190
MEDC0067C12D8474C349D9AD33DF10A8F4F

Såld!

Gamla Kålgården, Jönköping

Fortunagatan 8


Såld!
Slutpris: SEK 2,500,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Inne på Gamla Kålgården och de allra äldsta kvarteren finns Drömmen, bland kullersten, gamla lyktor och vitmålade staket, och snickarglada locklistpaneler. Det är som att kliva bakåt i tiden men allt är inte gammalt, vissa hus är från 90-talet eller strax före sekelskiftet. Brf drömmen har lite av båda och denna vackra våning är belägen i ett av de nyaste husen med bara fyra lägenheter i hela huset som är byggt i gammal stil för att passa in med övriga bebyggelsen. På våning två, i höjd med takåsarna och med utsikt över en förtrollande vacker innergård finns en fräsch och renoverad bostad som har helt perfekt planlösning! Bo med villakänsla i en lugn oas men samtidigt mitt i City - en kombination man knappt tror finns! Kom på visning så får ni själva uppleva det på plats.

Man välkomnas direkt i hallen med utsikt mot både kök och vardagsrum. Från hallen han du gå rakt fram till köket och på golvet ligger samma golv som en naturlig anslutning till varandra. Till höger från hallen har man badrummet som är renoverat i stilrena färgval och i modern tappning. Renoverat på senare år i mörktgrått och vitt, och med golvvärme och här är förberett för tvättmaskin, men nuvarande ägare använder bara den gemensamma, där det sällan är kö.
I köket har man utsikt mot den stenlagda gränden, naturlig matplats för upp till 6 personer. Höga skåp som ger bra med förvaring och gott om arbetsyta för den som gillar att laga mat, man kan med fördel stå två eller flera jämte varandra.
Från köket kan man gå vidare till sovrummet och därifrån kan man gå in i nästa. Bra storlek på båda två. Mellan det senare sovrummet och vardagsrummet har man snygga, dubbeldörrar som ger intryck av forna tider och i vardagsrummet kan du få plats med rejäl soffgrupp och även matplats som så önskas. Utgången till den ljuvliga balkongen finner du i vardagsrummet och här kan du slå dig ner, njuta av den vackra innergården och dess charm men även en trevlig vy över takåsarna.


På Gamla Kålgården möts man av charmiga, gamla hus med vinklar och vrår. Det finns undantag, där man blickar ut mot de äldre husen och dess charm men själv bor i ett relativt nyare hus och med dess bekvämligheter, balkong i soligt västerläge och nyligen renoverat kök, badrum och ytor!

Extra plus att du på denna sidan av föreningen slipper trafiken från Odengatan, det blir som en oas mitt i City. Denna våning inbjuder till ett smidigt boende med all tänkbar service på bekvämt promenadavstånd. Möjlighet till boendeparkering finns i parkeringshuset vid biblioteket.
Under ljuva sommarmånader kan man bjuda hem både släkt och vänner för mysiga grillkvällar nere på innergården där föreningen tillhandahåller med utemöbler för den som vill ha trevliga middagar utomhus eller om man är grillsugen. Perfekt för en kväll (eller flera såklart!) i goda vänners lag och njut av lugnet och den vackra miljön.

Om området

Gamla Kålgården är en stadsdel i Jönköping som är belägen i stadens östra delar. Stadsdelen består till stor del av lägenhetshus med en blandning av nyproduktion och äldre sekelskiftshus. Gamla hus och miljöer har bevarats så gott man kunnat, hus har flyttats hit och nytt har byggts i gammal stil. Gator och gårdar är återställda i charmigt skick, med stensättningar, gatlampor och staket i tidstypisk stil.

Kommunikation

Gamla Kålgården erbjuder goda kommunikationsmöjligheter då området trafikeras av linjebussar

Närservice

Jönköpig är en stad med ett varierat utbud av museer, teatrar och klubbar med något för alla smaker. Smålands Musik och Teater, Konserthuset, Kulturhuset och Tändsticksområdet är några få verksamheter med ett spännande kulturellt utbud.

Övrigt

I omgivningen finns bland annat flera naturreservat, strövområden, motionsspår och badplatser. På gångavstånd från området finns grönområden och däribland Jönköpings Stadspark som är ett ströv- och aktivitetsområde med utsikt över staden.Gamla Kålgården har direkt närhet till allt Jönköping City har att erbjuda. I stadens kärna finns ett varierat shoppingutbud med mindre och specialiserade boutiquer men även stora och välkända kedjor. Jönköping är en restaurangtät stad med ett internationellt gastronomiskt intresse som erbjuder mat från alla världens hörn. Förutom restauranger finns ett stort antal caféer med olika personlighet och smak.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,651 inkl. Värme, vatten, TV & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea76 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer8-2086-1-54-4
Byggår1990

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
76 kvm
Hall
Välkomnande hall med grått laminatgolv, vita väggar och avhängningsmöjlighet.
Badrum
Renoverat i mörkt grått och vitt med dusch, kommod, WC, golvvärme samt förberett för tvättmaskin.
Kök
Ljuvligt kök i lite lantligare tappning och som passar väl in med övrig inredning. Här har man naturlig matplats belägen vid fönstret som rymmer vännerna när man bjuder över dem på middag. Öppet och luftigt samt fullt utrustat,
Vardagsrum
Vita väggar med snyggt golv och läckra dubbeldörrar in till angränsande rum. Rymmer både soffa och matsalsbord. Här har man utgången till balkongen.
Balkong
Ljuvlig balkong i västerläge med eftermiddagssolens strålar som värmer gott. Ljuvlig utsikt över den trevliga innergården och takåsarna.
Sovrum 1
Bra med plats och extra plus att man har ljusinsläpp från två väderstreck! Ligger vägg i vägg med vardagsrummet och kan användas som matsal med fördel för den som vill det.
Sovrum 2
Bra storlek på sovrummet som rymmer en stor dubbelsäng och även förvaring. Här har man direkt access till köket och rummet är beläget ut mot den lugna gränden.
Amelie Sjöbring informerar
- Till lägenheten följer ett rymligt lägenhetsförråd om ca 12 kvadratmeter. Förrådet är beläget i gårdshuset på innergården.
- Gemensam tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare och torkskåp finns i gårdshuset på innergården. Här finner ni även ett cykelrum.
- Det finns möjlighet att hyra parkeringsplats genom föreningen för ca 200 kronor per månad. Föreningen tillämpar dock kösystem till dessa platser. Möjlighet att ställa bilen på långtidsparkeringen på Stenhuggargatan som ligger ca 300 meter bort alt via kommunens parkeringshus "Muséet" mitt över Odengatan. Här kostar en plats ca 500 kronor per månad.
- Lägenheten har under senare år renoverats med nya ytskikt. Köksinteriören renoverades 2013 och kommer från Ikea. Den maskinella utrustningen är inköpt under samma år förutom kyl och frys som är inköpta 2014.
- Badrummet helrenoverades också 2013. All renovering har tidigare ägare stått för.
- Lägenheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Avgift
SEK 4,651 inkl. Värme, vatten, TV & bredband
Andel av årsavgiften
1.81844 %
Byggnad
Byggnadsår
1990
Förening
Namn
BRF Drömmen
Om föreningen
2007 bildades brf Drömmen av de hyresgäster som hyrde lägenheter i kvarteret Drömmen 9. Under hösten 2007 köpte föreningen fastigheten (kvarteret Drömmen 9) och ombildade lägenheterna till bostadsrätter. Fastigheten är bebyggd med 27 byggnader, varav 12 är bostadshus med adresserna Gelbgjutargatan 13, 15, 15A och 17; Poppelgränd 3, 4, 6, och 8; Fortunagatan 8 och 10; Kålgårdsgatan 15 och 19 A-C samt Odengatan 18 A-B.
Fastigheten består av ytterligare 15 byggnader som utgörs av förråd, soprum etc.
Totalt har föreningen 58 lägenheter, varav 3 st är hyresrätter och tre lokaler.

2014 höjde föreningen årsavgifterna och hyrorna med 2,5 %.
Avgifter och hyror har sedan legat oförändrade fram till 2018 då man höjde avgifter och hyror med 4,5 % för att kommande underhåll och renoveringar.
2019 höjdes avgifterna med 1 % . Hyrorna för hyreslägenheterna höjs med 2,2 % för 2020. Hyrorna för lokaler höjs årligen med KPI. 2020 höjdes avgifterna med 1 %.

Avsättning av medel för underhållsfond och yttre underhåll görs årligen enligt underhållsplan. En större fastighetsbesiktning utfördes i samband med förvärvet av fastigheten 2007. I samband med denna upprättades en 10-årig underhållsplan.

Följande ligger i planen för kommande renovering och underhåll:
Målningsarbeten fasader/trapphus
Renovering av fönster/balkongdörrar/dörrar
Utredning angående yttertak och byte/renovering fönster för Fortunagatan 10 pågår.

Föreningen har 22 p-platser som de hyr ut via kösystem. Boendeparkering kan ansökas i parkeringshuset vid biblioteket för 500 kr/månad. Blankett finns på föreningens hemsida http://www.brf.drommen.se.

Gemensamma utrymmen: gemensamt utrymme för cykel. Trappstädning sköts av föreningen men två gånger om året hålls vår- och höststädning där medlemmarna i föreningen deltar.
Tvättstuga finns också att tillgå i föreningen.
Sophantering för papper batterier och matavfall finns det också ett gemensamt utrymme för. Glas och metall finns sorteringsmöjligheter på separat plats på området, inne på gården/parkeringen mellan Kålgårdsgatan 19A och Förskolan.

Uppgifter kontrollerade med ordföranden 2020-01-09.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
55
Varav hyreslägenheter
3
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Kabel-TV via ComHem
Ekonomi
2014 höjde föreningen årsavgifterna och hyrorna med 2,5%. Avgifter och hyror har sedan legat oförändrade fram till 2018 då man höjde avgifter och hyror med 4,5% för att kommande underhåll och renoveringar.

Avsättning av medel för underhållsfond och yttre underhåll görs årligen enligt underhållsplan.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Gamla Kålgården Jönköping

Fortunagatan 8

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg