190
MEDB792C65C03034CCEAFB3D3AD6B2C2E3E

Såld!

Ruddalen, Västra Frölunda

Mandolingatan 9


Såld!
Slutpris: SEK 2,030,000

Ansvarig mäklare

På våning 10 av 12 hittar ni denna pärla till lägenhet! Insynsfri och välplanerad, perfekt som första lägenhet! Här återfinns ett helkaklat badrum, bra förvaring samt stora fönsterpartier som släpper in gott om naturligt ljus till bostaden. Bostaden är belägen i en välskött Riksbyggen-förening i hjärtat av Ruddalen. Här bor ni med gångavstånd till Frölunda torg med dess breda utbud, Ruddalens idrottscentrum och motionsspår samt goda kommunikationer som tar er både in till stan och ut till havet på 20 minuter. Välkomna på visning!

Om området

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

I närområdet finns bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,057 inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband via fiber
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea58.5 kvm
Våning10 (hiss finns)
Lägenhetsnummer346
Byggår1962
Driftskostnad333 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Stadgar Brf Ruddalen 1
Energideklaration Mandolingatan 9
Energideklaration Mandolingatan 11
Årsredovisning 2018-2019
Social Video
Social Video
Västtrafiks hemsida
Föreningens hemsida
Göteborgs kommun

Bilder

Välkomna till Mandolingatan 9!

Fri utsikt från lägenhetens alla rum

Stamrenoverat 2005

Stora fönsterpartier som släpper in bra med naturligt ljus

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
58.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Allmänt
Oerhört ljus lägenhet med stora fönsterpartier och en vidsträckt utsikt. Tack vare det höga läget tillsammans med den fria utsikten är lägenheten helt insynsfri.
Hall
Vi stiger in i en välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter! Här finns plats för avhängning av ytterkläder och skor, en garderob samt en stor klädkammare. Hallen utgör navet i lägenheten, härifrån nås hemmets alla rum! Längs golvet löper en ekparkett i original, och väggarna är målade i en trivsamt ljusblå kulör.
Badrum
Fräscht och helkaklat badrum i ljusa färger. Badrummet är stamrenoverat år 2005 i föreningens regi. Här finns vägghängd wc, handfat, belyst spegelskåp och dusch med rundade glasdörrar. För extra vardagskomfort finns här även en toppmatad tvättmaskin samt en handdukstork.
Kök
Välplanerat kök med mycket förvaring och bra arbetsytor. Maskinparken består av diskmaskin, spis med ugn, fläkt samt kyl/frys. Kökets stomme är i originalutförande med vita luckor och en arbetsbänk i rostfritt stål och trä. Ovan arbetsbänken sitter ett stänkskydd i vitt kakel. I köket finns självklar matplats som rymmer ett matbord för 4 sittande gäster.
Sovrum
Rofyllt sovrum med plats för en stor dubbelsäng. Önskar man ytterligare förvaring finns här även utrymme för flertalet garderober.
Vardagsrum
Vardagsrummet - hemmets sociala samlingspunkt! Här finns rum att möblera med soffgrupp och tillhörande möbler, samt ett middagsbord för de större bjudningarna om så önskas.
Välkomna på visning!
Önskar ni bo i en helt insynsfri och välplanerad tvåa i hjärtat av Ruddalen? Tveka inte att kontakta mäklaren för att boka in er på visning!
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
10 av 12, hiss finns
Avgift
SEK 3,057 inkl. värme, VA, kabel-tv och bredband via fiber
Driftskostnad
SEK 4,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,500
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Observera att driftskostnaderna är uppskattade och att de varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.
Andel i föreningen
0.1332 %
Andel av årsavgiften
0.13325 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1962
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Energideklaration
Utförd 6/18/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
121 kWh/m² (Atemp) och år
Övrigt
Observera att månadsavgiften är 2 436 kr med ett obligatoriskt tillägg om 594 kr avseende värme
Övriga byggnader

På vindsvåningen finns ett förråd tillhörande lägenheten.
Förening
Namn
Brf Ruddalen 1
Om föreningen
De tio höghus som ingår i Brf Ruddalen 1 är grupperade kring en trearmad allé som i sina ändpunkter ansluter till kvarterets butiker, spårvagnshållplatsen och gångvägen till Frölunda Torg. Förutom allén avgränsar murar och häckar en gård åt varje hus, där de "egna småbarnen" kan leka.

Föreningen innehar fastigheterna Järnbrott 138:1-10 med adresserna Fagottgatan 2-10 och Mandolingatan 3-11. Bebyggelsen innehåller:
72 fyrarummare på 83m²
264 trerummare på 68m²
264 tvårummare på 58,5-59,5m²
48 tvårummare på 46,5m²
72 ettor på 31,5m²

Lokaler
Medlemmarna har bl.a tillgång till bastu på (i hus 8), cykelrum, övernattningslägenhet (i hus 4), hobbyrum, biltvätt och vindsförråd. Varje hus är utrustade med två tvättstugor, vardera med två tvättmaskiner, fyra torkrum och mangelrum med stenskivemangel. Övernattningslägenhet kan medlemmarna hyra för en kostnad av 125 kr/dygn. En lägenhet med dusch kan även hyras för en kostnad av 175 kr/dygn.

Besök gärna föreningens informativa hemsida http://www.gbghus27.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
720
Tv och bredband
TV: Föreningen har avtal med Com Hem

Bredband: Fastigheten har möjlighet till Com Hems 3 hål i väggen och fiberanslutning via Telenor 250/100 mbit/s
Parkering
Till föreningen hör 258 garageplatser och 381 parkeringsplatser. Garageplatser kostar ca 500 kr/mån och parkeringsplats ca 200 kr/mån.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
Stambyte är genomfört och färdigställdes under 2006 med nya badrum. Samtidigt blev elen omdragen i hela föreningen. 2015 installerades nya porttelefoner i samtliga fastigheter. Under 2016 drogs fiber till fastigheterna.

Kommande renoveringar:
Planerat underhåll mellan 2018-2022 är målning av gemensamhetsutrymmen, upprustning av hisskorgar, utbyte av maskinell utrustning i tvättstuga samt underhåll av mark och asfalt. Avsättning till underhållsfond är ca 148 kr/kvm lägenhetsyta per år.
Ekonomi
Förening med god och stabil ekonomi och 720 lägenheter. Årsavgiften höjdes med 1% i oktober år 2017 samt med ca 5% i oktober 2019. Efter bokslutet 2019 har det sista lånet amorterats och föreningen blir därmed skuldfri!
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,183 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 473
Övrigt
Föreningen är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Föreningen har inget kollektivt bostadsrättstillägg, utan rekommenderar varje medlem att teckna bostadsrättstillägg med det försäkringsbolag man har för sin hemförsäkring.

Karta

Ruddalen Västra Frölunda

Mandolingatan 9

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg