230
MED5D5ED879D5E447969FED1C0F8DA0A12B

Spånga - Tensta, Spånga

Bärkingeplan 16, 2 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,751 inkl. Värme, VA & Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea77 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer48
Byggår1968

Utgångspris: SEK 1,890,000

- 3:a som enkelt görs om till en 4:a!
- Balkong i bästa söderläge mot Spångafältet!
- Samtliga rum vitmålade 2020!
- Förråd på samma våning!

Här bor du högst upp i huset med ett modernt träkök med gulddetaljer. Stor matplats för 4-12 personer som går att göra om till ett sovrum eller göra en öppen planlösning mot vardagsrum. Lättmöblerat vardagsrum med stort ljusinsläpp samt fransk balkong. Badrum med jacuzzi samt möjlighet att installera tvättmaskin. 2 sovrum i bra storlek samt en praktisk klädkammare och hallen är utrustad med säkerhetsdörr.

Brf Äpplet är en stabil HSB-förening med god ekonomi och välskötta fastigheter som renoverades 2006 med nya trevliga fasader. Bärkingeplan är belägen i utkanten av Tensta mot Spångafältet med närhet till Spånga station, idrottsplats, naturpark samt kolonilotter.

Om området

Det nya Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet och skulle ha en "stadsmässig" täthet nära naturen. I den nya stadsdelen skulle även "trafikseparering" gälla, alltså fordonstrafiken avskild från övriga trafiken genom planfria korsningar. Det första spadtaget togs i november 1966 och året därpå skedde den första inflyttningen. De första boenden fick leva på en gigantisk byggarbetsplats med tillfälliga matbutiker i baracker, provisorisk busslinje, leriga gångvägar och bristande social service. En av de stora aktörerna var Svenska Bostäder som informerade sina nya hyresgäster i en broschyr 1969: "Vi vill uppmärksamma Er på att Ni flyttar till en stadsdel i varande. Ni kommer med andra ord en tid framöver att bo på en byggarbetsplats med allt vad det innebär...". Dessa problem ledde till att Testa fick utstå massiv kritik, speciellt av massmedia. Situationen förbättrades i takt med att stadsdelen växte fram och sociala inrättningar samt skolor och centrumanläggningen färdigställdes.
Till miljonprogrammet hörde även småhus och år 1969-1970 uppfördes kvarteret Sörgården i regi av Stockholms stads småstugebyrå (SMÅA). Kvarteret ligger öster om Spånga kyrka och är stadsdelens enda ursprungliga småhusområde. De 76 vinkelbyggda radhusen tillkom i självbyggeri och hade formgivits av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Området är en bra representant för det tidstypiska idealet för radhus från 1960-talet "tätt-och-lågt". Arkitekturen är enhetlig med enkla, kubiska, byggnadsvolymer och fasader i ljus spritputs och röd träpanel. Kvarterets småhus är grönklassade av Stadsmuseet i Stockholm vilket betyder bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Kommunikation

Från Tensta tar det 20 minuter med tunelbanans blåa linje till T-Centralen. Från Tensta går flertalet bussar till Norra Storstockholm så som Kista, Spånga, Järfälla och Universitet.

Bilder

Planritningar

Planritning

Alternativ Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
77 kvm
Areakälla
föreningens information
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Pris
SEK 1,890,000 Utgångspris
Avgift
SEK 4,751 inkl. Värme, VA & Kabel-TV
Information avgift
Föreningen kommer inte att höja avgiften under 2020.
Andel i föreningen
0.40737 %
Andel av årsavgiften
0.40737 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energiklass
E
Energiprestanda primärenergital
122 kWh/m² och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Förening
Namn
Brf Äpplet
Om föreningen
Föreningen Äpplet består av 12 hus och 232 lägenheter. Samtliga upplåts med bostadsrätt. Förvaltare är HSB Stockholm.

De allmänna utrymmena och gårdarna är fina och välskötta. Fasaderna och trapphusen är renoverade 2006

BRF Äpplet är en levande förening med eget bibliotek, tidningsredaktion, gym och trädgårdsklubb.
Föreningen har även en egen pub där mat, dryck och kaffe serveras till självkostnadspris, hyrs även ut till privata fester.
Övernattningslägenhet med plats för 6 personer finns att hyra.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
232
Antal lokaler i föreningen
26
Parkering
Föreningen har 193 p-platser fördelade i garage samt utomhusparkering. För information om tillgänglighet och pris kontaktas HSB Akalla.
Renoveringar
Fasader 2005-2006
2015 Tvättstugor
2017 Nya porttelefoner
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej

Karta

Spånga - Tensta Spånga

Bärkingeplan 16, 2 tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg