190
MED04EC39FE92794558B3E7432CAA59FE73

Såld!

Långedrag - Hagen, Västra Frölunda

Lokattsbacken 68


Såld!
Slutpris: SEK 3,875,000

Ansvarig mäklare

En ljus och insynsfri gaveltrea på populära Lokattsbacken kan nu bli er! Lägenhetens 83 kvadratmeter är välplanerade med en halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Dessutom finns det gott om förvaring och en stor inglasad balkong med en grönskande utsikt. Avgiftssänkning med 5% kommer att ske från och med januari 2020. Här bor ni med naturen precis utanför fönstret, men med närhet till mataffärer och goda kommunikationer in till stadskärnan.

Önskar ni bo i en välskött förening i ett lugnt område med maritima omgivningar, tveka inte att kontakta mäklaren redan idag!

Om området

Här bor man i marin miljö med ren västkustnatur som granne och med hänförande utsikt över inloppet, havet, hamnar, skärgården och Vinga fyr. I närområdet finner man bl.a. Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Seglarkrogen och Saltholmens kallbadhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är väl utbyggda med såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar dig vidare ut till södra skärgården.

Närservice

Omgivningen bjuder på många olika typer av närhandel inom gångavstånd samt cykelavstånd till Frölunda Torgs köpcentrum med över 100 butiker under samma tak.

Övrigt

Inom promenadavstånd finns diverse aktiviteter för den som vill motionera. Tycker man om att springa, finns motionsslingor i området eller utmed havet. Det finns flera aktiva frilufts- och idrottsföreningar i området med verksamheter inom exempelvis handboll, fotboll och sjöscouting.

I Långedrag bor det många barnfamiljer då det finns flera skolor att välja mellan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,547 Inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud). Observera att månadsavgiften är 5 095 kr med ett obligatoriskt tillägg om 452 kr avseende värme.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea83 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer234063001-0035
Byggår1993-1994
Driftskostnad375 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
83 kvm
Allmänt
Välkomna in till Lokattsbacken 68! En fantastiskt fin gaveltrea med fönster i tre väderstreck med gott om naturligt ljus som flödar in i lägenheten. Stabil Riksbyggen-förening belägen på en lugn återvändsgata, med välskött innergård samt garage. Inom gångavstånd finns mataffärer, restauranger, bra kommunikationer in till såväl stadskärnan som ut till havet. Ett stenkast bort finner ni dessutom fina promenadstråk längs hamninloppet.
Hall

Vi välkomnas in i en ljus och rymlig hall med möbleringsmöjligheter i form av avlastningsbord eller liknande hallmöbel. Bakom ett par spegel-skjutdörrar gömmer sig en stor garderob som rymmer hela familjens ytterkläder och skor. Väggarna är vitmålade och längs golvet löper en ekparkett i original som är genomgående för resterande rum i lägenheten. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.
Master bedroom
Till höger om hallen finner vi hemmets två insynsfria sovrum. Båda sovrummens fönster vetter ut mot baksidan av huset, med en lummig utsikt över grönskan och bergsknallen utanför. Det första sovrummet är det större av de två, och här ryms enkelt en större dubbelsäng med tillhörande möbler. Önskar man mer förvaring i lägenheten finns här även plats för garderobslösningar. På väggarna sitter en ljust blå tapet.
Sovrum
I det andra sovrummet ryms även här en dubbelsäng med tillhörande möbler om så önskas. Längs ena väggen löper en skjutdörrsgarderob som enkelt sköter förvaringen. På väggen sitter en ljust mönstrad tapet.
Tvättrum
På andra sidan hallen finner vi hemmens våtrum. Separat tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, diskho samt arbetsyta. Innanför tvättrummet finns ett rymligt förråd. Båda rummen har en ljus våtrumsmatta på golvet och vitmålade väggar.
Badrum
Förbi en inre hall med ytterligare förvaring i form av tre garderober ligger badrummet. Här finns WC, handfat, badkar, handdukstork samt ett vädringsfönster. Förvaringen sköts av två belysta spegelskåp. På golvet ligger en ljus blå klinker och väggarna är delvis kaklade i vitt med detaljer som går i samma ton som klinkern.
Kök
Hemmets kök och vardagsrum ligger i halvöppen planlösning till varandra och bildar en social och härlig atmosfär. Köket är utrustat med två st kyl/frys, spis med ugn och fläkt samt en diskmaskin. Här finns såväl goda avlastnings-och arbetsytor som förvaringsmöjligheter, perfekt för den matlagnings-intresserade! Här kan man stå och laga mat och blicka ut över solen som går ner över takåsarna nedanför. Ett stort fönster bidrar med att skänka naturligt ljus till rummet. Det ger dessutom ett helt insynsfritt kök med utsikt över skogen utanför. I köket ryms även ett matbord för 4-6 personer. Köket är i originalutförande med vita skåpluckor, ett stänkskydd i vitt kakel samt bänkskiva i rostfritt stål samt vit laminat. Även här är väggarna målade i vitt och golvet är av ek-laminat.
Vardagsrum
Vardagsrummet som ligger i direkt anslutning till köket bjuder in till ett socialt möblemang. Yta finns exempelvis för en soffgrupp med tillhörande möbler. Förutom ett stort fönsterparti finns här även utgång till balkongen, vilket tillsammans med kökets ljusinsläpp bildar ett härligt ljusflöde mellan rummen.
Balkong
Som en förlängning av vardagsrummet finner vi den inglasade balkongen. Även här helt insynsfritt och med ett trevligt läge ut mot skogen och dess grönska.
Välkomna på visning!
Önskar du bo i en toppenfin trea på attraktiva Lokattsbacken? Välkomna att boka in er på visning!
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 5,547 Inkl. värme, VA och kabel-TV (basutbud). Observera att månadsavgiften är 5 095 kr med ett obligatoriskt tillägg om 452 kr avseende värme.
Driftskostnad
SEK 4,500 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Observera att driftkostnaderna är uppskattade.
Andel i föreningen
0.79079 %
Andel av årsavgiften
0.077581 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1993-1994
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX (Mek. till- & frånluft med återvin.)
Energideklaration
Utförd. 3/28/2019
Energiklass
D
Energiprestanda
98 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Lokatten Göteborg
Om föreningen
Ovanför Toredammen och småbåtshamnen Tångudden ut mot Långedrag ligger populära Riksbyggen Brf Lokatten.

Välskött och trevlig Riksbyggenförening med totalt 123 lägenheter fördelat på; 5 enrummare, 33 tvårummare, 43 trerummare, 32 fyrarummare, 9 femrummare, 1 sexrummare samt 2 lokaler. Lägenheter i omväxlande höga hus och tvåvåningshus.

Fastigheterna byggdes 1993-1994. Föreningen har en stabil ekonomi och ingen höjning av avgifter har skett under de senaste åren utan istället sänkte man avgiften med 5 % under 2013. Avgifterna var oförändrade under 2014- 2015 och från 2016-01-01 har avgiften sänkts med ytterligare 5 %. Avgiftssänkning med 5% kommer att ske från och med januari 2020.

Förmåner hos Riksbyggen:

Luleå El.
Ett ramavtal med Riksbyggen gör att föreningen kan erbjuda alla Riksbyggens medlemmar ett riktigt, riktigt bra miljövänligt elavtal med 100% vattenkraft.

Trygg Hansa försäkringar.
Tillsammans har föreningen och Riksbyggen tagit fram en hemförsäkring till specialpris till dig som medlem. Försäkringen heter TryggaHemmet och den ger en bra säkerhet för dina saker, oavsett om du äger, hyr eller lånar dom.
Organisationsform
Bostadsforening
Antal lägenheter
123
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Bredband finns, här får medlemmarna själva välja leverantör.
Bredbandstjänster som TV, telefoni samt internetuppkoppling.
Parkering
Brf Lokatten har ett låst garage med ungefär 120 parkeringsplatser. Garaget ligger under den stora innergården. Priset för en parkeringsplats är för närvarande 500 kronor. Om du hyr ytterligare en parkeringsplats är priset 300 kronor.

Korttidsparkering i vårt garage:
Helg eller 3 nätter = 100 kronor.
1 vecka = 200 kronor.
1 månad = 600 kronor.
Renoveringar
2017 utfördes underhållsarbete på hissarna, samt en fasadrenovering på hus B och C.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,183
Pantsättningsavgift
SEK 473

Karta

Långedrag - Hagen Västra Frölunda

Lokattsbacken 68

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg