190
MEDD12A599EEEBE4CB38A1B03BF36AE3570

Såld!

Högsbo, Göteborg

Kapplandsgatan 18


Såld!
Slutpris: SEK 3,185,000

Ansvarig mäklare

66 väldisponerade kvadratmeter i gavelläge med inglasad balkong. 3 rum och kök med genomgående fina ytskikt, ett helkaklat badrum sedan stamrenoveringen i början av 2000-talet samt kök från 2008. Denna pärla är belägen högst upp i huset i ett insynsfritt och ljust gavelläge. Här bor ni i en stabil HSB-förening i trivsamma Högsbo med närhet till såväl närhandel, skolor, grönområden som bra kommunikation in till stan och till havet i väst. Låter det intressant? Kontakta mäklaren redan idag!

Om området

Högt beläget, barnvänligt och mycket omtyckt stadsdel. Som boende här har man nära till alla nödvändigheter och bekvämligheter. Vackra promenadstråk i Änggårdsberget, Slottskogen och Ruddalen finns på behändigt avstånd. Man har även nära till salta bad på Näset och Saltholmen. Cykelvägar tar er både in till city på några minuter, och även ut mot Frölunda med köpcentrum och hav.

Kommunikation

Knytpunkt för kollektivtrafik i området är hållplatsen Marklandsgatan men även Axel Dahlströms torg. Härifrån kan du ta dig kors och tvärs över hela Göteborg med spårvagn 1, 2, 3, 7 och 8 samt flertalet bussar.

Närservice

På närliggande Axel Dahlströms torg finns skola, dagis, bibliotek, Ica Supermarket, gym och restaurang. Alldeles intill Kapplandsgatan finner ni även en mycket populär pizzeria.

Parkering

Flertalet besöksparkeringar finns i området. Här finns även en hel del kostnadsfria 30-minutersparkeringar.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,735 Inkl. Värme, vatten, kabel-tv och bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea66 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer22-2060-1-233-4
Byggår1961
Driftskostnad409 kr/månad

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
3 rum
Boarea
66 kvm
66 väldisponerade kvadratmeter i gavelläge med inglasad balkong. 3 rum och kök med genomgående fina ytskikt, ett helkaklat badrum sedan stamrenoveringen i början av 2000-talet samt kök från 2008. Denna pärla är belägen högst upp i huset i ett insynsfritt och ljust gavelläge. Här bor ni i en stabil HSB-förening i trivsamma Högsbo med närhet till såväl närhandel, skolor, grönområden som bra kommunikation in till stan och till havet i väst.
Hall
Vi möts av en välkomnande hall där vi kliver in på ett vackert parkettgolv i ek som löper vidare och är genomgående för lägenheten. Väggarna är målade i vitt med en fondvägg i en sober blå ton. Till vänster om döljer sig en stor garderob bakom ett par spegelskjutdörrar, där hela familjens ytterkläder får plats!
Sovrum 1
Till höger om hallen finner vi lägenhetens första sovrum. Här ryms en säng med tillhörande möbler. Väggarna är målade i en jordnära grå färg.
Badrum
Via hallen når vi badrummet, helkaklat med vitt kakel och ljus klinker. Fräscht badrum som renoverades av föreningen i samband med att avloppsstammarna byttes år 2002. Här finns WC, handfatskommod, dusch, spegelskåp, ytterligare förvaring samt vädringsfönster. Bekvämligheter finns i form av golvvärme för kalla fötter, tvättmaskin samt en handdukstork.
Kök
Rakt fram från hallen ligger hemmets kök. Här finns en given matplats som rymmer ett bord för 4-6 matglada gäster. Ett stort fönster släpper in gott om naturligt ljus över matplatsen. Köket renoverades 2008 och har vita skåpsluckor med antracitfärgat kakel ovan bänkskivan som är av massiv ek. Ett kök med klassiska materialval och mycket förvaringsmöjligheter i form av över- och underskåp samt ett skafferi. Bra arbetsbelysning från infällda spotlights. Köket är utrustat med spishäll, varmluftsugn, mikro (2014), fläkt, diskmaskin samt kyl/frys (2012). I köket finns ytterligare ett fönster vilket skapar ett fint ljusflöde genom rummet.
Vardagsrum
Vidare löper ekgolvet tröskellöst in i vardagsrummet, med en ljus och hemtrevlig färg på väggarna. Vardagsrummet är ljust och rymligt med plats för en större soffgrupp med tillhörande TV-möbler om så önskas. Via de stora fönsterpartierna flödar ljuset in i rummet. Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen i soligt söderläge. Här lyser solen hela dagen och en bit in på kvällen.
Sovrum 2
Innanför vardagsrummet ligger det andra sovrummet. Rogivande sovrum med plats för en större dubbelsäng. I anslutning till rummet finns en rymlig klädkammare med mycket goda förvaringsmöjligheter.

Låter detta som något för er? Kontakta mäklaren redan idag!
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,735 Inkl. Värme, vatten, kabel-tv och bredband
Driftskostnad
SEK 4,907 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,975
Försäkring
SEK 1,932
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.
Andel i föreningen
0.35129 %
Andel av årsavgiften
0.35129 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX (endast Mek frånluft aktiv)
Energideklaration
Utförd. 1/23/2009
Energiprestanda
111 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd som ni når från entréplan.

Inglasad, rymlig balkong i söderläge.
Förening
Namn
HSB Brf Täppan I Göteborg
Om föreningen
Här bor ni i en mycket stabil och populär HSB-förening med en blandning av såväl unga som äldre boende. Föreningen har en mycket god gemenskap och ett bra samarbete med grannföreningen Brf Skörden med gemensamma resor och pub-kvällar.

Föreningen består av 289 lägenheter samt ett flertal lokaler. Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 26 st
2 rok 65 st
3 rok 159 st
4 rok 31 st
5 rok 8 st

Innegårdarna är mycket välskötta och erbjuder såväl flertalet grillplatser som lekplatser och stora grönytor. Bastu, festlokal och övernattningslägenhet finns att hyra för föreningens medlemmar. Uppe vid parkeringsplatserna finns biltvättplats för medlemmarna samt sopsorteringsstation.

Till varje lägenhet hör ett förråd . Cykelrum finns i anslutning till samtliga uppgångar.

Tvättstugor finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68. Tvättstugorna har uppdaterade maskiner från 2012 och tvättider bokas via bokningssystemen på plats eller via en app.

Stadgar, Årsredovisning och Energideklaration finner ni under fliken Dokument. Mer information hittar ni på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tappan/
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
289
Tv och bredband
Analogt grundutbud för TV ingår i månadsavgiften.
För kanalplaner samt prisuppgifter för digital tv, bredband hänvisar vi till www.comhem.se

Uppkoppling 1 Gbit/s via LAN, IP-telefon "fast del" ingår i månadsavgiften.
För frågor om andra hastigheter, IP-TV hänvisar vi till Bahnhofs kundtjänst på 08-555 771 00
Parkering
I föreningen finns olika typer av parkeringsplatser. Separat kö tillämpas. Alla frågor om parkering hanteras av vicevärden.

Varmgarage: 800 kr/mån.
P-plats (elstolpe): 300 kr/mån
P-plats: 300 kr/mån
MC-plats: 250 kr/mån
Renoveringar
Utförda:
2000-2004 - Stamrenovering. Elsystem renoverade och moderniserade.
2009 - Branddörrar i entréplan
2010 - Gruppanslutning bredband
2011 - Ombyggnation av lokaler till lägenheter och ny fastighetskötarexpedition samt styrelse-expedition.
Nya ytterdörrar till marklägenheter
2012 - Nya maskiner tvättstugor. Radonmätning. Asbestsanering lokal Kapplandsgatan 48.
2013 - Nya fönster i lokaler källarplan
2016 - Fasadarbete. Uppgradering av bredband.
2017/2018 - Breddning av parkeringsplatser, renovering bastu och gästlägenhet.

Planerade:
Takarbeten
Målningsarbete i cykelrum och källare
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Högsbo Göteborg

Kapplandsgatan 18

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg