MEDC2C7320C7F6C4C5D83C89F50041D4590

Etagelägenhet med panoramavy över hamninloppet!

Såld!

Långedrag - Hagen, Västra Frölunda

Lokattsbacken 74


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkomna till denna etagefyra i gavelläge på lugna och trivsamma Lokattsbacken. Här erbjuds 142 kvm fördelat på 2 plan, med en inglasad balkong, en stor terrass och en makalös utsikt. Ljusa och öppna ytor med högt i tak och med mycket förvaringsmöjligheter. Goda möjligheter finns även att göra om lägenheten till en 5-rummare. Här bor ni med närhet till såväl Göteborgs centrum, Frölunda torg som saltstänkta klippor. Både buss- och spårvagnshållplats finns inom ett par minuters gångavstånd. Mycket trevligt läge på mysiga Lokattsbacken med promenadavstånd till Tånguddens småbåtshamn, förskolor, skolor samt lekplatser - ett riktigt drömboende! Tveka inte att kontakta mäklaren för mer information och för att boka in er på visning av denna idyll!

Om området

Här bor man i marin miljö med ren västkustnatur som granne och med hänförande utsikt över inloppet, havet, hamnar, skärgården och Vinga fyr. I närområdet finner man bl.a. Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Seglarkrogen och Saltholmens kallbadhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är väl utbyggda med såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar dig vidare ut till södra skärgården.

Närservice

Omgivningen bjuder på många olika typer av närhandel inom gångavstånd samt cykelavstånd till Frölunda Torgs köpcentrum med över 100 butiker under samma tak.

Övrigt

Inom promenadavstånd finns diverse aktiviteter för den som vill motionera. Tycker man om att springa, finns motionsslingor i området eller utmed havet. Det finns flera aktiva frilufts- och idrottsföreningar i området med verksamheter inom exempelvis handboll, fotboll och sjöscouting.

I Långedrag bor det många barnfamiljer då det finns flera skolor att välja mellan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 8,702 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
Antal rum4 rok
Boarea142 kvm
Våning4 (hiss finns)
Lägenhetsnummer54
Byggår1993
Driftskostnad433 kr/månad

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
142 kvm
Välkomna till Lokattsbacken 74 och Brf Riksbyggen Lokatten i Långedrag-Hagen, ett av Göteborgs mest trivsamma områden. På vån 4 av 4 finner Ni denna etagelägenhet med 4 rum och hänförande, milsvid utsikt över vatten och grönska från samtliga sällskapsytor.
Våningen erbjuder bland annat en generös inglasad balkong med golvvärme samt en väl tilltagen och soldränkt takterrass med flexibla möbleringsmöjligheter. Kliv på och känn in själva!
Entréplan
Väl inne i bostaden erbjuder entréplan stora sociala ytor och ett praktiskt kök med goda arbetsytor. Naturligt ljus sprider sig genom hela våningen tack vare fönster två väderstreck. Den inglasade balkongen erbjuder en plats för avkoppling samtidigt som ni här får en magisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här kan ni också njuta av de kallare dagarna då balkongen har både värmegolv och infravärme! På samma plan finner ni även ett läckert nyrenoverat badrum samt tvättavdelning - praktiskt!
Hall
Ni kliver in en entréhall med plats för avhängning på er högra sida med stort förråd och tvättrum på motsatt sida. Hallen fortsätter sedan längre in i bostaden och visar vägen till entréplanets övriga rum och trappan till övre plan. Väggarna är beklädda i ljusa tapeter och på golvet ligger ekstavsparkett som sträcker sig hela vägen till det stora sällskapsrummet.
Tvättrum
På vänster sida ligger lägenhetens separata tvättrum, med tvättmaskin och torktumlare. Här finns dessutom arbetsyta, förvaring samt en tvättho. Praktisk våtrumsmatta på golvet, väggarna är vita med ett stänkskydd av vitt kakel ovan diskhon.
Badrum
Vägg i vägg med tvättrummet ligger hemmets ena badrum som genomgick en totalrenovering under 2013/2014. Helkaklat badrum i modern stil med stora vita kakelplattor på väggarna och grått klinker på golvet. Välbelyst badrum med dimbara spotlights. Inredningen här inne består av vägghängt handfat med tillhörande kommod, belyst spegelskåp, WC, duschörn med glasdörrar och handukstork.
Master bedroom
Väl inne i hallen och första dörren till höger gör Ni entré i bostadens stora sovrum - master bedroom. Beläget i svalt österläge inges här en bra och sval sovmiljö med fönster som vetter över grönska, takåsar och Älvsborgsbron i horisonten. Här ryms med enkelhet en stor säng med tillhörande nattduksbord, garderober och andra förvaringsmöblemang om så önskas. Väggarna har en ljusgrå ton och på golvet ligger ekstavsparkett.
Matsal
När hallen når sitt slut finner ni ett stort och naturligt ljust sällskapsrum åt höger, idag matsal, med fönsterpartier som vetter mot Göteborgs hamninlopp samt områdets grönskande natur. Här får ni möjligheten att bjuda över stora som små sällskap för att fira årets stora högtider med en magnifik Göteborgssiluett i bakgrunden - perfekt harmoni! Önskas möjlighet att få fler sovrum är här en ypperlig yta att göra om det stora rummet till två mindre. Här går väggarna i ljusa toner och på golvet ekparkett.
Köket
Bostadens kök når ni antingen från hallen eller från det stora sällskapsrummet. Det perfekt placerade, samt väldisponerade köket kommer med goda arbetsytor där till och med en mästerkock gör sig bekväm! Skåpsinredningen är tidlös vit och innefattar detaljer samt arbetsytor i ek, dessa även belysta. På motsatt sida finner ni underskåp samt vägghängda skåp med glasluckor där ni får möjlighet att visa upp era tjusigaste glas eller porslin. Diskbänken med dubbla hon är rostfri och således lättskött & stryktålig. Mitt i köket står en praktisk köks-ö med mycket goda förvaringsmöjligheter samt en takhängare för kastruller och köksredskap. Här kan den stora familjen finna gemenskap i matlagning samtidigt som de blickar ut över det maritima Göteborg. Under fötterna har ni här ett skeppsgolv i färgen Maritim Ek vilket gör sig lämpligt med tanke på omgivningen och utsikten. Maskinparken består av kyl & frys (Miele) spis med häll (Husqvarna), fläkt (Cylinda) och diskmaskin (Bosch).
Inglasad balkong
Den inglasade balkongen erbjuder en plats för avkoppling med, som från de flesta rum, en oslagbar utsikt! Här kan ni också njuta de kallare dagarna då balkongen har både värmegolv och infravärme. Ytorna ger er möjlighet att möblera med bord för 4-5 personer eller eventuell hängmatta!
Övre plan
Trappan i hallen leder er till övre plan där ni bemöts av stora sociala ytor med snedtak. Med rymlig atmosfär och stora fönsterpartier gör sig detta plan till en perfekt plats för harmoni och avkoppling. Planlösningen erbjuder mycket goda möbleringsmöjligheter. Från detta rum når ni bostadens, om inte en av stadens bästa, takterrass. På detta plan erbjuds också förvaringsmöjligheter i form av en walk-in-closet. Likt entréplan finner ni att väggarna är beklädda i ljusa tapeter och på golvet ligger ekparkett.
Sovrum
Höger om trappan ligger det mindre sovrummet, också med fönster i nordostlig riktning - svala nätter med mycket sömn. Här ryms med enkelthet en större säng med tillhörande möblemang samt skrivbord om så önskas. Väggarna här följer en gråskalig ton på golvet ligger ekstavsparkett.
Takterass
Väl tilltagen takterrass med en panoramavy som sträcker sig från Käringberget med norra skärgårdens öar i horisonten ut över Göteborgs hamninlopp och vidare bort mot Älvsborgsbron. En utsikt som denna text inte väl nog kan beskriva utan måste upplevas på plats!
Här finner ni oändliga möbleringsmöjligeter där endast fantasin kan sätta gränser. Solstolar gör sig väldigt lämpade här då solen gör sig väl påmind redan vid lunch och är med tills dag blir till natt!
Badrum
Badrum med plats för avkoppling i form av jacuzzi. Väggarna är kaklade och på golvet ligger våtrumsmatta. Övrig inredning består av spegel, spegelskåp, WC, handfat och handdukstork.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
4 av 4, hiss finns
Avgift
SEK 8,702 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Driftskostnad
SEK 5,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,200
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftkostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Observera att driftkostnaderna är uppskattade.
Andel i föreningen
0.73 %
Andel av årsavgiften
1.147 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1993
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
2- och 3-glas
Förening
Namn
Riksbyggen Brf Lokatten Göteborg
Om föreningen
Ovanför Toredammen och småbåtshamnen Tångudden ut mot Långedrag ligger populära Riksbyggen Brf Lokatten.

Välskött och trevlig Riksbyggenförening med totalt 123 lägenheter fördelat på; 5 enrummare, 33 tvårummare, 43 trerummare, 32 fyrarummare, 9 femrummare, 1 sexrummare samt 2 lokaler. Lägenheter i omväxlande höga hus och tvåvåningshus.

Fastigheterna byggdes 1993-1994. Föreningen har en stabil ekonomi och ingen höjning av avgifter har skett under de senaste åren utan istället sänkte man avgiften med 5 % under 2013. Avgifterna var oförändrade under 2014- 2015 och från 2016-01-01 har avgiften sänkts med ytterligare 5 %. Avgiftssänkning med 5% kommer att ske från och med januari 2020.

Förmåner hos Riksbyggen:

Luleå El.
Ett ramavtal med Riksbyggen gör att föreningen kan erbjuda alla Riksbyggens medlemmar ett riktigt, riktigt bra miljövänligt elavtal med 100% vattenkraft.

Trygg Hansa försäkringar.
Tillsammans har föreningen och Riksbyggen tagit fram en hemförsäkring till specialpris till dig som medlem. Försäkringen heter TryggaHemmet och den ger en bra säkerhet för dina saker, oavsett om du äger, hyr eller lånar dom.
Organisationsform
Bostadsforening
Antal lägenheter
123
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Bredband finns, här får medlemmarna själva välja leverantör.
Bredbandstjänster som TV, telefoni samt internetuppkoppling.
Parkering
Brf Lokatten har ett låst garage med ungefär 120 parkeringsplatser. Garaget ligger under den stora innergården. Priset för en parkeringsplats är för närvarande 500 kronor. Om du hyr ytterligare en parkeringsplats är priset 300 kronor.

Korttidsparkering i vårt garage:
Helg eller 3 nätter = 100 kronor.
1 vecka = 200 kronor.
1 månad = 600 kronor.
Renoveringar
2017 utfördes underhållsarbete på hissarna, samt en fasadrenovering på hus B och C.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Långedrag - Hagen Västra Frölunda

Lokattsbacken 74

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg