510
MED3F0C773F72A54840852C5762B5E933DB

Såld!

Nyproducerad 2:a med exklusiva materialval - Välskött förening!

Skarpnäck, SKARPNÄCK

Glidflyktsgatan 1

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,428 Inkl värme , VA , kabel-tv och förråd. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg om 125 kr per månad för bredband 250/100 mbit. Föreningen tillämpar enhetsmätning på elen, se övrigt.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea49 kvm
Lägenhetsnummer99-4143-3-378
Byggår1985
Driftskostnad350 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,300,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Lägenheten har en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök och är utrustad med genomtänkta materialval. I lägenheten finner ni praktisk förvaring i stora, platsbyggda garderober både i hall och sovrum. Dessutom finns ett helkaklat badrum med spotlights i tak. I hela lägenheten finner ni stilrena materialval - ljust målade väggar och genomgående snygg ekparkett.

Här bor du bekvämt i en smart planerad 2:a i en stor och välskött förening med bra ekonomi mitt i centrala Skarpnäck, med kort gångavstånd till både buss, T-bana och Nackareservatet.

RIng för privatvisning!

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har plaskdamm, basket- och fotbollsplan, skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bl.a. Willys stormarknad och Systembolaget har även etablerats vid korsningen Nynäsvägen/Tyresövägen i Sköndal.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Övrigt

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis utomhusgym, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Bilder

Planritningar

planritning 49kvm

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
49 kvm
Areakälla
Föreningens information
ENTRÉ & HALL
Ljust exklusivt klinker pryder entré och hallgolvet. Hallen erbjuder goda möjligheter till förvaring och utrymme att hänga av sig jackor och skor. På vänster sida lite längre fram mot badrummet finner du två platsbyggda garderober från golv till tak. Genomgående vitmålade väggar och skåp gör ingången till lägenheten öppen och luftig.
BADRUM
Stort och rymligt helkaklat badrum med spotlights i taket, vita kakelplattor i tak och en varm grå nyans på golv. Här är det förberett för tvättmaskin och även gott om utrymme för den som skulle vilja sätta in badkar. Golvvärme.
VARDAGSRUM
Stort och öppet vardagsrum med vitmålade väggar och vacker ekparkett. Vardagsrummet och kök flyter samman och skapar därigenom goda möjligheter för alternativ möblering både för vardagen och till fest. Stora fönster från den trädäckade altanen skapar stort ljusinsläpp från sydväst.
KÖK
Här finner du nya fina vitvaror från Electrolux, kyl & frys pelare står för sig själv en bit ut i rummet som en liten avskärmning från hall, spishäl med ugn, micro och diskmaskin inbyggda i övriga köket. Samtliga vitvaror, skåpsluckor och lådor är vita och bryts av med en svart stor arbetsbänk i trä.
SOVRUM
Även sovrummet är ljust och rymligt och pryds med ekparketten och de vitmålade väggarna. Stort och lättmöblerat där du direkt till vänster hittar 3 platsbyggda garderober.
ALTAN
Soldränkt altan i guldläge, den stora ytan ger möjlighet till både loungegrupp, matbord och grill. Här är du garanterad sol flera timmar om dagen med tanke på det fantastiska sydvästläget.
ÖVRIGT
Till bostaden hör ett förråd som ligger precis intill uteplatsen.
Uteplats
Ca 15 kvm stor trädäckad altan.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning av våningsplan
Entréplan, ombyggda lokaler.
Avgift
SEK 3,428 Inkl värme , VA , kabel-tv och förråd. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg om 125 kr per månad för bredband 250/100 mbit. Föreningen tillämpar enhetsmätning på elen, se övrigt.
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
2
Kommentar
Då bostaden är nybyggd och ingen bott i den tidigare kan vi endast ange uppskattade driftkostnader enligt schablon.
Andel av årsavgiften
0.17395 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1985
Byggnadsår kommentar
Byggår denna bostad 2021
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB:s Brf Segelflygaren
Om föreningen
BRF Segelflygaren är en mycket trevlig och populär förening som bildades 1980 med första inflytt 1985. Segelflygaren består av 4 gårdar, Ballongen, Glidflykten, Segelflygaren och Uppvinden. Föreningen är en stor HSB-förening bestående av 374 bostadsrättslägenheter.

Föreningen har enhetsmätning av hushållselen. Elen betalas tillsammans med månadsavgiften (individuell mätning).
Föreningen har en lokal som alla medlemmar disponerar gemensamt. Den ligger på Segelflygsgatan 18.

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Föreningen har en informationsrik hemsida på: http://www.brfsegelflygaren.se
Det finns ett cykelrum på varje gård:
Ballongen: vid Glidflyktsgatan, Glidflykten: vid Segelflygsgatan 37, Uppvinden: vid Uppvindsgatan 4, Segelflygaren: i garaget, gatuplan.

Varje trapphus har en egen tvättstuga och föreningen har ett miljörum i parkeringshuset till höger om garageinfarten.
Organisationsform
Bostadsrätt
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Antal lägenheter
374
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
Internet och kabel-TV via Com Hem, kostnaden för internetuppkopplingen på 125 kr/månad ligger som tillägg på månadsavgiften, då ingår även ett basutbud av kanaler.
Parkering
257 garageplatser varav 92 platser med eluttag att hyra för 430 resp. 495 kr/mån och 10 mc-platser för 150 kr/mån. 20 bilplatser (avgiftsbelagda) är reserverade för gäster. Fräscht och tryggt parkeringshus med modernt magnetlås. Administreras av HSB: servicecenter@stockholm.hsb.se
Renoveringar
Planerade renoveringar:
2020 - Markprojekt, upprustning av marken utanför portarna som vetter mot utsidan
2020 - Utökad ventilation på vindarna
2020 - Renovering av golv i garaget
2021 - Målning av trädelar på yttertak

Utförda renoveringar:
2015: Renovering av föreningens 32 tvättstugor.
2016: Renovering av avloppsstammar (endast några få portar med förbättringsjobb)
2016: Omfattande målningsarbete på b.la träpaneler och takfot.
Nytt låssystemet från det traditionella till ett elektroniskt system (RCO), portarna är klara.
2017/2018: Upprustning av trädetaljer på alla gårdar.
2017/2018: Tätning av fönster och balkongdörrar.
2018/2019: Ombyggnationsprojekt av lokaler till bostadsrätter.
2019: Beställning av nya energideklarationer för de som gått ut.
2019/2020: Postboxar på entréplanen ska sättas upp.
Ekonomi
Föreningen har god ekonomi. Inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat med styrelsen 2021-04-19
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Nej, föreningen innehar marken med tomträtt. Avtalen löper tills 2023-10-01.
Överlåtelseavgift
SEK 1,190 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 476
Övrigt
Som föreningsmedlem har man tillgång till en föreningslokal, bastu och en nyrenoverad gästlägenhet.

Karta

Stockholm Skarpnäck

Glidflyktsgatan 1

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg