190
MED3F5FB4D35E944EB6867CBC91AEAF6836

Såld!

Husby, Kista

Stavangergatan 64, 1tr


Såld!
Slutpris: SEK 1,795,000

Ansvarig mäklare

Renoverad och toppfräsch 2:a som enkelt går att göra om till en 3:a. Välplanerad lägenhet på populära Stavangergatan där EL INGÅR i avgiften!

Denna bostad erbjuder er
- Topprenoverad 2019
- Balkong utan insyn i bästa sydost-läge
- Lätt att göra om till en 3:a
- Avgift där det mesta ingår
- Vitt kök från Marbodal
- Stort badrum med golvvärme
- Härligt ljusinsläpp från stora fönster
- Generösa sällskapsytor
- Närhet till T-bana, bussar, matbutiker, skolor och förskolor
- Närhet till Kista Galleria med sin breda service

Välkomna att längta hem!

Kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

Om området

Utbyggnaden av stadsdelarna i norra Järva, Akalla, Husby och Kista, planerades samtidigt, och en generalplan för dessa lades fram år 1971 och bebyggelsen var en del av miljonprogrammet. Tanken var att de tre stadsdelarna skulle ges något olika utformning, och vid planeringen tog man intryck av den kritik som kommit mot de något tidigare byggda stadsdelarna i södra Järva, Rinkeby och Tensta, där bland annat byggplaneringen brustit i samordning.[1]
Husby byggdes först av de tre stadsdelarna i norra Järva, och utbyggnaden enligt planen genomfördes från 1972 till 1977. Centrumanläggningen ritades av Torgny Gynnerstedt[5] och färdigställdes vid årsskiftet 1975/1976, och tunnelbanestationen stod klar 1977. Inflyttning skedde från 1974. Husby är byggt på en höjdplatå som sluttar svagt i alla väderstreck. Den nedsprängda matargatan Norgegatan skär rakt igenom stadsdelen. Kvarteren och gatorna i området bär namn efter norska orter och personer, som Oslogatan, Trondheimsgatan och Edvard Griegsgången. Trafikplaneringen är konsekvent där bilar och fotgängare skiljs åt i olika nivåer. Flera gångbroar leder fotgängarna över områdets nedsänkta bilgatorna. För att undvika att spårområden delade bebyggelsen drogs tunnelbanan under mark genom stadsdelen.[1]
I Husby finns bland annat ett äventyrsbad, Husbybadet, en ishall, idrottshall, bibliotek, och delar av Kista stadsdelsförvaltning. Området har två låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Där finns även tre matvarubutiker, apotek, en folkhögskola samt ett ålderdomshem. Husbykyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan, ritades av Karl-Erik Hjalmarsson med tydlig inspiration från de uppländskla medeltidskyrkorna. Medan grannstadsdelarna Akalla och Kista även har stora arbetsplatsområden inom stadsdelarna, är Husby i det närmaste en renodlad bostadsstadsdel.[1]
Bebyggelsen i Husby består nästan uteslutande av lägenhetshus byggda inom ramen för miljonprogrammet. Majoriteten av lägenheterna i stadsdelen ägs av Svenska bostäder, Wallenstam och HSB. De lägenheter som ägs av Wallenstam har växlat ägare ett stort antal gånger. Missnöjet med bostadssituation i stadsdelen ledde i slutet av 1900-talet till protestaktioner i form av en demonstration och fördröjda hyresinbetalningar samt etablerandet av en hyresgästorganisation vid sidan om hyresgästföreningen, Husby unite. En del av Svenska bostäders lägenhetsbestånd har också omvandlats till bostadsrätter och omvandligen av ytterligare hyresrätter till bostadsrätter är en het politisk fråga.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 19 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,409 inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea65.5 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer690
Byggår1974

Bilder

Kök

Kök

Badrum

Vardagsrum

Balkong

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Här finns plats för förvaring i garderober. Parkettgolv samt vitmålade väggar.

Badrum: Renoverat badrum med svart klinkergolv och helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med golvvärme, WC, handfat med kommod, spegel, duschvägg, fönster samt spotlights. Här finns plats för tvättmaskin.

Kök: Stilrent och modernt kök från Marbodal med vita skåpsluckor, svart bänkskiva samt vitt kakel ovan. Köket är utrustat med kyl, frys, integrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ugn samt fläkt. Invid fönster finns det plats för matbord för 6-8 personer.

Vardagsrum: Rymligt, ljust och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Här finns det även möjlighet att göra om till en 3:a. Parkettgolv samt vitmålade väggar.

Balkong: Fantastisk balkong med utsikt mot grönska. Ingen insyn och balkongen ligger i bästa sydost-läge. Här finns gott om plats för utemöbler.

Sovrum: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Parkettgolv samt vitmålade väggar.
Antal rum
2 rum
Boarea
65.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 6, hiss finns
Avgift
SEK 4,409 inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Andel i föreningen
0.25634 %
Andel av årsavgiften
0.25634 %
Tillträde
Flexibelt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1974
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 1/29/2010
Energiprestanda
139 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
23 kr av månadsavgiften avsätts varje månad till den inre reparationsfonden att nyttjas av köparen vid framtida renovering och underhåll.
Förening
Namn
Brf Lofoten
Om föreningen
Brf Lofoten bildades 1970 och består av 8 stycken bostadshus med totalt 353 lägenheter. I föreningen finns också ett lägenhetsdaghem på Stavangergatan 54-62 samt ett fristående daghem på Lofotengatan 30.
Det finns även ett antal lokaler som är uthyrda.

Föreningens medlemmar har tillgång till Grovsoprum/Miljöstation, Källarförråd, Tvättstugor och Parkering. Garage finns på Stavangergatan 73 med ca. 380 platser, till en kostnad från 200 kr/mån. Garagerenovering utförd under 2015/2016. Medlemmarna har även tillgång till Bastu på Lofotengatan 12. Cykelrum hittar ni på Lofotengatan 6 och 22. Fritidslokal med full utrustat kök och plats för ca 30 personer finns att boka för medlemmarna.

Kabel-TV och El ingår i månadsavgiften. Bredband finns att tillgå genom Banhof.

Mer information på föreningens hemsida: http://www.brflofoten.se/
Antal lägenheter
353
Antal lokaler i föreningen
14

Karta

Husby Kista

Stavangergatan 64, 1tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg