MED683B48A584704064B8BB3EA25A169785

Unik chans att bygga i Baggböle!

Baggböle, Umeå

Baggböle 67

Fakta

TypTomt
Tomtarea2,011 kvm

Utgångspris: SEK 1,595,000

Ansvarig mäklare

Nu har ni möjligheten att bygga ert drömboende i Baggböle - en idyllisk by med närhet till naturen, älven och Umeå centrum. Tomten är på 2 011 kvm med möjlighet att ansluta till kommunalt vatten och avlopp samt bredband. Säljaren erbjuder köparen möjlighet att arrendera ytterligare mark på 2 850 kvm på ett långtidsarrende. Den totala ytan blir då ca 4 800 kvm. Den arrenderade tomten ligger i anslutning till fastigheten ni köper och är bebyggd med ett Attefallshus med uteplats och en lada.

Välkommen att höra av er till ansvarig mäklare.

Om området

Baggböle är en by i Umeå kommun, Västerbottens län, belägen vid en fors, Baggböleforsen, i Umeälven cirka 10 kilometer väster om Umeå centrum. Byn har rötter sedan medeltiden och är förklarad som av riksintresse för kulturmiljövården. Under 1800-talet präglades byn av verksamheten vid Baggböle sågverk, som gav upphov till ordet baggböleri.
Dagens Baggböle, som nästintill sitter ihop med Umeås västra stadsdelar Backen och Umedalen, präglas av småskalig bebyggelse och åtskilliga Västerbottensgårdar. Från Baggböle till Klabböle på andra sidan Umeälven går hängbron Notvarpsbron.
Cykla, spring eller gå mellan åkrar och ängar, fårhagar och hästgårdar, från Umeå centrum till Backens kyrka eller Umedalens skulpturpark. Vidare Notvarpsbron över till Umeå Energis kraftcentrum i Klabböle och tillbaka till Umeå C på älvens södra sida. Umeleden är totalt 4,6 mil.
Här finns Baggböle Herrgård, en idyllisk och historisk plats, vackert beläget nära Umeälven.
Här kan du under sommaren njuta av somriga luncher, glass och fikabröd i en vackert restaurerad herrgårdsmiljö. Dagligen serverar de luncher som kan avnjutas i herrgårdens vackra salar, på den soliga verandan eller på terrassen med oslagbar utsikt över den silverskimrande Baggböleforsen.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Drönarbild 1

Drönarbild 2

Drönarbild 3

Karta 1

Fastighetskarta

Fakta

Byggnad
Fastighetsbeteckning
Baggböle 3:45
Allmänt om fastigheten
Tomt
Areal
2011 kvm
Vatten/avlopp
Anslutningsavgift till VAKIN för kommunalt vatten och avlopp - beräknad anslutningsavgift 240 000 kr.
Möjlighet att ansluta till bredband via Kadisnet ekonomisk förening.
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut Kraftledning
Förmån: Officialservitut Väg, 2480K-2020/83.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 24-IM1-80/8087.1
Last: Ledningsrätt Vattenledning Och Avlopp, 2480K-00/123.1

Karta

Baggböle Umeå

Baggböle 67

Bli kontaktad av mäklare

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg