190
MED9B137CBCE58F4298998D905F438FB9EE

Såld!

Tyresö Centrum, Tyresö

Bollmoravägen 4, 1 tr


Såld!
Slutpris: SEK 1,700,000

Ansvarig mäklare

Mycket fint renoverad 1:a i populära HSB Brf Gösen, med balkong i öppet sydvästläge, helkaklat badrum och låg avgift! Nära Tyresö centrum med närhet till idrottsaktiviteter som bl. a. golfbana, tennishall och den fina naturen runt Alby naturreservat. Vid huset går bussar till bl.a. Stockholm city och Gullmarsplan.

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan njuta av friluftsliv som t.ex. fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,073 Inkl värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea27.5 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer005
Byggår1959-61
Driftskostnad125 kr/månad

Bilder

Elegant kök med infälld spotlightbelysning i skåp och tak

Elegant kök med stänkskydd i carraramarmor

Allrum med härlig öppen planlösning mot kök och utgång till balkong

Balkong i öppet sydvästläge med utsikt mot grönskande innergård

Allrum med härlig öppen planlösning mot kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till en mycket fint renoverad 1:a med bl.a. nytt elegant kök med stänkskydd i carraramarmor och fin balkong i öppet och insynsfritt västerläge med eftermiddags- och kvällssol!

Till lägenheten hör ett förråd och huset ligger väl beläget vid Tyresö centrum, nära bl a ishall, fotbollsplaner, simhall, rackethall och golfbana. Precis vid huset finns busshållplatser med bussar mot bl a Cityterminalen, Gullmarsplan, Haninge och Nacka. På gångavstånd finns även ridskola och promenadstråk ut i naturen

Elegant kök med svarta skåpluckor. Mellan diskbänk och väggskåp sitter vacker carraramarmor och under väggskåp finns inbyggd spotlightbelysning. Köket har gott om förvaring och arbetsyta. Vitvaror med spishäll, inbyggd ugn, kolfilterfläkt och integrerad kyl med frysfack. I tak finns infälld spotlightbelysning med dimmerfunktion.

Rymligt, helkaklat badrum med badkar, wc, tvättställ och varmvattendriven handdukstork. Badrummet är dessutom utrustat med en toppmatad tvättmaskin. Badrummet är helkaklat i samband med att föreningen genomförde stambyte.

Stort allrum med gott om plats för säng och soffmöblemang. Allrummet har stora fönster och balkongdörr, som ger ett härligt ljusinsläpp. Allrummet har ett vackert laminatgolv och vitmålade väggar. Från allrummet finns utgång till balkongen. Här finns även en platsbyggd loftsäng med inbyggd förvaring.

Lägenheten har en rymlig balkong med gott om plats för utemöbler. Balkongen ligger i öppet västerläge med fin utsikt och eftermiddags- och kvällssol. I föreningen finns många lägenheter som har glasat in balkongen, så det går att göra för den som så önskar, men bygglov måste sökas. Information om inglasning finns att få från föreningen.

Hall med plats för avhängning vid innerdörren och garderob. Hallen har vitmålade väggar och ett vackert golv med stora klinkerplattor i grått. Entré sker genom en stabil säkerhetsdörr.
Antal rum
1 rum
Boarea
27.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 8, hiss finns
Avgift
SEK 2,073 Inkl värme, vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 1,500 / år
Driftskostnad, varav
Övrigt
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Föreningen har tecknat ett kollektivt avtal för bredband. Kostnad: 125 kr/mån (står under övrigt på driftskostnader).

Säljaren har haft en elkostnad på ca 275 kr/mån.

Säljaren har hemförsäkring. Kostnad 1362 kr/år.
Andel i föreningen
0.27967 %
Andel av årsavgiften
0.27967 %
Byggnad
Byggnadstyp
8-våningshus
Byggnadsår
1959-61
Uppvärmning
Centralvärme
Energideklaration
Utförd. 12/27/2018
Energiklass
D
Energiprestanda
100 kWh/m² (Atemp) och år
Övrigt
Tvättstuga på entréplan i samma port. Stort cykelförråd utanför porten.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Ett vindsförråd tillhör lägenheten. Balkong i västerläge.
Förening
Namn
HSB Brf Gösen
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen HSB Gösen har 210 bostadsrättslägenheter samt 2 lokaler, bl.a. övernattningslokalen Kabyssen (kostnad 200 kr/natt).

2 fina tvättstugor finns i föreningen. Fin föreningslokal finns att hyra för 300 kr/dygn. Det finns dessutom snickarlokal.

Parkering med eluttag finns att hyra för 250 kr per månad.
Föreningen har anslutit alla lägenheter till bredband via fiber hos Telenor med en hastighet på upp till 250 Mbit/s. Kostnad: 125 kr/mån.
Fin grillplats och lekplats finns i anslutning till husen.
Föreningen är välunderhållen och följande har gjorts sedan början av 1990-talet:
Isolering av fasader samt ny plåtbeklädnad
Byte av fönster i samband med plåtbeklädnaden
Stambyte samt nya helkaklade badrum i samtliga lägenheter
Fastighet ansluten till bredbandsnät, fiberoptiskt. Bredbandsuttag i samtliga lägenheter.

Uppförande av kretsloppsstationer med källsortering. Uppförande av grovsop-, MC- och mopedhus. Renovering av trapphus bestående av målning, rörelsestyrd belysning. Nya portar i ekträ enligt ursprungsritningarna från 1959. Aptus porttelefonisystem. Föreningen har nyligen genomfört balkongrenoveringar där de blästrat, tätat och målat alla balkonger.

Nya p-platser samt breddning av befintliga p-platser. Samtliga p-platser har el-uttag. Det finns 148 stycken platser.

Markytorna har totalrenoverats med bl a nya planteringar under 2006. Samtliga hissmotorer har bytts mellan 2005-2007.

Föreningen har 2014 börjat med enhetsmätning av el. Förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar för egen förbrukning. De fasta kostnaderna (certifikat, skatter mm) tar föreningen. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen, 250 kronor. Om köparen upptar nya lån tillkommer en pantförskrivningsavgift på 1,5% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande (682,5 kr) och säljaren debiteras 3,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift (1592,5kr).

Vid varje överlåtelse genomför bostadsrättsföreningen en överlåtelsesyn.

Gösens fastigheter är de första husen som byggdes vid Bollmora Centrum. Husen byggdes mellan år 1959-61. Det var arkitekt Bo Sahlin som ritade husen med Alvar Aaltos bostadshus på Interbau från byggutställningen i Berlin 1957 som förebild. Varje huskropp består av två sammanbyggda punkthus om 8 våningar. www.gosen.se
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Tyresö Centrum Tyresö

Bollmoravägen 4, 1 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg