190

Holmön

Holmö byaväg 25


Utgångspris: SEK 1,995,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Förverkliga era drömmar om restaurangverksamhet. Här har ni både möjlighet att förvärva fastigheten eller att ni arrenderar stället. Wärdshuset på Holmön ligger vackert belägen på Sveriges soligaste ö.
Huvudbyggnad om cirka 400 kvm som består av åttkantsloge och ett äldre pensionat, båda i två plan som är sammanlänkade med byggnad innehållande kök och diskrum. I en del av byggnaden finns renoverade personalbostäder med tre sovrum. Stor uteservering om cirka 450 kvm med fin vy ned mot havet och hamnen. Vidare finns här tre förrådsbyggnader och en dansbana med scen under tak. Den nya och större färjan har möjliggjort att blivit enklare att ta emot större sällskap, tidigare ägare har varit tvungna att tacka nej till busslaster på grund av den gamla färjans begränsade kapacitet.

På ön finns många åretruntboenden samt en välsorterad affär som är öppen året runt. Sista helgen i juli anordnas den mycket populära Holmö visfestival som år efter år lockar tusentals besökare, då är det verkligen fullt drag på Holmön! En annan populärt och historiskt intressant evenemang på ön är postrodden som går mellan Holmön över till Finland.

För visning, maila jonas.andersson@husmanhagberg.se

Om området

Holmöarna är en ögrupp cirka en mil utanför fastlandet. Ögruppen nås genom att ta färjan som går från Norrfjärden och lägger till i Byviken på Holmön, resan tar ca. 45 minuter.

Holmön har en skiftande natur. Invid stränderna växer gråalskog och inne på öarna finns det granskog, småmyrar och sjöar. Fågellivet är rikt med tpräglade sydostliga arter som turturduvor, landsångare och flugsnappare visar sig ibland. I vattnet runt öarna finns det gott om sjöfågel. För att bevara denna underbara natur är vissa delar av öarna naturreservat – det största skärgårdsreservatet som finns i Sverige.

På ön finns många åretruntboenden samt välsorterad affär som är öppen året runt.
Sista helgen i juli anordnas även den mycket populära Holmö visfestival som år efter år lockar tusentals besökare, då är det verkligen fullt drag på Holmön! Ett annan populärt och historiskt intressant evenemang på ön är postrodden som går mellan Holmön över till Finland.

Holmön är också berömd för sina båtbyggare. De behöll länge ett ålderdomligt sätt att bygga båtar.

Fakta

Tomtarea3,000 kvm
Driftskostnad9,325 kr/månad

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Area
380 kvm
Övrigt
Areor
Huvudbyggnad om cirka 400 kvm som inrymmer restaurangdel, kök, diskrum, toaletter samt personalboende med tre sovrum, hall samt WC med dusch. Vidare finns här tre förrådsbyggnader samt en dansbana och scen under tak.
Byggnad
Fastighetsbeteckning
Holmön 7:95
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 111,900 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,000
Uppvärming
SEK 99,300
Renhållning
SEK 7,600
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 1,020 / år
Övrigt
Taxeringskod
320
Taxeringsvärde
SEK 102,000
Summa pantbrev
SEK 1,375,000
Tomt
Areal
3000 kvm
Tomtbeskrivning
Tomten är friköpt.
Samfällighet, servitut etc.
Avtalsservitut Vatten Och Avloppsledning
Last: Avtalsservitut: Vatten Och Avloppsledning, 2480IM-10/26510.1
Last: Ledningsrätt Vattenledning, 24-F1985-146.1
Last: Officialservitut Väg, 24-HOL-14.1

Karta

Holmön

Holmö byaväg 25

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg