det sista finns två garderober. Tapet på väggar.

Badrum övre plan

Även på övre plan finns ett stort badrum med dusch, grå kommod från IKEA och WC. Här finns en stor bastu och yta som går att möblera med skåp, ett par sköna relaxstolar eller annat., Vitt kakel på väggar och grå våtrumsmatta på golv.

Om området

I södra Härjedalen ligger Lofsdalen, en skidort nära Stockholm. På bara sex timmar tar du dig till den lilla fjällbyn med de storslagna naturupplevelserna. I Lofsdalen tonar fjället Hovärken upp sig. Från toppen som är 1 125 möh syns bland annat norska fjäll och det svenska högfjället Helags.

På vintern lockar 122 km välpreparerade längdspår och 150 km rösade leder skidåkare från hela Europa. De välskötta snösäkra skidspåren passar såväl elitskidåkaren som motionären som den som bara vill glida fram i den friska fjälluften, och insupa intrycken från de krispiga vita vidderna. Vill du uppleva naturen men samtidigt ha fart och fläkt? Då ska du hyra en skoter och ge dig ut på en oförglömlig tur bortom civilisationen.

Vid Lofsdalens alpina anläggning finns både barnvänliga och lättåkta skidbackar samt rejält branta pister för den mer erfarne skidåkaren. Här blir det sällan liftköer, och med 25 nedfarter. Sommartid bjuder den orörda fjällvärlden in till spännande aktiviteter i fjällmiljö. Vandra högt ovan trädgränsen på våra leder av olika svårighetsgrad. Fiska öring i Lofssjön, hyr en båt, kanoter eller S.U.P. Cykla MTB eller downhill. I Lofsdalen Bike Park hittar du liftburen downhillcykling anpassad särskilt för nybörjare och medelgoda åkare.

Här finns gott om restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola. Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Här finns chans att bo både låglänt vid Lofsdalssjön eller i höglänt terräng i något av de områden som ligger högre upp på berget.

Kommunikation

Flyg

Svegs flygplats 72 km
Trafikerar Arlanda.

Buss

Sök mer information på www.harjedalingen.se

Bil

Stockholm 500 km (6 tim)
Östersund 200 km (2 tim 50 min)
Göteborg 610 km (8 tim)

Närservice

I Lofsdalen by finns flertalet restauranger, ICA-butik, skoteruthyrning, sportbutiker, caféer, inredningsbutik, tankstation, fastighetsmäklare, turistinformation samt skola/förskola.
Lofsdalen har även ett eget ölbryggeri som heter Orsholms brygghus. Även Mackmyra Skybar finns beläget högst upp på Hovärksfjället.

Ekonomi

VA

7 508 kr

RENHÅLLNING

620 kr

VÄG, SAMF

1 800 kr

SOTNING

500 kr

SUMMA DRIFTSKOSTNAD

10 428 kr / år

Tillkommande kostnad, kommunal fastighetsavgift

2 600 kr / år

Kommentar

Huset är nyproducerat vilket innebär att kostnad för el samt uppvärmning inte kan presenteras.
Kostnad för Renhållning avser grundavgift. Tömningsavgift 80:- per gång.
Kostnad för VA avser 2021 års VA-taxa. Fastigheten har klassning 22 poäng.

Byggnad

BYGGNADSTYP

2-plansvilla

BYGGNADSÅR

2021

UPPVÄRMNING

Frånluftsvärmepump samt braskamin

VENTILATION

Mekanisk (endast frånluft)

ENERGIDEKLARATION

Behövs ej för denna bostadstyp

Byggnadssätt

GRUNDLÄGGNING

Betongplatta

STOMME

Trä

FASAD

Trä

FÖNSTER

3-glas komposit

BJÄLKLAG

Trä

TAK

Betongpannor

UTV. PLÅTARBETE

Lackerad plåt

FASTIGHETSBETECKNING

Lofsdalen 2:34

Övrigt

Fiber är installerat.

Allmänt om fastigheten

TAXERINGSVÄRDE

260 000 kr

TAXERINGSKOD

210, Småhusenhet, tomtmark

Tomt

AREAL

1035 kvm

TOMTTYP

Naturtomt

UTEPLATS

Stor altan på tre sidor av huset

PARKERING

Stor bilplats där upp till 4 bilar får plats

VATTEN/AVLOPP

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tomtbeskrivning

Går att planera tomten mer om man önskar

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:29 ändamål: Vägar

Planbestämmelser

Detaljplan

Viktiga dokument & länkar

Karta

Härjedalen Lofsdalen

Spruthusvägen 13

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg