190
MED0DB41A9081CC4202B16AD40AE50E5450

Såld!

Tyresö Centrum, Tyresö

Granitvägen 25, bv


Såld!
Slutpris: SEK 2,010,000

Ansvarig mäklare

Perfekt boende med stor altan om ca 28 kvm i bästa västerläge med em- och kvällssol. Insynsskyddat och utsikt över skogen. Smakfullt renoverat kök med inbyggda maskiner, renoverat och stambytt kaklat duschrum. Öppen planlösning och stor sovalkov. Populär förening med låga avgifter.

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan njuta av friluftsliv som t.ex. fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,446 Inkl värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1.5 rok
Boarea45 kvm
Lägenhetsnummer287
Byggår1964-1966
Driftskostnad438 kr/månad

Bilder

Vardagsrum i fint ljus

Kök

Vardagsrum och sovalkov

Från sovalkoven

Öppen planlösning

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall med ljus matta och tapet. Här finns plats att hänga av kläder och skor samt en garderob. En säkerhetsdörr är installerad. I anslutning till hallen finns en klädkammare med hängare och hyllor för kläder, prylar och skor.

Från hallen når man lägenhetens badrum med mörkgrått klinkergolv och vitt kakel. Badrummet renoverades 2015 i samband med föreningens stambyte. Här finns vägghängd WC, tvättställ, badrumsskåp med spegel och belysning, rymlig dusch med duschväggar i glas samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare Hoover.

Stort och rymligt vardagsrum med parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns plats för soffgrupp och i anslutning till rummet finns en sovalkov med gott om plats för dubbelsäng.

Utgång till den stora trädäckade altanen i fint och soligt västerläge.

Matplats vid fönstret.

Smakfullt renoverat kök från -13. Moderna svarta skåpsluckor, häll och inbyggda maskiner såsom ugn och mikrovågsugn. Integrerad kyl/frys. Ett fönster ger ett fint ljusinsläpp.
Antal rum
1.5 rum
Boarea
45 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 2,446 Inkl värme, vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 5,250 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Försäkring
SEK 1,650
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.14616 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1964-1966
Energideklaration
Utförd. 5/5/2009
Energiprestanda
133 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Ett förråd tillhör lägenheten. Inom kort kommer alla fönster samt altandörr att bytas utav föreningen.
Förening
Namn
Brf Solhöjden i Tyresö
Om föreningen
Brf Solhöjden i Tyresö bildades i oktober 2009. Fastighetsbeteckningen är Bollmora Berg 1.

Fastigheten ligger välbelägen med närhet till bussar, skolor, förskolor och Tyresö C.

OVK besiktning utförd och godkänd årsskiftet 2015/2016.

Tillgång finns till cykelförråd, samt barnvagnsrum och källarförråd. I området finns även fina innergårdar med ytor för gemensamhet, med bland annat bouleplan, flertalet grillplatser, bollplaner, lekplatser och grönområden med parkbänkar.

Välutrustad tvättstuga i separat byggnad med tvättmaskiner, torktumlare, centrifuger, torkskåp samt elmanglar. I föreningens finns även en övernattningslägenhet för uthyrning.

Ny gästlägenhet Granitvägen 10 C, byggd 2016. Totalt 6-7 bäddar finns att tillgå. Även ett litet kök och vardagsrum finns.

P-plats från ca 136 kr/mån, flerbilsgarage från ca 309 kr/mån och enbilsgarage från ca 420 kr/mån. Kontakta HSB för mer info om kö och prisuppdateringar.

Digital-tv, bredbandstelefoni och internet genom Telias fibernät med hastigheter upp till 100 Mbit/s och ComHem.

Enligt föreningens hemsida så ingår kanalpaket Lagom från Telia i månadsavgiften.

Samtliga portar har nyligen renoverats och i portarna har det även installerats energisnål belysning, postboxar samt digitala informationsskärmar.

Föreningen genomför nu fönsterbyten, så alla bostäder kommer få nya fönster och balkongdörrar i glas. De har även tittat på att genomföra fasadrenoveringar och utbyggnationer till större balkonger med inglasning. Inget beslut är taget. På föreningens hemsida finns förslag gällande hur det kan se ut i framtiden: https://www.solhojdentyreso.se/showfile/?filID=139

Föreningen har sålt av marken mitt emot kyrkan, vilket påverkar föreningens ekonomi positivt.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningen höjde månadsavgifterna med 2% den 1 juli 2018.

Mer information om föreningen och dess planer för framtiden finns på www.solhojdentyreso.se

Föreningens förvaltare är HSB Stockholm. Tel: 010-442 11 00. Hemsida: www.hsb.se/stockholm
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Tyresö Centrum Tyresö

Granitvägen 25, bv

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg