190
MED1CD8CFBF288E4A8BB3142B6E99E7CFB1

Såld!

Tyresö Centrum, Tyresö

Bollmoravägen 54, 2 tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,150,000

Ansvarig mäklare

Gavellägenhet i populära Brf Björkbacken, med inglasad balkong, två eleganta helkaklade badrum och moderniserat kök!

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan njuta av friluftsliv som t.ex. fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,804 Inkl värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea89.5 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer264

Bilder

Sommarbild på balkong

Stort vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och utgång till inglasad balkong

Stort vardagsrum med fönster i två väderstreck

Högst upp i huset, med härlig inglasad balkong mot innergård

Sommarbild utsikt mot innergård

Sommarbild utsikt mot innergård

Moderniserat kök med plats för matbord vid fönster

Matplats i kök

Två, eleganta helkaklade bad-/duschrum

Sovrum (1)

Sovrum (2)

Sovrum (3) med gott om plats för dubbelsäng och garderober

Vy mot lekplats på innegård från sovrum

Hall med plats för avhängning och garderober

Hall med plats för avhängning och garderober

Lekplats utanför porten

Grönska inne på föreningens område på sommartid

En av flertalet lekplatser på området

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välplanerad 3/4:a i på gavelläge i populära HSB Brf Björkbacken! Renoverad lägenhet med moderniserat kök, två helkaklade våtrum och balkong i insynsfritt läge med utsikt mot innergård!

Lägenhetens höga fria gavelläge skapar ett ljust hem med fönster åt tre olika väderstreck utan insyn. Lägenheten används för närvarande som en 4:a, men med fördel göras om till en 3:a av för att skapa ett större sovrum. Med det extra gavelfönstret finns det även möjligt att skapa ett mindre sovrum/sovalkov i det stora vardagsrummet och nyttja lägenheten som en 5:a. Nuvarande ägare har varsamt satt upp skiljeväggen för att skapa så lite påverkan som möjligt på golv, väggar och tak för att underlätta återställandet till en 3:a

Helkaklat badrum med grå klinkergolv och vita kaklade väggar renoverat vid föreningens stambyte 2014. Badrummet är utrustat med badkar med lejontassar, wc och handfat med spegelskåp med belysning ovan. I badrummet finns även en handdukstork och tvättmaskin.

Helkaklad wc/dusch med grå klinkergolv och vita kaklade väggar renoverat vid föreningens stambyte 2014. Duschrummet är utrustat med en duschhörna, wc, handfat och spegelskåp med belysning.

Ljust välplanerat kök med rymlig matplats vid fönster med gott om arbetsyta och förvaring. Här finns en praktisk bardisk mellan kök och matplats med förvaring och som ger köket en social planlösning och utrymme för den som gillar att laga mat och baka. Köket har vita skåpluckor, nymålade vita väggar, vid matplats en tapetserad fondvägg och golv i praktiskt laminatgolv i grått. Mellan diskbänk och väggskåp sitter vitt stilrent kakel. Vitvaror från 2015 med spis med glaskeramikhäll, fläkt, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin av äldre modell.


Stort vardagsrum i gavelläge med fönster åt två väderstreck, mörkgrått högkvalitativt laminatgolv från Pergo och ljusa väggar. Nytt fönsterparti och balkongdörr kommer att bytas ut av föreningen under 2019. Vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp och tv-möblemang, matgrupp eller arbetshörna samt utgång till balkong. Möjlighet att skapa ytterligare ett mindre sovrum/sovalkov.

Rymlig inglasad balkong belägen mot grönskande innergård. Balkongen har bra utrymme för utemöbler.

Lägenheten används för närvarande som en 4:a med ett stort och två mindre, ljusa sovrum med stora fönster, i insynsfritt läge, som ger ett härligt ljusinsläpp. Väggen mellan de två mindre sovrummen kan med fördel tas bort för den som önskar nyttja lägenheten som en 3:a istället. Från alla sovrummen finns utsikt mot innergård. Kägenhetens stora sovrum och har gott om plats för dubbelsäng och skjutdörrsgarderob.

Rymlig hall i vinkel med plats för avhängning och gott om förvaring i flertalet garderober. Hallen har ljusa väggar och laminatgolv i grått.

Lägenheten har ett tillhörande lägenhetsförråd på samma våningsplan som lägenheten och en säkerhetsdörr.

Utanför huset finns lekplats. Området är lugnt och barnvänligt med fina innergårdar med bl.a. lekplats och bollplan, och huset ligger väl beläget, mycket nära Tyresö centrum.

Ca 50 m från huset finns närmaste busshållplats (Bollmora berg) och i Tyresö centrum, ca 150-200 m från huset, finns ytterligare flertalet busslinjer mot bl.a. Gullmarsplan, Cityterminalen, Nacka och Haninge/handen.
Antal rum
4 rum
Boarea
89.5 kvm
.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Avgift
SEK 5,804 Inkl värme, vatten och kabel-TV
Andel i föreningen
0.27744 %
Andel av årsavgiften
0.27763 %
Byggnad
Energideklaration
Utförd. 12/18/2009
Energiprestanda
142 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Lägenheten har ett tillhörande förråd på samma våningsplan samt balkong mot grönskande innergård.
Förening
Namn
HSB Brf Björkbacken
Om föreningen
HSB Brf Björkbacken har i dagsläget 383 lägenheter. Det finns även 152 garage och 233 bilplatser som hyrs ut till medlemmarna. Till dessa är det separat kö. Garageplats med eluttag kostar 350 kronor/mån. Carport med el 300 kronor/månad. Parkeringsplats 200 kr/månad. För mer info om eventuell kö eller bokning kontakta förvaltaren på tel. 08-6579090.

I föreningen finns tillgång till stora tvättstugor i port 63 och 43, möjlighet att hyra extraförråd, två cykelförråd, mopedförråd vid port 45, bastu och gym i port 43 och uthyrningslokal finns att hyra för 100 kr per pass. Övernattningslägenhet i port 73 finns att hyra för 200 kr/natt. Dessutom finns en festlokal i port 77. Bokning av lokaler samt tvättstuga sker smidigt via internet alt. via bokningsterminalerna i tvättstugorna och mer information och bilder finns att hitta på föreningens hemsida.

Bredband och kabel-TV via ComHem, bredband via Bredbandsbolaget.

Föreningen har en underhållsplan som uppdateras årligen. Föreningen har genomfört stamrenovering av samtliga lägenheter och arbetet slutfördes 2015. Elledningarna är också bytta i lägenheterna och nya moderna proppskåp är installerade.

Enligt föreningens hemsida så har radonmätning utförts och godkänts 2009.

OVK (obligatorisk ventilationskontroll) är utförd och godkänd 2012.

Under 2011 genomförde föreningen ett utbyte av samtliga termostatventiler och termostater.

2010-2011 har man uppgraderat till 3-fas i lägenheterna.

Enhetsmätning av el sker och förbrukning stäms av kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet har en egen elmätare och betalar endast för egen förbrukning. Betalningsansvaret för elförbrukningen åligger den som vid betalningstillfället äger lägenheten om inte annat bestämts mellan säljare och köpare. De boende kan kontrollera sin förbrukning via internet.

Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättsförsäkring så medlemmarna behöver inte teckna ett eget tillägg.

HSB Stockholm ställer som krav på köparen/na att man deponerar en medlemsavgift per köpare på 500 kronor. Årsavgift betalas av köparen/na 300 kronor. Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift..

Föreningens hemsida: www.hsb.se/stockholm/bjorkbacken
Organisationsform
Andelsratt

Karta

Tyresö Centrum Tyresö

Bollmoravägen 54, 2 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg