190
MED84E77C6014694926ABED1B0D74EEC401

Såld!

Älta, Älta

Älta Mossväg 50


Såld!
Slutpris: SEK 5,195,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till detta fina radhus i barnvänligt område i Älta, med modernt kök med härlig öppen lösning mot husets sociala ytor och härlig sjöutsikt över Ältasjön! Radhuset har en fin balkong och en större altan, som båda ligger i insynsfritt sydvästläge, med sjöutsikt. Trivsamt beläget nära naturen, kommunikation, förskolor/skolor och Älta centrum.

Om området

Älta är beläget i Nacka kommun och är ett mycket lugnt och trevligt, barnvänligt område med naturen alldeles inpå knuten. De boende i Älta har tillgång till en mycket vacker omgivning där det är nära till ett flertal sjöar som t ex Källtorpssjön, Strålsjön, Ältasjön och Flatenbadet och möjlighet till härliga skogspromenader. Nackareservatet gränsar mot Älta och bjuder på milslånga promenadstråk i härliga miljöer.

För mer information se gärna kommunens hemsida www.nacka.se

Kommunikation

Till Älta tar man sig lätt med bil via Tyresövägen eller Ältavägen. Restid ca 15-20 min. Även med kommunala färdmedel är det lätt att ta sig till och från Älta. Linje 401 går till Slussen (ca 25 min). Linje 801 till Gullmarsplan (15 min).

Närservice

I Älta centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. apotek, vårdcentral, affärer, bibliotek, frisörsalong, restauranger, matbutiker, postservice och träningsanläggning. Stort utbud av affärer och restauranger finns närmast i Sickla, Nacka Forum eller Tyresö Centrum.

Vid Älta idrottsplats finns bl.a. fotbollsplaner och ishall.
Skolor: Älta skola årskurs F-6, Sigfridsborgsskolan årskurs F-6 och Stavsborgsskolan årskurs 4-9, samt flertalet förskolor.

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea117 kvm
Tomtarea151 kvm
Byggår1994
Driftskostnad2,950 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Härlig balkong i öppet och insynsfritt sydvästläge, med sjöutsikt!

Härlig balkong i öppet och insynsfritt sydvästläge, med sjöutsikt!

Härlig balkong i öppet och insynsfritt sydvästläge, med sjöutsikt!

Sjöutsikt mot Ältasjön

Elegant modernt kök med rostfria/integrerade vitvaror

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till detta ljusa, fina radhus i Älta, beläget i högt och insynsfritt sydvästläge, med sjöutsikt över Ältasjön!

Radhusets öppna lösning och höga takhöjd gör att radhuset blir mycket ljust och luftigt året om, och den fina kaminen blir en mysig plats att samlas kring.

Området är mycket lugnt och trivsamt med närhet till den fina naturen, badsjöar, skolor och förskolor. I närområdet finns även goda kommunikationer till bl.a. Slussen och Gullmarsplan.

Utanför radhusets entré finns en trevlig tomt med gräsyta och ett förråd.

ENTRÉVÅNING

Innanför den fina entrédörren finner vi en hall med plats för avhängning och garderob. Hallen har klinkergolv och ljusa ytskikt på väggar.

När vi fortsätter in från hallen så kommer vi in i det moderna platsbyggda köket från Ballingslöv. Genom att nyttja hela takhöjden finns här gott om plats för förvaring samt gott om arbetsyta på bänkskivan i granit. Vid fönster finns plats för matbord med rum för 6-8 personer. Moderna rostfria/integrerade vitvaror med kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, spishäll, spisfläkt, diskmaskin samt vinkyl. Köket har parkettgolv i ek och vitmålade väggar.

Mellan kök och vardagsrum har en fin barvägg byggts, som låter ljuset flöda mellan rummen. Vardagsrummet är väl tilltaget och har gott om plats för soffgrupp, tv och matsalsmöblemang. I hjärtat av vardagsrummet finner vi den fina kaminen, som sprider värme och ljus. För den som önskar så kan vardagsrummet med lätthet delas av för att skapa ytterliggare ett sovrum.

Genom dubbeldörrar i glas tar vi oss ut till den fina balkongen i öppet och insynsfritt sydvästläge, med sjöutsikt mot Ältasjön. Balkongen har nytt trägolv och en fin markis som ger skugga på sommarens varma dagar.

På entrévåningen finns även ett av radhusets två badrum. Badrummet har kaklade väggar och våtrumsmatta på golv och är utrustat med duschhörna med glasvägg, kommod med handfat och spegel ovan samt toalett. Här finns även spegelskåp och högskåp med gott om förvaringsutrymme samt ett praktiskt vädringsfönster.

NEDRE PLAN

När vi tar trappan ner så möts vi av ett allrum med plats för soffa och tv-möblemang. Här finns förvaring bakom skjutdörrar samt en praktiskt klädkammare.

På detta våningsplan finns tre sovrum av bra storlek, varav ett större "master bedroom" med gott om plats för dubbelsäng och utgång till terrass genom fina dubbeldörrar. Sovrummet har nyare golv och ljusa ytskikt på väggar.

Terrassen har gott om plats för utemöblemang och ligger belägen i öppet sydvästläge. Tomten på baksidan lämpar sig utmärkt till att bygga ut terrassen/altanen eller bygga en ytterligare altan vilket några av grannarna har gjort.

De två mindre sovrummen är även de rymliga och lika stora. Även de har nyare golv och ljusa ytskikt på väggar, samt stora fönster som ger ett rikligt ljusinsläpp.

På det nedre våningsplanet finns ett stort badrum med badkar. Badrummet har kaklade väggar och våtrumsmatta på golv. Badrummet är inrett med kommod med handfat och spegelskåp ovan, högskåp med gott om plats för förvaring samt toalett. I anslutning till badrummet finns en separat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, tvättho och förvaringsskåp ovanför arbetsbänk.

I Älta centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. apotek, vårdcentral, affärer, bibliotek, frisörsalong, restauranger, matbutiker, postservice och träningsanläggning. Stort utbud av affärer och restauranger finns närmast i Sickla, Nacka Forum eller Tyresö Centrum.

Vid Älta idrottsplats finns bl.a. fotbollsplaner och ishall.

Skolor i Älta: Älta skola årskurs F-6, Sigfridsborgsskolan årskurs F-6 och Stavsborgsskolan årskurs 4-9, samt flertalet förskolor.

Varmt välkommen på visning!
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
117 kvm
Areakälla
säljarens information
Byggnad
Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
1994
Uppvärmning
Direktel med golvvärme på nedre plan samt kamin
Ventilation
FTX-system mekanisk till-/frånluft
Energideklaration
Utförd 7/30/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
136 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Grundmur
Betong
Stomme
Betong
fasad
Målade betongelement
Fönster
2+1-isolerglasfönster
Bjälklag
Betong
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Älta 74:49
Övrigt
Tomt på husets fram- och baksida.

Balkong med markis i soligt sydvästläge med sjöutsikt.

Trädäckad altan/terrass i sydvästläge med sjöutsikt.

Kamin - brandskyddskontrollerad 2016

Internet genom fiber från ComHem.

Renoveringar:
2012 - Byte av varmvattenberedare
2012 - Installation av fiber via ComHem
2012 - Ny badrumsindredning samt handdukstork, badrum på entrévåning
2014 - Nytt kök från Ballingslöv samt nya vitvaror (spishäll, ugn, spisfläkt, mikrovågsugn,
diskmaskin och vinkyl)
2014 - Ny fläktmotor till golvvärme på nedre plan
2016 - Nya golv på nedre plan
2019 - Ny badrumsinredning i badrum på nedre plan
2019 - Ny trätrall på balkong
Övriga byggnader
Förråd på framsidan av huset
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 35,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 21,000
Väg, samf
SEK 14,400
Beräknat antal personer
3
Kommentar
I samfällighetsavgiften ingår vatten/avlopp, renhållning, snöröjning och plats i garage i länga.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,980,000
Byggnadsvärde
SEK 2,077,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,269,839
Tomt
Areal
151 kvm
Tomttyp
naturtomt med sjöutsikt
Planbestämmelser
Dp 55
Detaljplan, beslutad
Datum: 1991-01-17
Genomförande: Början 1991-01-19 slut 2003-12-31
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Älta GA:50

Fastighetsskatt/avgift 8.049 kr

Karta

Älta Älta

Älta Mossväg 50

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg