Tensta, Spånga

Holmingegränd 31


Accepterat pris: SEK 1,600,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

ACCEPTERAT PRIS! RING FÖR VISNING! Här kommer en välplanerad 2:a i lugnt område. Genomgående fräscha ytskikt. Härlig balkong i bästa sydost-läge med gott om plats för utemöbler. Stort vardagsrum, stambytt badrum och gott om utrymme för att laga goda middagar i köket.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

Om området

Det nya Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet och skulle ha en "stadsmässig" täthet nära naturen. I den nya stadsdelen skulle även "trafikseparering" gälla, alltså fordonstrafiken avskild från övriga trafiken genom planfria korsningar. Det första spadtaget togs i november 1966 och året därpå skedde den första inflyttningen. De första boenden fick leva på en gigantisk byggarbetsplats med tillfälliga matbutiker i baracker, provisorisk busslinje, leriga gångvägar och bristande social service. En av de stora aktörerna var Svenska Bostäder som informerade sina nya hyresgäster i en broschyr 1969: "Vi vill uppmärksamma Er på att Ni flyttar till en stadsdel i varande. Ni kommer med andra ord en tid framöver att bo på en byggarbetsplats med allt vad det innebär...". Dessa problem ledde till att Testa fick utstå massiv kritik, speciellt av massmedia. Situationen förbättrades i takt med att stadsdelen växte fram och sociala inrättningar samt skolor och centrumanläggningen färdigställdes.
Till miljonprogrammet hörde även småhus och år 1969-1970 uppfördes kvarteret Sörgården i regi av Stockholms stads småstugebyrå (SMÅA). Kvarteret ligger öster om Spånga kyrka och är stadsdelens enda ursprungliga småhusområde. De 76 vinkelbyggda radhusen tillkom i självbyggeri och hade formgivits av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Området är en bra representant för det tidstypiska idealet för radhus från 1960-talet "tätt-och-lågt". Arkitekturen är enhetlig med enkla, kubiska, byggnadsvolymer och fasader i ljus spritputs och röd träpanel. Kvarterets småhus är grönklassade av Stadsmuseet i Stockholm vilket betyder bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,450 inkl Värme, VA, Kabel-TV
TypLägenhet
Antal rum2 rok
Boarea62 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer46
Byggår1968

Alla bilder

Planritningar

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
62 kvm
Beskrivning
Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Klinkergolv samt vitmålade väggar.

Badrum: Stambytt och helkaklat badrum utrustat med golvvärme, tvättmaskin, WC, handfat med kommod, spegelskåp, spotlights samt fönster.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med plats för större soffgrupp, soffbord, tv-bänk samt övrigt möblemang. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Parkettgolv samt vitmålade väggar.

Kök: Ljust kök med vita skåpsluckor samt vitt kakel ovan diskbänk i rostfritt stål. Köket är utrustat med kyl, frys samt spis/ugn. Matplats för 6-8 personer.

Sovrum: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv samt vitmålade väggar.

Balkong: Härlig balkong i bästa sydost-läge. Här finns gott om plats för utemöbler.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2
Pris
SEK 1,600,000 Accepterat pris
Avgift
SEK 4,450 inkl Värme, VA, Kabel-TV
Andel i föreningen
0.578 %
Tillträde
Flexibelt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1968
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd. 2/25/2010
Energiprestanda
135 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Riksbyggens Brf Stockholmshus Nr 24
Om föreningen
Stockholmshus 24 är en bostadsrättsförening med 136 lägenheter belägna på Svinningegränd och Holmingegränd vid Spånga kyrka mellan Spånga Kista.
Bostadsrättsföreningens byggnader är K-märkta av Stockholms Stadsmuseum.

Föreningens hemsida: http://www.stockholmshus24.se/
Antal lägenheter
136

Karta

Tensta Spånga

Holmingegränd 31

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg