MEDC38DD2505565471E9B115C6194A8938F

Välkomna till denna sällsynta lägenhet om 5 rum och kök mitt i Södertälje C!

Såld!

Centrum Södertälje, Södertälje

Storgatan 7


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Magnifik och representativ våning om 5 rok med låg avgift, belägen mitt i Södertälje Centrum. Lägenheten präglas av stora sällskapsytor samt generöst med ljusinsläpp från fönster i olika väderstreck. Stort och luftigt vardagsrum med tillhörande fransk balkong som har utsikt mot centrum. Genomgående charmigt golv och ljusa väggar i samtliga rum. Rymliga sovrum och gott om förvaring i lägenhetens garderober, klädkammare samt externa förråd. Här bor ni med gångavstånd till det mesta.


Varmt välkommen på visning!

Om området

Södertälje är beläget där Mälaren är förbunden med Östersjön genom slussen i Södertälje kanal, och är den största orten i landskapet Södermanland. Sjön Maren i centrala Södertälje gör det mer mysigt och mer som en liten stad och änden av sjön kallas Marenplan där det finns restauranger och brukar hållas festligheter.
På stenåldern, omkring 4000 år f.Kr. beräknas de första människorna ha kommit till trakten omkring det som idag är Södertälje. Bofasta blev de runt 3 000 år f.Kr. när bondekulturen bedöms ha nått området.
Samhället växer till under 600-talet e.Kr. i samband med att landhöjningen hade gjort att farleden mellan Mälaren och Östersjön försvunnit, men trots det fortfarande var den snabbaste vägen in i Mälaren.

Kommunikation

Från Södertälje centrum finns mycket god kommunikation till alla områden i kommunen. Med pendeltåg 36 mot Uppsala åker du till Stockholm Central på ca 45 min. Med pendeltåg 36 mot Gnesta kan du ta dig till Järna, Mölnbo och Gnesta. Sörmlandstrafiken med destinationer Trosa och Nyköping har avgångar från Södertälje centrum och Södra/hamn.

Närservice

I Södertälje centrum finns ett stort utbud av butiker, restauranger och livsmedelsbutiker. Galleriorna Telgehuset, Kringlan och Lunagallerian ligger alla på bekvämt avstånd i stadens centrum och bjuder in till bra shopping med god matupplevelse.
I Södertälje centrum finns flera förskolor och grundskolor att välja på bl.a. Oxbacksskolan F-9, Södertälje Friskola F-9 och även högskolan KTH.
Södertälje stadshus ligger vid Campusgatan 26 i Södertälje. Södertälje stadshus är både kommunhus och kulturhus. Däröver finns två publika våningar som innehåller teater, konferens, restaurang och utställning.

Parkering

Garageplatser finns att hyra.

Övrigt

Med en kort promenad kommer man till friluftsmuseet Torekällberget. Vid bondgården och torpet kan de träffa kaniner, getter, får, hästar och kossor. I Lillboden kan barnen leka handelsbod förr och pyssla. Vetenskapsmuseet beläget på Storgatan heter Tom Tits Experiment. Det är idag Sveriges största science center. Årligen har museet över 300 000 besökare.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,429
TypLägenhet
Antal rum5 rok
Boarea132 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer19
Byggår1958
Driftskostnad345 kr/månad

Alla bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum
Boarea
132 kvm
Hall
Ett välkomnande kapprum och stor hall med gott om plats för avhängning samt förvaring.
Kök
Välplanerat kök med trevligt ljusinsläpp. Vita köksluckor, vitt kakel ovanför diskbänken och goda arbetsytor.
Köket är utrustat med kyl/frys och spis/ugn. Finns plats för diskmaskin.
Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med plats för det större sällskapet. Ekparkettgolv samt ljusa väggar. Från vardagsrummet nås den franska balkongen med utsikt mot Centrum.
Badrum
Helkaklat badrum med klinkergolv. Handfat, spegel med kommod, dusch och wc.
Gäst wc
Toalett med wc, handfat och spegel med skåp. Klinkergolv och vita väggar.
Matsal
Rymlig och ljus matsal med plats för det större sällskapet.
Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt garderober. Parkettgolv samt tapetserade väggar.
Sovrum 2
Sovrum med plats för säng samt möblemang. plastmatta med ljusa väggar.
Sovrum 3
Större sovrum med fönster i flera väderstreck. Plastmatta med ljusa väggar
Sovrum 4
Sovrum med plats för säng samt möblemang. Plastmatta med tapetserade väggar
Klädkammare
Rymlig och ljus klädkammare med gott om förvaringsmöjligheter
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 3,429
Driftskostnad
SEK 4,134 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,192
Försäkring
SEK 942
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
1.161 %
Andel av årsavgiften
1.161 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd.
Övrigt
Övrigt: TV/Internet/Telefoni: Fastigheten är utrustad med kabel-tv från ComHem samt bredband (100 Mbit). Kostnad för bredband/IP-telefoni (samtalskostnader tillkommer) och ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Förening
Namn
HSB Brf. Mars
Om föreningen
Föreningen
Förening:HSB Brf. Mars
Föreningen äger fastigheten Luna 5, som bebyggdes år 1959. Sammantaget upplåter föreningen 27 st lägenheter med bostadsrätt, 7 st lokaler med bostadsrätt, samt en lokal med hyresrätt (källa: årsredovisning 2016). I dagsläget är inga avgiftshöjningar planerade (kontrollerat 2019-10-03).

Eftersom en stor del av föreningens intäkter kommer från lokalverksamhet så klassas föreningen av Skattemyndigheten som en oäkta förening. Detta innebär att föreningen och dess medlemmar beskattas annorlunda än i vanliga bostadsrättsföreningar. Bl.a. skiljer sig skattesatsen vid försäljning, uppskov av skatt medges ej, och medlemmarna kan förmånsbeskattas pga. låga månadsavgifter. Fördelen med oäkta föreningar är att föreningen ofta har stora intäkter från sina lokaler och därmed kan hålla månadsavgifterna på en mycket fördelaktig nivå. För mer information om oäkta föreningar, vänligen besök www.skatteverket.se eller ditt lokala skattekontor.

Föreningen har en 40-årig underhållsplan som efterföljs. Tidigare års renoveringar/underhåll inkluderar:

- Installation Bredband (2001)
- Stambyte (2001-2004)
- Målning av trapphus (2004)
- Installation av 3-fas el till 1:or/2:or (2005)
- Renovering tvättstuga (2006)
- Kameraövervakning trapphus/källare (ca 2009-2010)
- Uppfräschning av takterrass (2010)
- Relining och byte av uttjänta avloppsrör lokaldelen (2010)
- Relining och dagvattenledning från tak (2010)
- Byte torktumlare (2015)
- Fönsterbesiktning (2015)
- Hissar byttes ut (2018)
I föreningen diskuteras fönsterbyte alternativt renovering, prel. start av detta är våren-2020 (kontrollerat 2019-10-03).

I nedre källarplanet (våning -2) finns en gemensam tvättstuga med 3st tvättmaskiner, 1 st torktumlare, 1 st centrifug, samt två torkrum och mangelrum.

Föreningen debiterar säljaren en överlåtelseavgift om 1 163 kr, samt köparen en pantsättningsavgift om 465 kr per lån som tas med säkerhet i bostaden.
Denna administrativa avgift är en engångskostnad. För medlemskap i föreningen krävs även medlemskap i HSB.
Organisationsform
Bostadsratt
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Centrum Södertälje Södertälje

Storgatan 7

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg