510
MED6DFA5E3D0325418090B37A57B7923299

Såld!

Skarpnäck, Skarpnäck

Pilvingegatan 63

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,300 inkl värme, VA, basutbud TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2.5 rok
Boarea65.5 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer04
Byggår2005
Driftskostnad350 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 3,125,000

Ansvarig mäklare

Hjärtligt välkommen in till denna spännande 2,5:a i två plan med en takhöjd om nästan 4,60 m!

Här finner ni en lättmöblerad, öppen och social planlösning med goda ljusinsläpp - fritt från direkt insyn, lugnt beläget på återvändsgata fri från trafik och rörelse och direkt närhet till fina grönområden.
Lägenheten är i två plan, med ett komplett utrustat kök, sälsskapsdel och vardagsrum på samma plan, liksom ett helkaklat badrum utrustat med bl.a. tvättmaskin. På övervåningen finns det en sovdel och kontorsdel som med enkelhet kan göras till två sovrum.

Varmt välkomna på visning!

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Övrigt

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Bilder

Planritningar

Plan 1

Plan 2

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2.5 rum
Boarea
65.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Entré
Öppen och välkomnande hall med plats för både avhängning, skor och förvaring i stor garderob. Intill hallen ligger en stor klädkammare med gott om förvaringsutrymme. Tapetserade väggar i en grön färg tillsammans med ett stilrent klinkergolv med golvvärme.
Vardagsrum
Stort vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Generös takhöjd med nästan 4,60 m hela vägen upp till nock! Hela vardagsrummet badar i ljus tack vare flertal fönster i flera väderstreck. Från vardagsrummet nås balkongen med härlig utsikt mot den grönskande innergården. På golvet ligger ett snyggt enstavs ekparkett som flyter samman med resterande ytorna i bostaden. Här möbleras det enkelt med en soffgrupp, byråer, mediamöbler samt tillhörande möblemang.
Kök
Nyrenoverat, öppet kök med en komplett maskinell utrustning! Kyl och frys, induktionshäll, infälld ugn, köksfläkt och diskmaskin. Förvaringsmöjligheterna är goda, och det finns gott om arbetsytor på den massiva träbänkskivan. Köket är tack vare den öppna planlösningen väldigt lättmöblerad. Här finns gott om plats för ett större matbord. Ljus skåpluckor och kaklad köksvägg.
Badrum
Fräscht, helkaklat badrum med ett snyggt klinkergolv i ljusgrått och vitt kakel på väggarna. I badrummet finns wc, ett handfat med kommod och badrumsskåp med spegel. Dessutom finns en tvättmaskin installerad samt en duschhörna med vikbara glasväggar.
Sovrum
En trappa upp möts ni av ett sovrum, ett stort och en mindre yta som i dagsläget används som kontor. för den som önskar två ordentliga sovrum kan enkelt skapa det genom att sätta upp väggar.
Det större sovrummet har plats för både dubbelsäng, nattduksbord och garderober.
Övrigt
Tvättstuga och ett miljörum finns vid bortre huslängorna mot Skarpnäcks naturområde (bredvid lägenhet 101).
Till lägenheten hör ett förråd som ligger på föreningens innergård, nedanför balkongen.
Lägenhet står registrerad som 1 ROK men används som en 2,5:a.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 1
Beskrivning av våningsplan
Entré sker genom en trappa upp till våning 1.
Avgift
SEK 5,300 inkl värme, VA, basutbud TV
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,200
Försäkring
SEK 2,000
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Schablonberäknade driftskostnader.
Andel i föreningen
3.13131 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2005
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F
Energideklaration
Utförd 1/10/2012
Energiprestanda
187 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
HSB Brf Flygmekanikern
Om föreningen
HSB BRF Flygmekanikern är en trivsam bostadsrättsförening bestående av 36 stycken lägenheter i varierande storlekar och utformningar. Föreningen bildades 2001 och lägenheterna är byggda som stadshus i 2 plan mellan 2005-2007, alla med egen ingång.

Tvättstuga och ett miljörum finns vid bortre huslängorna mot Skarpnäcks naturområden, vid Pilvingegatan 101. Bredvid ligger även det närmsta parkeringshuset.

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift om 1,5% respektive 3,5 % av gällande basbelopp. Betalas av köparen.

Medlemskap i HSB Stockholm är ett krav för att godkännas som medlem i föreningen.
Styrelsen nås lättast via mail på: styrelse@flygmekanikern.se
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
36
Tv och bredband
Föreningen är ansluten till ComHem för kabel-tv och Internet. Basutbudet av TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat.
Parkering
Föreningen disponerar inga egna parkeringsplatser, endast gästparkering (tillstånd erfordras). Det finns ett flertal närliggande garage i området, de två närmaste ligger på Pilvingegatan och disponeras via Stockholms stad. För mer information om parkering vänligen besök www.stockholmparkering.se
Renoveringar
Planerade renoveringar:
Föreningen har nyligen utfört ett större arbete med målning av fasaderna. Framåt kommer förrådsbodarna målas. Utöver det normalt underhåll.

Utförda renoveringar:
2020 - Renovering av allmänna trädgårdsytor
2020 - Byte av postlådor, underhåll av gräsytor och grusgångar
2020 - Målning av fasaderna
2019 - Byte av takpannor, plantering av buskar, OVK
2019 - Underhåll av maskiner i tvättstugan
2019 - Reparation av staket, taksäkerhet och montering av snörasskydd på samtliga hus
2019 - Renovering av grillplatsen
2019 - Byte av torkskåp i tvättstugan
Ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat med styrelsen 2020-11-16.
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt. Nuvarande avtal gäller mellan 2015-01-01 till 2024-12-31. Nuvarande avgäld ligger på 108 000 kr/år. När ny avgäldsperiod påbörjas 2025-01-01 blir det 67 kr/kvm BTA, dvs ca 161 000 kr/år. Obs! Intrappning de första fyra åren.
Överlåtelseavgift
SEK 1,666 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 714

Karta

Stockholm Skarpnäck

Pilvingegatan 63

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg