190
MED47DC458CD1684E6B99772D028F9F35CC

Unik vindsetage med öppen spis

Såld!

Torsvik, Lidingö

Ordensbacken 6


Såld!
Slutpris: SEK 6,050,000

Ansvarig mäklare

Beläget på lugn återvändsgata i populära Torsvik, högst upp i huset ligger denna unika totalrenoverade vindsetage. Bostaden har ett fritt och privat läge utan insyn och med en fin vy över delar av Lidingö samt balkong i västerläge. Här ges ett fantastiskt ljus via stora fönsterpartier och en spännande och välplanerad planlösning och mervärden som fungerande öppen spis, vackert burspråk, fiskbensparkett, samt stort badrum samt duschrum. Genomgående vackra golv mot ljusa väggar och ett stort industri kök med goda arbetsytor samt rejäl matplats. 3-4 sovrum, gott om förvaring och förening med god ekonomi som genomfört flera renoveringar. Ypperligt läge med närhet till Lidingö Centrum, Karlaplan och Stureplan samt härliga naturområden, skärgården och promenadstråk längs med vattnet. Ett stenkast från bron samt cykelavstånd till stan.

Om området

Torsvik är beläget intill brofästet och är ett av Lidingös mest omtyckta och populära områden. Centralt med närhet till Torsvikstorg med bland annat mataffär, skola och daghem, skogsområden och fina promenadstråk längs vattnet. Gångavstånd till Lidingö centrum med affärer, restauranger, caféer och banker.

Kommunikation

Mycket goda kommunikationer med bussar från Torsvikstorg eller Lidingöbanan, till Ropsten tar det ca 2 min. Med bil tar det max 10 min att ta sig in till Stockholms innerstad. Det finns även bra anlagda cykelvägar in till Stockholms innerstad.

Närservice

Vid Torsvikstorg finns bland annat mataffär, gym, kemtvätt och skräddare. I närområdet finns även butiker, restauranger, caféer och banker.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,971 inklusive värme, vatten och kabel-tv.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea115 kvm
Biarea26.5 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer1009
Byggår1946

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten totalrenoverades under 2006 där vinden köptes loss och gjordes om till ett master bedroom med tillhörande duschrum samt walk-in closet. En öppning togs även upp från hallen och en specialbeställd trappa monterades. I samband med renoveringen togs även ett sovrum även bort för att göra köket större men kan vid behov återställas.
Antal rum
4 rum
Boarea
115 kvm
Hall
Välkomnande hall med mörkbetsat ekgolv, vitmålade väggar och god avhängningsmöjlighet.
Duschrum entréplan
Ifrån hallen nås duschrummet med grått stenklinkergolv mot vita kakelplattor. Värmeslingor, spotlightbelysning, wc, handdukstork, ordentlig kommod och duschhörna med glasdörrar.
Kök
Direkt till höger om hallen finner man köket som renoverats med inslag av ett restaurang/industrikök. I samband med renoveringen togs en ner vägg mellan ett tidigare sovrum för att skapa mer rymd och plats för ett större matbord för 8-10 personer.

Köket är från Ikea med ett längre djup på bänkskivorna för att skapa mer arbetsyta. Vitvaror i form av diskmaskin (Miele), ugn (Siemens), spishäll (Gorenje), fläkt (Miele) och kombinerad kyl/frys (Miele).

Bänkskiva i ek mot stänkskydd i plåt. Spotlightbelysning, vitmålade väggar samt en mönstrad fondtapet och ett svart passande Artigo industrigolv.
Vardagsrum
Vackert och generöst tilltaget vardagsrum med fungerande öppen spis, burspråk med stora fönster och fin vy samt fiskbensparkettgolv mot ljusa väggar. Plats för större soffgrupp alternativt soffa och matplats. Från vardagsrummet har man även access ut mot balkong.
Sovrum 1
Är väl tilltaget med ekparkettgolv och vita väggar. Plats för 180 cm säng och byrå. Fönster mot framsidan och stor Paxgarderob.
Sovrum 2
Vetter mot baksidan av huset med fin vy över Torsvik, ekparkettgolv och vitmålade väggar samt 4 garderober. Plats för säng och arbetshörna.
Etageplanet
Via läcker trappa från hallen nås etageplanet om ca 55 kvm golvyta med vackert mörbetsat ekgolv och värmeslingor mot vitmålade väggar/tak. Här finns flera takfönster med persienner, synliga bjälklag med infälld belysning samt en rymlig walk-in closet och smart inbyggda kattvindar som slukar mycket förvaring.

Intill rummet finns ett snyggt duschrum med högt i tak och fönster, grått stenklinkergolv med värmeslingor, vitkaklade väggar och delvis putsade väggar. Spotlightbelysning, wc, kommod och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Miele.

Rummet har delvis högt i tak och går att stycka av till två mindre rum vid behov.

Från detta plan finns även en access ut till trapphuset via säkerhetsdörr. Rummet kan med lätthet användas för uthyrning till inneboende eller perfekt tonårsavdelning.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 5,971 inklusive värme, vatten och kabel-tv.
Andel i föreningen
7.782 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1946
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 6/28/2009
Energiprestanda
162 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
2006 - Badrum entréplan renoverat
2006 - Kök renoverat
2006 - Fiskbensparkett i vardagsrum slipat och oljat
2006 - Vinden köps loss och integreras med entréplanet. Specialdesignad trappa installeras mellan planen och nytt golv med värmeslingor samt samtliga ytskikt ses över. Takfönster och säkerhetsdörr mot trapphus installeras. Duschrum renoveras samt walk-in closet och kattvindar.
2006 - Elarbete utförs
Övriga byggnader
Finns ett stort vindsförråd om 4,5 x 5,2 m (snedtak) med smidig access till etageplanet.
Förening
Namn
Brf Västerbotten 3 & 4
Om föreningen
Brf Västerbotten 3 & 4 består av två flerfamiljshus fördelade på 21 lägenheter och 1 lokaler. Föreningen förvärvade fastigheterna år 2004 och byggnaderna är uppförda 1946 respektive 1947.

Föreningen planerar inga avgiftsförändringar (kontrollerat 2019-07)

Lägenhetsfördelning:
3st 1rok, 8st 2,5rok, 3st 3rok, 3st 4rok och 4st 5rok. 1 lokal på 106kvm.

Gemensamhetsutrymmen är tvättstuga och cykelförråd i hus nr 6, grovsoprum i hus 8 samt vindsförråd och källarförråd. I föreningens trädgård finns tillgång till en gemensam nybyggd uteplats mellan hus 6 och 8.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
21
Varav hyreslägenheter
1
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-tv och bredband via Com hem.
Parkering
Föreningen disponerar 12st parkeringsplatser, för dessa är det separat kö. Parkeringsplats kostar 200kr/mån att hyra.
Renoveringar
1998 - Stambyte
1998 - Fasadrenovering
1998 - Takomläggning
2013 - Renovering av fönster (extra glas insatt på den yttre delen av befintliga fönster)
2016 - Installerat nya termostater på samtliga radiatorer
2016 - Renovering av ytterportarna
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Torsvik Lidingö

Ordensbacken 6

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg