190
MED194BD815842F4E4484D199E7F97014C5

Såld!

Tyresö Centrum, Tyresö

Granitvägen 12 A, 3 tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,320,000

Ansvarig mäklare

Bara att flytta in i denna fina 2:a nära centrum. Kök nyrenoverat -16 med rostfria inbyggda maskiner. Stambytt och nyrenoverat badrum med klinkergolv och kakel. Genomgående fina parkettgolv. Balkong med trätrall.

Om området

Tyresö är en mycket naturskön kommun med blandad bebyggelse som till stor del består av låghus. Det finns badsjöar, skog och mark. Tyresö ligger nära kusten som präglas av härlig skärgårdsnatur. Kommunen har sina rötter i 1300-talet med sevärdheter som Tyresö kyrka och Tyresö slott.

Kommunikation

Bussar till eller från Gullmarsplan, Stockholm centralstation, Haninge eller Nacka. Bilväg 229 mot Stockholm och väg 260 till Haninge eller Nacka. Sommartid trafikerar Waxholmsbolaget Tyresö brygga i Trinntorp, med båtar ut i Skärgården och även in till Stockholm.

Närservice

I Tyresö Centrum finns tillgång till det mesta inom närservice. Det finns bl.a. matbutiker, klädaffärer, systembolag och restauranger. I centrum finns också vårdcentral, folktandvård, apotek, bibliotek, bank, arbetsförmedling och postservice.

Övrigt

I Tyresö finns gott om fritidsaktiviteter med t.ex golfbana, rackethall, gym, simhall, ishall, träningsanläggning, fotbollsplaner och fina badplatser. Tyresö har härlig natur där man kan njuta av friluftsliv som t.ex. fiskemöjligheter, kanotuthyrning, bad, ridning, bergsklättring, cyklelturer, svampplockning och mycket mera.

Alby friluftsområde är ett stort grönområde med bad och elljusspår av varierande längd och här finns det även möjlighet att ta en fika på cafét eller vid en av grillplatserna eller raststugorna.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,517 Inkl värme, vatten och kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea66 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer199
Byggår1964-1966
Driftskostnad400 kr/månad

Bilder

Kök

Vardagsrum

WC/bad

Sovrum

Balkong

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall med parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns plats att hänga av kläder samt garderober. Klädkammare med parkettgolv och förvaringshyllor.

Fint kök renoverat -16 med vita luckor, laminatbänk och svart kakel. Här finns häll, inbyggd ugn och mikro (Ikea) samt kyl och frys i fullhöjd från Electrolux. En led-list med fjärrrkontroll är monterad under överskåpen. Parkettgolv och vitmålade väggar. Plats för matbord vid fönstret.

Stort vardagsrum med parkettgolv och vitmålade väggar.

Nyrenoverat WC/badrum i samband med föreningens stambyte. Grått klinkergolv med golvvärme samt vitt kakel. Här finns vägghängd WC, tvättställ (2 st), spegel, badrumsskåp med spegel, badkar och tvättmaskin. Ett fönster ger ett fint ljusinsläpp.

Sovrum med parkettgolv och vitmålade väggar. Gott om plats för dubbelsäng och det finns även plats om man vill ställa in garderober.

Balkong i högt och fritt läge, belagd med trätrall.
Antal rum
2 rum
Boarea
66 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,517 Inkl värme, vatten och kabel-TV
Driftskostnad
SEK 4,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
0.21602 %
Byggnad
Byggnadstyp
3-våningshus
Byggnadsår
1964-1966
Uppvärmning
Centralvärme
Energideklaration
Utförd. 5/5/2009
Energiprestanda
145 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Ett källarförråd tillhör lägenheten.
Alla rum är nyligen ommålade, både väggar, tak och dörrar. Nya parkettgolv i alla rum. Originalparkett i vardagsrummet.
Förening
Namn
Brf Solhöjden i Tyresö
Om föreningen
Brf Solhöjden i Tyresö bildades i oktober 2009. Fastighetsbeteckningen är Bollmora Berg 1.

Fastigheten ligger välbelägen med närhet till bussar, skolor, förskolor och Tyresö C.

OVK besiktning utförd och godkänd årsskiftet 2015/2016.

Tillgång finns till cykelförråd, samt barnvagnsrum och källarförråd. I området finns även fina innergårdar med ytor för gemensamhet, med bland annat bouleplan, flertalet grillplatser, bollplaner, lekplatser och grönområden med parkbänkar.

Välutrustad tvättstuga i separat byggnad med tvättmaskiner, torktumlare, centrifuger, torkskåp samt elmanglar. I föreningens finns även en övernattningslägenhet för uthyrning.

Ny gästlägenhet Granitvägen 10 C, byggd 2016. Totalt 6-7 bäddar finns att tillgå. Även ett litet kök och vardagsrum finns.

P-plats från ca 136 kr/mån, flerbilsgarage från ca 309 kr/mån och enbilsgarage från ca 420 kr/mån. Kontakta HSB för mer info om kö och prisuppdateringar.

Digital-tv, bredbandstelefoni och internet genom Telias fibernät med hastigheter upp till 100 Mbit/s och ComHem.

Enligt föreningens hemsida så ingår kanalpaket Lagom från Telia i månadsavgiften.

Samtliga portar har nyligen renoverats och i portarna har det även installerats energisnål belysning, postboxar samt digitala informationsskärmar.

Föreningen genomför nu fönsterbyten, så alla bostäder kommer få nya fönster och balkongdörrar i glas. De har även tittat på att genomföra fasadrenoveringar och utbyggnationer till större balkonger med inglasning. Inget beslut är taget. På föreningens hemsida finns förslag gällande hur det kan se ut i framtiden: https://www.solhojdentyreso.se/showfile/?filID=139

Föreningen har sålt av marken mitt emot kyrkan, vilket påverkar föreningens ekonomi positivt.

Enligt föreningen debiteras bostadsrättsinnehavaren 1% av prisbasbeloppet för varje pantmeddelande och köparen debiteras 2,5% av prisbasbeloppet i överlåtelseavgift.

Föreningen höjde månadsavgifterna med 2% den 1 juli 2018.

Mer information om föreningen och dess planer för framtiden finns på www.solhojdentyreso.se

Föreningens förvaltare är HSB Stockholm. Tel: 010-442 11 00. Hemsida: www.hsb.se/stockholm
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Tyresö Centrum Tyresö

Granitvägen 12 A, 3 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg