190
MED72F8F58D9B8F43CE96283D539C9C198B

Välplanerad och stilfullt renoverad tvåa på Torpa med balkong i söderläge!

Kommande®

Torpa, Jönköping

Björngatan 13

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,715 ink. värme och vatten. Obligatoriskt tillägg á 90 kr/mån tillkommer på avgiften för kabel-TV via Comhem, ett grundutbud tv-kanaler.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea54.3 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer215306001-0006
Byggår1960

Utgångspris: SEK 2,195,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välplanerad och stilfullt renoverad tvåa på Torpa med balkong i söderläge! Bo med låg månadskostnad i välskött förening! 54,3 kvadrat som bjuder en mycket fin interiör på populära Björngatan 13. På kort promenadavstånd till Högskolan/Jönköpings University. Belägen med närhet till Torpas småskaliga utbud, caféer, blomsterhandlare, restauranger, livsmedelsbutik och busshållplats precis runt hörnet.

Interiört ett stort vardagsrum i skandinavisk stil med plats för både soffgrupp och matmöbel. Från vardagsrummet når du balkongen i soligt söderläge. Här är känslan privat och en mysig oas. Köket har fått sig ett fint ansiktslyft på senare år och bjuder in till matlagning och socialt häng. Vitt och fräscht är bara förnamnet! Helkaklat badrum i trevligt svartvitt ger dig mängder med möjligheter att inreda med handdukar och skönhetsartiklar efter säsongs trend. Sovrum med hotellkänsla i trendigt grågrön kulör bjuder tre bra garderober. Fin garderobsförvaring fyller även sin funktion i hallen som bjuder gott om space. Dessutom följer ett förråd med lägenheten beläget på vinden och ett mindre matkällarförråd beläget i källarplan erbjuds vanligen i samband med inflytt. Perfekt för dig som inte kan få nog av smarta förvaringslösningar!

Brf Lagmannen 2 är en välskött förening med god ekonomi och fördelaktigt låga månadsavgifter. Belägen på ett lugnt läge. Här bjuds du flertalet mervärden som bostadsrättsinnehavare! Kort kö till garage och p-platser som hyrs ut av föreningen.

Området Torpa är unikt av sitt slag. Närhet till Högskolan, City och Munksjön. Allt det bästa Jönköping har att erbjuda på lagom avstånd och Torpas utbud av restauranger, lokala butiker, blomsterhandlare och caféer lockar. Stadsparken och Friaredalen när du tar dig väster ut för motionsrundan. Här är det inga avstånd att tala om när det kommer till välsorterad livsmedelsbutik två kvarter bort och busshållplats som trafikeras av flera stomlinjebussar bara runt hörnet.

Varmt välkommen att trivas i din nästa Torpadröm på Björngatan 13!

Visning sker efter bokning till ansvarig mäklare.

Om området

Torpa är ett charmigt bostadsområde i södra delen av Jönköping. På Torpa finner du både bostadsrätter och villor.

Utbud på området
Området erbjuder även trevliga och unika kvartersbutiker, , blomsterhandlare, restauranger, bagerier och caféer. Utbudet på området tillsammans med områdets charm i sig skapar en hjärtlig miljö.

Naturnära områden
Promenadstråk står bara runt hörnet för dig som önskar ut på motionsrundan. Här har du även möjlighet att variera dig. Stadsparken eller Munksjön? Backintervall eller platt långdistans? Här kan du välja efter dagsformen.

Restaurang- och caféutbud
Jönköpings City men också Torpa erbjuder ett stort utbud av restauranger och caféer. Här finns både det lokala utbudet och det större och välkända. Perfekt för den som har gastronomiskt intresse. Här finns mängder med ställen att testa och återbesöka.
Även caféer finns det gott om både på väster och öster i Jönköpings City. Här finns något för alla smaker!
Lokalt på Torpa finner du även livsmedelsaffärer och mindre lokala butiker så även elaffär och skräddare. Lokalt på området finns även restauranger, frisörer, caféer och hudvårdssalong.

Kommunikation
Torpa erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar som går frekvent samtliga veckodagar och helger. Från Torpa är det även både gång- och cykelavstånd till centrala Jönköping.

Skola och barnomsorg
På närområdet finns flertalet förskolor, grundskola och gymnasieskola samt Jönköpings Högskola. Perfekt för dig som studerar eller har barn i skolålder. Närmast på Bäckalyckan ligger högstadieskola för skolår 7-9.

Kultur och nöjen
Jönköpings stad erbjuder mycket kultur och möjlighet att uppleva nöjen. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några av de kulturella verksamheter staden erbjuder. Nöjen som biljard, shuffleboard, minigolf, Padelarenor, hockey i Husqvarna Garden, fotboll på Stadsparksvallen med mera finns för den sportintresserade.
I Jönköping finns något för alla smaker för den som uppskattar kultur, nöjen och sport.

Viktiga dokument & länkar

Årsredovisning 2019
Energideklaration
Stadgar
Bostadsbeskrivning
Bostadsbeskrivning
Kommande

Bilder

Har du träffat en riktigt bra mäklare i Jönköping? - Amelie

Planritningar

Planskiss

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Genomgående och genomtänkt stil präglar de 54,3 Torpakvadraten. Vitt och fräscht möter grått och skapar den skandinaviska stilen. Inslag av trä tillsammans med den rustika inredningen ger en ombonad och hemtrevlig känsla redan när du stiger innanför dörren. Här är det trevligt att välkomnas hem.
Antal rum
2 rum
Boarea
54.3 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Väl tilltagen och centrerad hall välkomnar. Här möts du av ett fint ljusinsläpp och en härlig miljö. På golvet ligger praktiskt klinkergolv i äggskalsvit och väggarna är ljusa och trevligt grå. Effektfull väggfärg som skapar en ombonad känsla. Direkt till vänster når du vardagsrummet, rakt fram sovrummet och till höger kök följt av badrum. Hallen bjuder bra garderobsförvaring i form av tre vita garderober.
Välkommen in till 54,3 ypperligt välplanerade kvadrat.
Kök
Fint kök från IKEA som fick ett ansiktslyft 2016 i form av nytt kakel, bänkskivor, fläkt, ugn och spishäll. Kombinerad kyl/frys från Whirpool (2008). Vitt, ljust och fräscht!
Gott om skåpsförvaring med rostfria beslag, en bänkskiva i uttryck av mörkare träslag och vitt trevligt kakel klättrar upp på vägg.
Väggarna är vita och det ljusa golvet skapar en fantastisk köksdröm tillsammans med de smakfulla detaljerna. Naturlig matplats för 4-5 personer intill fönstret som vetter åt söder.
Vardagsrum
Stort vardagsrum med plats för både den större soffgruppen och matgrupp. Ett rum att inreda efter egna behov och önskningar. Kanske ett hemmakontor?
Här är golven fina och inlagda så sent som 2016. Från vardagsrummet når du balkongen i soligt söderläge som förlänger sällskapsytorna under sommarhalvåret.
Balkong
Balkong i soligt söderläge renoverad av föreningen så sent som i år. Här njuter du gärna av många soltimmar och skapar med enkelhet en fin balkongoas. Gott om plats att inreda med såväl soffgrupp som caféset. Endast fantasin kan sätta gränser. Här mår växterna gott i solen om du vill haka på odlingstrenden. Perfekt för dig med gröna fingrar!
Sovrum
Sovrum i trendigt dov grön kulör och det fina parkettgolvet skapar grunden till den rofyllda sovrumsmiljön. Inrett med tre vita garderober som löser klädförvaringen.
Stort nog för dubbelsäng och ytterligare möblemang för dig som önskar mer förvaring eller ett mindre skrivbord. Fönster vetter åt söder och skapar ett härligt ljusinsläpp.
Badrum
Badrum från 2007 i neutral svartvit färgpalett som håller trendsäkert än idag.
Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, dusch bakom duschväggar i klarglas och handdukshängare intill. Trevlig belysning och spegel ovan handfat. Gott om plats för förvaring av skönhetsartiklar. Garderoberna i hallen löser även handduks- och linneförvaring i nära anslutning. Svarta klinkerplattor pryder golvet och på väggarna sitter ett vitt stilrent kakel.
Amelie Sjöbring Cimen informerar
- Ett vindsförråd följer med lägenheten och ett mindre matkällarförråd erbjuds vanligen vid inflytt och tilldelas av föreningen.
- Föreningen tillämpar separat kösystem till garage- respektive p-plats.
För närvarande 2 st i kö på garage och 1 st i kö på parkering.
- Familjär förening där bostadsrättsinnehavarna hjälps åt med mindre betungande uppgifter. Trappstädning ansvarar de boende för där du som bostadsrättsinnehavare ansvarar för 1 månad per år, dvs. en gång i månaden per år.
Vår- och höstdag för trädgård och städfix arrangeras av föreningen.
- Föreningens tvättstuga är belägen i källarplan där även cykelförråd finns tillgängligt.
- Välskött förening med låga avgifter.
- Balkongerna har föreningen renoverat 2020 – hela betongplattan och plåtar. I stil med fastighetens fasad.

- Föreningen diskuterar att ansluta till gemensam bredbandslösning för ett förmånligt avtal för samtliga bostadsrätthavarna i föreningen till förmånligt pris. För det fall föreningen väljer att ansluta till ny lösning kommer kostnaden eventuellt debiteras som obligatoriskt tillägg i samband med månadsavgiften.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Pris
SEK 2,195,000 Utgångspris
Avgift
SEK 2,715 ink. värme och vatten. Obligatoriskt tillägg á 90 kr/mån tillkommer på avgiften för kabel-TV via Comhem, ett grundutbud tv-kanaler.
Andel i föreningen
7.99993 %
Andel av årsavgiften
7.54318 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadsbostad
Byggnadsår
1960
Energideklaration
Utförd 9/4/2014
Energiklass
C
Energiprestanda primärenergital
87 kWh/m² och år
Förening
Namn
Brf Lagmannen
Om föreningen
Brf Lagmannen är en välskött Riksbyggenförening med god ekonomi. Föreningen äger fastigheten Lagmannen 2 i Jönköping. På fastigheten finns 1 st byggnad med 12 st lägenheter och 1 st lokal. Föreningens lokal används idag till skönhetssalong i dagsläget sen 2017. Bidrar till goda intäkter för föreningen.
Byggnaden är uppförd 1960 och har adressen Björngatan 13 i Jönköping.

Ägandeformer:
Juridisk person: Tillåts ej.
Andelsägande: Tillåts. Den boende måste äga 10 %.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Länsförsäkringar. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.

Renoveringar:
2011 Fönsterbyte
2011 Takrenovering
2011 Altandörrar
2018 Tvättmaskin i tvättstugan utbytt
2018 Nytt grus till parkering
2017 Torktumlare i tvättstugan utbytt
2020 Balkonger nyrenoverade och stod klara 2020

Kommande renoveringar:
2021 Staket på innergården planeras uppdateras framåt.
I övrigt inga större renoveringar planerade i dagsläget.

Ekonomi:
Välordnad förening med god ekonomi.
Inga avgiftsförändringar planerade för närvarande.

Parkeringsmöjligheter:
I föreningen finns 3 st garage och 7 st p-platser, varav 1 plats utgör besöksparkering.
P-plats kostnad: 200 kr/mån
Garage kostnad: 300 kr/mån
Föreningen tillämpar separat kösystem.
För närvarande 2 st i kö på garage och 1 st i kö för p-plats.

Gemensamma utrymmen:
Trappstädning ansvarar de boende för där du som bostadsrättsinnehavare ansvarar för 1 månad per år.
Vår- och höstdag för trädgård och städfix. Här hjälps bostadsrättsinnehavarna åt.
Gräsklippning är en person extra ansvarig för som utför diverse vaktmästaruppgifter.
Föreningens tvättstuga är belägen i källarplan där även cykelförråd finns tillgängligt.
Mysig innergård med sittmöbler att nyttja under sommarhalvåret för dig som bostadsrättsinnehavare.

Övrigt:
Föreningen diskuterar att ansluta till gemensamt bredband för ett förmånligt avtal för samtliga bostadsrätthavarna till förmånligt pris. För det fall föreningen ansluter till lösningen kommer detta eventuellt utgöra ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften alternativt ingå i månadsavgiften.
Stadgarna planeras eventuellt uppdateras till nyare svenska framgent. Inget beslut taget ännu.

Informationen avstämd med ordföranden i föreningen 2021-06-06.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
12
Antal lokaler i föreningen
1

Karta

Torpa Jönköping

Björngatan 13

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg