510
MEDF9C35F7245E84F96A9C19B656F0DC1C7

Såld!

Uthamra, Vallentuna

Skogsåsvägen 7

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea192 kvm
Biarea73 kvm
Tomtarea1,305 kvm
Byggår2011
Driftskostnad3,250 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 9,750,000

Ansvarig mäklare

Varmt välkommen till ett stort unikt hus i populära Uthamra! Nu finns möjligheten att förvärva en sann villadröm med allt det där som ni alltid har önskat. Huset är byggt i lösvirke och erbjuder lyxiga funktionaliteter så som bergvärme med kulvert till garage, vattenburen golvvärme i båda våningsplanen, infälld belysning i samtliga rum, FTX-System och mycket mer. På entréplanet möts ni av en öppen social planlösning där en karaktäristisk murad spis tillsammans med den vackra köksön utgör huset hjärta och naturliga samlingspunkt. Från vardagsrummet ansluter en väl tilltagen altan under tak i perfekt västerläge. I entréplanet finns även ett stort helkaklat badrum, tvättstuga med groventré, isolerat uterum och ett fullstort sovrum. En specialbyggd trappa med ledbelysta steg leder er upp till det vackra allrummet. Här inges en härlig känsla av rymd med fri takhöjd upp till nock, braskamin och stora ljusinsläpp från fönsterpartier mot Vallentunasjön. Rummet ansluter till 2 st. sovrum och ett Master Bedroom med tillhörande duschrum. Utvändigt möts vi av en tidlös och vacker träfasad som snyggt förseglats med det dubbelfalsade plåttaket. Intill huset hittar vi en isolerad garagebyggnad om ca 52 m² fördelat på verkstad med trinettkök samt avskild spaavdelning med toalett och dusch (ej färdigställd). Garagebyggnaden är således helt självförsörjande. Huset ligger i ett lugnt och stilla läge med angränsning till lummig allmänning. Här får ni en trygg och enkel vardag med närhet till vackra promenadstråk runt Vallentunasjön, välrenommerade Lovisedalsskolan och goda kommunikationer. Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Om området

Naturskönt, barnvänligt villaområde nära Vallentuna sjön.

Kommunikation

Bekvämt avstånd och bra allmänna kommunikationer till Stockholm. Roslagsbanan (från Bällsta station) går till Östra Station/Tekniska Högskolan (restid ca. 28 min). Buss 610 går till Täby, Mörby och Danderyds sjukhus med anslutning till T-bana. I rusningstid går 608 till Humlegården i Stockholm. Direktbuss går mån, tors, fre till Kista med 687. Buss 524 går mellan Arninge Centrum och Upplands Väsbys pendeltågsstation (Uppsala/Stockholm. Med bil via Arningeleden och E18 till Stockholm ca 25 km (ca 30 minuter). Via Upplands Väsby och E4:an i väster tar man sig till Arlanda på ca 25 minuter.

Närservice

I närhet till fastigheten finns skola F-9, förskola samt ICA Kragsta, pizzeria inom ca 10 minuters promenad. Skolor som finns i närhet är bl.a. Lovisedalsskolan, Karlbergsskolan och Bällstabergsskolan. Du som förälder har rätt att ställa dig i kö till barnomsorg så snart ett köpekontrakt för bostad i kommunen är underskrivet. Dvs redan innan tillträdet skett. I kommunen finns många fler skolor och förskolor samt gymnasium, se deras hemsida, www.vallentuna.se. I Vallentuna Centrum finns en stor ICA Kvantum, Coop, och annan service med butiker, banker, systembolag, vårdcentraler, apotek och restauranger, Vallentuna Teater och ett nytt uppskattat bibliotek och kulturhus. I närhet till Centrum finns även Lidl.
Gustavs Udde nås via naturskön strandpromenad inom 10 minuter. Vid Gustavs Udde finns en fin badstrand. Under vintertid finns möjligheter till långfärdsskridskor. På sjöns norra del brukar en 3 km lång bana plogas. Vid Gustavs Udde finns även en båtbrygga för ca. 40 st. småbåtar - även med motor. Bryggan administreras av kommunen. En båtplats kostar c:a 900kr/år inkl. uppställningsplats och uppdragshjälp (f.n. Kö).
Arkils Tingstad ligger bara någon minut från fastigheten. Vid Arkils Tingstad finns en fyrkantig stensättning med tio meters sida och två av Skålhamrasläktens runstenar. En vacker och viktig 1000-årig vikingaplats vid Vallentunasjöns strand med stora omkringliggande naturområden.
Möjlighet till fiske i Vallentunasjön, fiskekort kan köpas på olika ställen i Vallentuna eller på Internet.
Vallentuna erbjuder flera sporter att utöva. Några exempel är golf, tennis, kanot, simning, 4-H-verksamhet, fiske, ishockey, fotboll, bowling och många stall med ridmöjligheter. I närhet till centrum finns det påkostade gymmet Sports Club.
Vallentuna IP består av ishall, fotbollsplaner, beachvolleyboll-plan samt gym med gruppträning. (Vallentuna Träningscenter)

Bilder

Skogsåsvägen 7

Garage & Spa

Planritningar

Entréplan

Övre plan

Alternativ - Övre plan

Garage

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Välkomnande hall med klinkerbeklätt golv och vitmålade väggar.

BADRUM
Väl tilltaget badrum i helkaklat utförande med golvvärme. Försett med inbyggd toalett, badkar, duschhörna, dubbelkommod, spegel med infälld belysning.

KÖK
Stilrent kök i tidlöst utförande. Vita luckor och skåp, kakel ovan arbetsytor, bänkskiva ek med infälld ho, kyl och frys, diskmaskin, köksö med bardel och infälld induktionshäll, vitrinskåp med infälld belysning.
Parkettgolv och tapetserade väggar.

VARDAGSRUM & MATPLATS
Centrerat i huset står en vacker murad spis med kassett, matplats för 8-12 personer, platsbyggt vitrinskåp med infälld belysning, tapetserade och målade väggar, parkettgolv, anslutning till altan och uterum.

UTERUM
Stora ljusinsläpp, målad pärlspont på väggarna och vackert plankgolv. Anslutning till altan.

SOVRUM 4
Parkettgolv och tapetserade väggar.

TVÄTTSTUGA
Stor tvättstuga med groventré. Försett med tvättmaskin, torktumlare, över och underskåp, tvättbänk med nedfälld grovho, klinkerbeklätt golv med golvvärme. Bergvärmepump.

KLK
Målade väggar och parkettgolv.

- ÖVRE PLAN -

ALLRUM
Stort allrum med fri takhöjd till nock, stora ljusinsläpp från fönsterparti mot Vallentunasjön, braskamin.

SOVRUM 1 - Master Bedroom
Fullstort sovrum med parkettgolv, tapetserade väggar och vitmålad pärlspont. Anslutning till duschrum.

DUSCHRUM (-19)
Nygjort duschrum i helkaklat utförande med golvvärme. Toalett med smartfunktioner och inbyggd belysning, dusch med avskiljande glasvägg och unidrain.

LINNERUM
Ventilationsrum med utrymme för linneförvaring.
Antal rum
6 rum varav 4-3 sovrum
Boarea
192 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
73 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Byggnadsår
2011
Uppvärmning
Bergvärme - Vattenburen golvvärme på båda våningsplanen
Ventilation
Mekanisk från/tilluft med värmeåtervin.
Energideklaration
Utförd 5/2/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
140 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Isolerad betongplatta
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Dubbelfalsat plåttak
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Uthamra 1:302
Övrigt
- Isolerat uterum
- Altan mot väster
- Altan mot öster
- Altan med badtunna mot sydväst i anslutning till spaavdelning.
Övriga byggnader
- Garage med gjuten platta. Uppvärmning via kulvert från bergvärme. Spaavdelning med toalett och duschkabin. (Ej färdigställt).
- Vedbo/Cykelföråd
- Container bredvid garage medföljer ej.
- Maskiner i garage medföljer ej.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 38,997 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 29,630
VA
SEK 7,805
Renhållning
SEK 1,562
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Kostnad för fibernätverk tillkommer och varierar mellan val av leverantör och hastighet. Försäkring tillkommer och varierar mellan försäkringsbolag och omfattning.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 4,174 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 7,068,000
Byggnadsvärde
SEK 4,701,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 6,355,700
Tomt
Areal
1305 kvm
Planbestämmelser
Uthamra strand
Detaljplan, beslutad
Datum: 2006-04-12
Genomförande: Början 2006-04-13 slut 2023-04-12
Anmärkning: Förordnande enligt 6:5 pbl
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Uthamra GA:24 Last, Officialservitut: Vägslänt, 0115-06/54 Förmån, Officialservitut: Vattenledning, 0115-08/50 Förmån, Officialservitut: Avlopp, 0115-08/50

Karta

Uthamra Vallentuna

Skogsåsvägen 7

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg