190

Karlstad

Alstrum 123


Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Längs den lilla grusvägen hittar du denna gård som har så mycket att erbjuda. Slå dig ner på altanen och njut av solstrålarna som slår mot poolens vattenyta, gå ut till hönsen och samla in dagens ägg till frukost eller låt familjen leka på de stora grönytorna som finns att tillgå. Att Karlstad centrum finns på endast ca. 10 min bilväg från villan är verkligen en extra bonus.

Innanför den faluröda panelen gömmer sig en modern bostad med mycket trevlig planlösning och väl genomtänkta lösningar. När du öppnar dubbeldörrarna in till villan möts du av en entréhall som bjuder på full takhöjd och ger dig ett fantastiskt första intryck. Här leder den ståtliga trappen dig upp till andra våningen och entréplanet öppnar upp sig mot det stora köket och vardagsrummet.

När du öppnar dubbeldörrarna från kökets matsal ut mot uterummet så har du skapat en miljö där inomhus möter utomhus i harmoni. Från uterummet kan du sen skjuta glaspartierna åt ena hållet och hamna i direkt anslutning till poolen och dess magi.

I uthuset finns en stalldel med 2 större boxar och en mindre. De nuvarande ägarna har höns i del av stallet och på baksidan har man låtit bygga en stor hönsgård där hönsen går. I den andra delen av stallet bor getterna som också har en stor fin hage på baksidan av villan.
I uthusets andra del finns ett rymligt garage med plats för bil och en del förvaring.

På gården finns också en mindre byggnad som är inredd som bostad med sovrum, badrum och kök/vardagsrum. Idag hyrs bostaden ut och inbringar en inkomstkälla för de nuvarande ägarna.

Välkommen till denna gård som erbjuder dig en luftig oas att komma hem till 365 dagar om året.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea213 kvm
Tomtarea12,118 kvm
Byggår2004
Driftskostnad5,991 kr/månad

Bilder

Underbar utemiljö

Alstrum 123

Alstrum 123

Altan

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
213 kvm
HALL
Välkommen in i denna fantastiska bostad! Entréhallen har ett praktiskt klinkers på golvet som gör det enkelt att hålla rent och snyggt. Väggarna är målade i vit och beige nyans och ljuset i rummet flödar genom fönsterpartierna och den fulla takhöjden.
TVÄTTSTUGA
Villans tvättstuga erbjuder också en groventré för de tillfällen då det passar bättre att komma hem och enkelt få av sig och undan ytterkläderna. I tvättstugan är golvet ett klinkers och väggarna är vitmålade.
Här finns tvättmaskin, torktumlare, bänk med ho samt gott om förvaring genom både garderober och hyllor. I rummet finns också bergvärmen.
SOVRUM
Entréplanets sovrum är rymligt och har gott om förvaring genom 2 dubbelgarderober samt en stor klädkammare direkt utanför sovrummets dörr.
Golvet är en ekparkett och väggarna är målade i beige nyans. En altandörr leder dig från sovrummet ut till stenläggningen som finns runt stora delar av huset.
DUSCHRUM MED BASTU
Stort och lyxigt duschrum som är helkaklat med vitt klinker tillsammans med vitt och grått kakel på väggarna. Här finns gott om förvaring genom lådor och skåp, vägghängd toalett, stort handfat, god belysning genom spottar, duschhörna och en stor bastu.
Bastun har plats för många och här utgör lamporna i taket en stjärnhimmel. Många varma och härliga stunder utlovas!
KÖK & VARDAGSRUM
Stort kök med matplats och utgång till det härliga inglasade uterummet. Köket ligger i öppen planlösning med vardagsrummet och har ett fint ljusinsläpp med fönster åt flera håll.
Golvet följer från hallen och är ett klinkers i grått och på väggarna har man målat i beige tillsammans med tapet i matchande färg som detalj.

Köket är ett stort och praktiskt ekkök där gott om utrymme finns för både förvaring och arbetsyta. En köksö gränsar av mot matplatsen och skapar ett rum i rummet samtidigt som den ger extra arbetsyta.
Praktisk stenskiva finns som arbetsyta i större delen av köket och matchar väl med luckorna i ek, de öppna kökshyllorna i ek och det vita kaklet på väggarna.
Maskinellt finns en side-by-side kyl och frys med ismaskin, varmluftsugn, mikro, induktionshäll och köksfläkt.
UTERUM
Inglasat uterum med öppningsbara skjutpartier mot poolen och altanen.
Uterummet är stort och har plats för både matbord och en liten lounge-grupp.
ANDRA VÅNINGEN
På andra våningen hittar du ett allrum, tre sovrum och ett badrum.
ALLRUM
Väl uppe för den stora trappen når du ett allrum där du kan blicka ner mot undervåningen. Rummet blir extra personligt genom de inbyggda hyllorna och den härliga vyn ner mot hallen. Här finns ett parkettgolv och väggarna är vitmålade.
SOVRUM
Detta sovrum hittar du till höger när du kommit upp för trappen, här är väggarna vita och på golvet finns en ekparkett. Inbyggda garderober finns för förvaring.
BADRUM
Badrummet på andra våningen är även det ett rymligt rum här med både kakel och klinkers som går i beige nyans. Förutom toalett, handfat och väggspegel finns här ett härligt badkar där du kan ta dig ett dopp samtidigt som du blickar ut genom fönstret som vetter mot baksidan.
SOVRUM
Nästa sovrum har även det ekparkett på golvet och vita målade väggar. Dubbelgarderob.
SOVRUM
Andra våningens sista sovrum har ekparkett på golvet och väggar målade i en grön nyans. Här finns en platsbyggd säng- eller soffhörna och rummet har även inbyggd förvaring genom garderob och lådor.
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2004
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Energideklaration
Utförd. 3/31/2011
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
2-glas, isoler
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Alstrum 5:7
Övrigt
I entréplan är det golvvärme på hela våningen och på andra våningen finns radiatorer.
Övriga byggnader
Stall och garagebyggnad.
I stallet finns 2 boxar för storhäst samt 1 box för en mindre häst. Idag bor höns och getter i stallet.
Garaget rymmer bil och möjlighet till förvaring. Garaget har elektrisk port för extra komfort.
I byggnaden finns ett loft om ca. 50 kvm golvyta med ståhöjd. Detta kan användas t.ex. som loge för festliga tillfällen eller för förvaring av hö för stallet.

Gästhus
Gästhus om ca 30 kvm, huset inrymmer köks- och vardagsrumsdel, sovrum och duschrum.
Idag är huset uthyrt.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 71,897 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,000
Uppvärming
SEK 53,750
Renhållning
SEK 3,200
Väg, samf
SEK 1,500
Försäkring
SEK 6,947
Övrigt
SEK 1,500
Beräknat antal personer
5
Kommentar
Hushållsel och uppvärmning är sammanslagna. I kostnaden ingår uppvärmning av poolen till ca. 30 grader under maj-augusti samt uppvärmning och hushållsel av huset som idag är uthyrt.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,756,000
Byggnadsvärde
SEK 2,186,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,931,000
Tomt
Areal
12118 kvm
Tomttyp
Friköpt
Uteplats
Stenläggning runt stora delar av villan gör det bekvämt och enkelt att hålla efter.

Stor trädäckad altan som löper runt poolen och skapar en underbar utomhusmiljö

Poolen mäter 4 x 7 meter och har ett djup på 150cm. Poolen är uppvärmd med luftvärmepump. Skjutbart pooltak samt väl inhägnad altan gör poolområdet mycket säkert.
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om, djupborrad brunn.
Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med filtreringsbädd.
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Karlstad Alstrum GA:5
Förmån: Officialservitut Utrymme, 1780K-2004/44.1

Karta

Karlstad

Alstrum 123

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg