230
MED946033FCBAF247BA9FC7EA97DCA58492

Kista, Kista

Borgarfjordsgatan 21 A, våning 10

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,425 inkl. Värme & Kallvatten
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea59 kvm
Våning10 (hiss finns)
Lägenhetsnummer12008
Byggår2015

Utgångspris: SEK 2,790,000

- Fastighet med hotellkaraktär
- Studiokänsla
- Fri utsikt
- 100 meter till tunnelbana

- Exklusiv 2:a belägen 10 våningar upp över Kista Citys myllrande gator och stadspuls. Nyproduktion från 2015 med alla moderniteter du förväntar dig samt doften av nytt. Populär planlösning med vitt kök och en loggia som passar perfekt som hemmakontor för dig som jobbar hemifrån!

Här bor du granne med Kista galleria som erbjuder generösa öppettider, matbutiker och flertalet gym. Här finns även tunnelbana som tar dig till City på 18 minuter! För dig som gillar att resa finns här även taxiterminal samt flygbussar som tar dig till Arlanda och Bromma flygplats. Kista är ett nav av kommunikationer med lokalbussar som tar dig till hela norra Storstockholm. I området finns även flertalet förskolor och skolor samt Internationella Engelska Skolan.

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 18 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Arlanda och Bromma.
Just nu pågår en utbyggnad av Tvärbanan från Bromma till Kista och vidare till Helenelund.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt privata skolor så som Cordoba International School och Internationella Engelska skolan.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
59 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
10 av 35, hiss finns
Pris
SEK 2,790,000 Utgångspris
Avgift
SEK 3,425 inkl. Värme & Kallvatten
Andel i föreningen
0.3052 %
Tillträde
Enligt Överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk FTX Från & Tillluftsventilation
Energideklaration
Utförd 5/11/2019
Energiklass
D
Energiprestanda
85 kWh/m² (Atemp) och år
Energiprestanda primärenergital
93 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Utöver ovan angiven månadsavgift tillkommer månadsavgift för internet genom fiber och TV om 115 kr/månad. Månadsavgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning.

Varje bostad har ett tillhörande lägenhetsförråd, och parkeringsplatser finns i husets varmgarage. Separata cykelförråd, barnvagnsförråd och rullstolsförråd finns på entréplan samt i källaren.

I föreningen finns även bastu med relaxavdelning, gemensamhetslokal samt en gemensam takterass 120 meter upp på våning 36! Gästlägenheter finns även att hyra i föreningen.
Förening
Namn
Brf Kista Torn
Om föreningen
Med sina 35 bostadsvåningar blir Kista Torn Stockholms högsta bostadshus. I föreningen finns även bastu med relaxavdelning, gemensamhetslokal samt en gemensam takterrass 120 meter upp på våning 36!
Årsavgift för varmvatten debiteras efter individuellt uppmätt förbrukning.
Varje bostad har ett tillhörande lägenhetsförråd. Parkeringsplatser finns i varmgarage i huset som nås via trapphuset. Separata cykelförråd och rullstolsförråd finns i på entréplan samt i källaren. Föreningen har gästlägenheter som kan bokas mot avgift.

www.brfkistatorn.se
Organisationsform
Bostadsförening
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
266
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Utöver angiven månadsavgift har varje bostad ett fast tillägg om 115 kr/månad för bredband och tv. Leverantörer är Bahnhof för internet och Sappa för TV. Bredbandet levereras genom Stockholms stads fibernät och hastigheten är 1000/1000 mb/s. I varje bostad ska det finnas en tv-box samt en trådlös router.
Parkering
Föreningen har 177 garageplatser, varav 11 mc-platser, i varmgarage. P-plats: 1000 kr/månad. MC-plats 500 kr/månad. Bilplats med laddbox för elbil: 1250 kr/månad.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja. Enbart om köparna är sambos eller äkta makar.
Äger föreningen marken
Nej. Tomträtt.
Överlåtelseavgift
SEK 1,120 betalas av säljare
Pantsättningsavgift
SEK 448
Övrigt
Varje bostad har ett tillhörande lägenhetsförråd, och parkeringsplatser finns i husets varmgarage. Separata cykelförråd, barnvagnsförråd och rullstolsförråd finns på entréplan samt i källaren. I föreningen finns även bastu med relaxavdelning som går att boka i tre timmar, gemensamhetslokal som går att boka samt en gemensam takterrass 120 meter upp på våning 36!

Karta

Kista Kista

Borgarfjordsgatan 21 A, våning 10

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg