190
MEDFA0B1CC8D4C0437C9D0DE0FBBBEE079D

Stilfullt renoverad sekelskiftesvilla i attraktivt område!

KlarlagtSåld!

Blombacka, Södertälje

Lokevägen 2


Såld!
Slutpris: SEK 4,800,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Villa Björksta i Blombacka är en unik sekelskiftesvilla som under senare år renoverats smakfullt med varsam hand.

När du kliver in genom dörren möts du av en ljus hall med dekorativt klinkergolv och golvvärme. Här finns även en nyrenoverad WC och gott om förvaring. Vidare finner du ett stilrent kök från 2018 med en rymlig matsal i anslutning. Innanför matsalen finns ett arbetsrum och det hemtrevliga vardagsrummet med en kamin. Hela entréplan har en imponerande takhöjd. På övre plan finner du en möblerbar hall, husets tre sovrum samt badrummet med både dusch och badkar. Genomgående för bostaden är fina trägolv, vackra spröjsade fönster, stuckatur och snickerier samt noga utvalda tapeter.

Enastående trädgård med goda odlingsmöjligheter, här finns många sorters bärbuskar och fruktträd samt en örtagård. Tomten är lummig och fint uppvuxen men många vackra platser för avkoppling och återhämtning. Vid altanen i söderläge finns en badtunna på gjuten platta, denna följer med vid försäljningen.

Flera stora renoveringar är utförda, exempelvis omläggning av tak och installation av bergvärme. Parkering på egen uppfart med plats för fyra bilar.

Om området

Blombacka är ett lugnt område med många villor och barnfamiljer. Det är ett barnvänligt område med fina promenadstråk. Blombackaskolan ligger centralt med gångavstånd till pendeltågstationen och med Torekällberget som närmaste granne.

Kommunikation

Med en ca 20 minuters promenad och 5 minuters bilfärd når man Södertälje Centrum med god kommunikation till alla områden i kommunen. Med pendeltåg 36 mot Uppsala åker du till Stockholm Central på ca 45 min. Med pendeltåg 36 mot Gnesta kan du ta dig till Järna, Mölnbo och Gnesta. Sörmlandstrafiken med destinationer Trosa och Nyköping har avgångar från Södertälje centrum och Södra/hamn. Buss 751 och 760 trafikerar Blombacka.

Närservice

I Södertälje centrum, som finns på promenadavstånd, finns ett stort utbud av butiker, restauranger och livsmedelsbutiker. Med 5 minuters bilfärd når man även Wasa handelsplats som erbjuder flera livsmedelsbutiker, shopping, träningscentret Actic m.m. I Blombacka finns två kommunala grundskolor, Blombackaskolan och Kringlaskolan och ett gymnasium, Wendela Hebbe gymnasiet.

Parkering

Parkering på egen uppfart med plats för fyra bilar. Det finns fyra st. eluttag (10 amp, 220 V) vid parkeringen för laddning av elbil eller kabel för motorvärmare.

Övrigt

Med en kort promenad kommer man till friluftsmuseet Torekällberget. Vid bondgården och torpet kan de träffa kaniner, getter, får, hästar och kossor. I Lillboden kan barnen leka handelsbod förr och pyssla.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea140 kvm
Biarea40 kvm
Tomtarea1,168 kvm
Byggår1907
Driftskostnad3,454 kr/månad

Bilder

Fasad

Kök

Matsal

Kontor

Vardagsrum

Vardagsrum

Drönarvy

Badtunna och altan

Utemiljö

Hall

Kamin

Sovrum 1

Sovrum 1

Plats för exempelvis yoga

Sovrum 3

Sovrum 3

Sovrum 2

Övre hall

Övre hall

WC entréplan

WC entréplan

WC i badrum

Badkar i badrum

Dusch i badrum

Tvättställ med förvaring i skåp

Kök mot matplats

Kök

Kök

Stämningsbild

Detaljbild

Vardagsrum

Hall

Hall

Hall

Entréplan

Övre plan

Källsrplan

Drönarvy

Vy över trädgården

Välkomnande entré

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Bostaden har renoverats löpande från 2008 av nuvarande ägare. Stilen är tilltalande med imponerande takhöjd, stora spröjsade fönster, äldre trägolv, stuckatur och fina snickeridetaljer samt matchande tapeter.
Antal rum
6 rum varav 3 sovrum
Boarea
140 kvm
Biarea
40 kvm
Entré
Hallen är ljus och välkomnande med en inbyggd plats för avhängning och två förråd under trappen.Väggarna och de vackra dörrarna är nyligen vitmålade. Dekorativt klinkergolv med golvvärme (el, lågvolt).
WC
Nyligen renoverat med spotlights i tak, wc, handfat med kommod samt badrumsskåp med spegel. Väggarna är målade i vitt och en rogivande blågrön nyans. Klinkergolvet valde man att behålla vid renoveringen.
Kök
Modernt IKEA- kök från 2018 i en stil som passar med resten av husets inredning. Lådfronter, skåp och kakel går i vitt och bänkskivan är i trä. Här har man letat fram originalgolvet i trä och låtit renovera det. Kökets maskinella utrustning består av kyl/frys (Samsung), diskmaskin (Bosch), inductionshäll (Miele), ugn (Whirlpool) samt fläkt. I köket finns även en platsbyggd sittbänk.
Matsal
Med öppen planlösning mot köket ligger matsalen vilken rymmer ett långbord för 6-10 personer. Med härlig takhöjd, parkettgolv, stukatur och medaljongtapeter i guld känns det lyxigt att sätta sig till bords.
Kontor
Detta rum används idag som kontor men lämpar sig väl för även barnrum eller gästrum. Gott om förvaring i praktiska skåp längs taket. Parkettgolv, vitmålade väggar och stora fönster med fönsterbräda i trä.
Vardagsrum
Hemtrevligt allrum med en fungerande kamin för hög mysfaktor. Lila tapeter med guldmedaljonger, flera vackra fönster med fönsterbrädor i marmor, äldre trägolv och klinker under kaminen.
Övre hall
Detta möblerbara utrymme tillkom 2008 i samband med att balkongen byggdes in och planlösningen på övervåningen ändrades. Här finns en platsbyggd bokhylla, infällda hyllor med belysning samt gott om klädförvaring. Vitmålade träväggar, nymålat tak och en fondvägg i blommig tapet. Äldre trägolv och dekorativt klinker invid murstock.
Badrum
I badrummet finner du både badkar och dusch med sittbadkar, bägge med stilfulla duschanordningar. Här finns även wc och handfat med förvaring under. Väggar och golv pryds av en vitmönstrad respektive grå plastmatta. Kring toalettstolen är väggarna klädda i mörkt kakel. Fönstret ger ett trevligt ljusinsläpp.
Sovrum 1
Bostadens största sovrum har ett stort fönsterparti och gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Tapeterna går i rosa och guld och golvet är ett fint trägolv ihop med några klinkerplattor i svart/ blågrönt mönster.
Innanför sovrummet finns ett utrymme med fönster vilket idag används som yoga rum.
Sovrum 2
Sovrum i vinkel med fint trägolv och vitmålade väggar. Här finns ett spröjsat fönster med utsikt över trädgården och en tapet med moln på en del av taket.
Sovrum 3
Rummet rymmer gott och väl säng, skrivbord och övrig förvaringsmöbel. Väggarna är i vitmålad träpanel och blommig tapet i lila ton. Fint gammalt trägolv och fönster i passande stil.
Tvättstuga
Tvättstugan är belägen i källaren där du även finner ett torkrum med värmefläkt och avfuktare, pannrum/ hobbyrum samt övrig förvaring. Här finns både tvättmaskin (Electrolux) och torktumlare (Cylinda).
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Byggnadsår
1907
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 4/30/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
101 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Grundsulor och mellangjutet betonggolv
Grundmur
Oinklädda grundmurar av betong och natursten
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Oket 1
Övrigt
2008 - Bergvärme, IVT, byte av tak, isolering av tak, installation av kamin i vardagsrum, nytt badrum övre plan, glidgjutning av kanal i skorsten, inbyggnad av balkong samt ändring av planlösning på övervåningen.
2009 - Ommålning av fasad.
2018 - Renovering av fönster, nytt kök.
2019 - Takstege till skorsten, nytillverkad grind, nyrenoverat i hall och trapphus, renovering av toalett nedre plan (2018 - 2019).
Löpande (2008 - 2018) - Ny eldragning, renovering av fönster.
Radonmätning har tidigare utförts med låga värden som resultat, dock saknas protokoll.
Fönster utgörs av isolerglaskassetter från 2008, kopplade tvåglasfönster från okänt år samt enkelglasfönster med innanfönster från byggår.
Övriga byggnader
På tomten finns en lekstuga
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 41,442 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 26,570
VA
SEK 7,205
Renhållning
SEK 2,469
Försäkring
SEK 5,198
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Uppvärmningskostnaden går under elkostnaden. Nuvarande ägare har utöver detta en elkostnad om 4000 kr för uppladdning av elbil.
Nuvarande ägare utför sotning själva så kostnad för det tillkommer (taxa i Södertälje är ca 450 kr/ gång).
Aktuell försäkring är Villa Hem Stor.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 2,882,000
Byggnadsvärde
SEK 1,635,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 3,570,000
Tomt
Areal
1168 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Enastående trädgård med goda odlingsmöjligheter och flera uteplatser. Här finns en örtagård och flera bärbuskar. Exempel på vad du hittar i trädgården är vinbär, krusbär, mullbär, havtorn, björnbär, blåbär, hallon, hösthallon, jordgubbar och rysk kiwi. Fruktträden på tomten är äpple, päron, plommon, körsbär och persika.
Vid altanen i söderläge finns en badtunna på gjuten platta, denna följer med vid försäljningen.
Fungerande brunn finns på tomten.
Planbestämmelser
Tomtindelning (1970-03-31) Stadsplan (1967-03-10)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Blombacka Södertälje

Lokevägen 2

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg