190
MED82E6D3BF8B154FE1A9D9B6804955F4D5

Välplanerad och rymlig tvåa med bra standard och läge!

Såld!

Blåsut, Enskededalen

Hållövägen 13


Såld!
Slutpris: SEK 2,950,000

Ansvarig mäklare

Välplanerad och rymlig tvåa med bra standard och läge!

- Här finns; en välkomnande hall med förvaringsmöjligheter, ett helkaklat badrum utrustat med både tvättmaskin och torktumlare, ett fullstort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och garderober, en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum där även utgång finns till den trevliga balkongen i solläge som vetter mot den hemtrevliga innergården.
- Goda kommunikationer via tunnelbanestationen Blåsut, en kort promenad bort, som tar dig vidare in till Södermalm på 6 minuter samt in till City på 13 minuter. Ett komplett nöjes- och shoppingutbud med Tele2 Arena och Globen Shopping i närheten.
- Stabil förening i ett hus producerat 2013 med cykelrum, grovtvättstuga, föreningslokal, gym samt eget garage.

Varmt välkommen på visning!

Om området

Blåsut är ett attraktivt och populärt ställe bara ett stenkast från Södermalm. Här bor man i moderna bostäder med fina välskötta lugna innergårdar.
I närheten av bostaden finns också Tidaholmsparken och Nytorpsbadet för den som vill bada. Inte allt för långt från bostaden finns också populära Årstaviken och Nackareservatet där flera motionsslingor finns.

I Blåsut får man det bästa av två världar med sitt citynära läge där man ändå har lyxen att kunna dra sig undan den värsta storstadsstressen. Blåsut är ett levande och attraktivt område där både gammal som ung trivs och här har man nära till det mesta man behöver.

Det är ett område som erbjuder närhet till såväl grönområden som shopping- och evenemangsområden.

Kommunikation

Här finns mycket bra kommunikationer då man från bostaden endast behöver ta en kort promenad för att nå tre olika tunnelbanelinjer som tar er in till Stockholms central på endast 12 minuter och Södermalm på 5 minuter. Vill man inte åka tunnelbana kan man med enkelhet åka buss.

Det finns även bra cykelleder och promenadvägar till innerstaden.

Närservice

Vill man shoppa kan man med en kort promenad gå Globen och Tele2 Arena som erbjuder ett 60-tal olika butiker, ICA Supermarket Globen, banker, flera restauranger, systembolag och ett stort nöjesutbud. Under arenan har man också byggt ett upplevelsecenter-Tolv Stockholm. Här finns restauranger, karaokebar, inomhusminigolf och bowling. Tillsammans med Globen blir utbudet för sport och nöjesevenemang nästan obegränsat och Blåsut ligger på gångavstånd från evenemangsområdet. Förutom Globen och Tele2 Arena finns det även andra restauranger som pizzerior, thai-restauranger och hotell samt vårdcentral i närheten. För den som är träningsintresserad finns också ett flertal träningsanläggningar med generösa öppettider.

Med några minuters gångavstånd finns också Dalens Centrum. Här finns närservice som ICA, Pressbyrån, apotek, bibliotek, blomaffär, restaurang, sushi och småbutiker. En kortare promenad bort finns även Skogskyrkogården som är med på UNESCOs lista över världsarv.

I närheten finns det fyra grundskolor och ett flertal förskolor.

Parkering

Boendeparkering mot avgift. Finns mer att läsa om detta på kommunens hemsida.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,835 inkl. värme, kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 214 kr/mån för bredband tillkommer. Individuell mätning av el och varmvatten.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea46 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer119
Byggår2013
Driftskostnad553 kr/månad

Bilder

Det ljusa vardagsrummet med goda möberlingsmöjligheter

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Det rymliga sovrummet

Balkong

Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Välkomnande hall med goda förvaringsmöjligheter, utrymme för avhängning direkt till vänster samt via en garderob. Hallen bjuder på en inbjudande överblick in mot de övriga ytorna av bostaden. Genomgående ekparkett i bostadens rum.

BADRUM
Till höger om hallen ligger det helkaklade badrummet med mörk klinker på golvet samt vitt kakel på väggarna. Här finns; vägghängd WC, tvättställ, dusch samt både tvättmaskin och torktumlare med tillhörande, praktisk arbetsyta med överskåp.

KÖK
Charmigt och socialt kök i ljusa toner med förvarings- och arbetsmöjligheter. Ekfärgade skåp och luckor med av ek ihop med rostfri diskbänk samt vitt kakel ovan arbetsytan. Den maskinella utrusningen består av kombinerad kyl och frys, varmluftsugn, häll, diskmaskin, inbyggnadsmikro samt köksfläkt. Köket har en socialt, öppen planlösning mot vardagsrummet och har även i direkt anslutning plats för matbord om 4-6 personer.

SOVRUM
Sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och är ett fullstort sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Väggarna är ljust målade och golvet består av ekparkett. Rummet erbjuder gott om förvaring via två garderober samt ett linneskåp. Stort fönster för ljusinsläpp, mot den trevliga innergården.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med öppna, sociala ytor. Här finns det plats för soffgrupp med bord, mediamöbel samt ytterligare möblemang. Väggarna är ljust målade och på golvet löper det genomgående parkettgolvet. Här finns även utgång till den stora, trallbelagda balkongen som erbjuder gott om plats för både utemöblerna och växterna, med utsikt mot den hemtrevliga innergården.

ÖVRIGT
Föreningen kräver medlemskap i HSB Stockholm!
Källarförråd om cirka 2 kvm tillhör bostaden
Antal rum
2 rum
Boarea
46 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 2,835 inkl. värme, kallvatten. Obligatoriskt tillägg om 214 kr/mån för bredband tillkommer. Individuell mätning av el och varmvatten.
Driftskostnad
SEK 6,640 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,212
VA
SEK 1,428
Försäkring
SEK 3,000
Beräknat antal personer
4
Kommentar
VA avser hushållets kostnad för varmvatten per år.
Andel i föreningen
0.42172 %
Andel av årsavgiften
0.45086 %
Tillträde
Snabbt tillträde möjligt
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme och frånluftsvärmepump
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd. 9/5/2019
Energiklass
D
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Källarförråd om cirka 2 kvm tillhör bostaden
Förening
Namn
HSB Brf Perrongen i Stockholm
Om föreningen
HSB Brf Perrongen i Stockholm består av 152 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler och byggdes 2013-2014 av HSB. Föreningen består av adresserna Hållövägen 11 och 13, Vingavägen 2, 8 och 10, Sofielundsvägen 15 och 23, Fyrvaktarkroken 66, 68 och 70.

Föreningen äger fastigheten och består av:
4st 1 rok, 63st 2 rok, 53st 3 rok, 26st 4 rok, 6st 5 rok

I lägenheterna finns det en individuell enhetsmätare för varmvatten och elförbrukning. Detta debiteras genom en avi.

Det finns en grovtvättstuga på hörnet av Sofielundsvägen och Fyrvaktarkroken, ett antal cykelrum, barnvagnsrum i varje trapphus, en föreningslokal, ett gym, ett styrelserum samt fyra kommersiella lokaler i föreningen varav alla dessa fyra är uthyrda. Innergården är upprustad och har många nya planteringar samt gemensam lekplats och grillplats.
Föreningen har även även tre stycken soprum till 10 st trapphus samt ett gemensamt miljörum för källsortering.

Läs gärna mer på föreningens informativa hemsida på: https://www.hsb.se/stockholm/brf/perrongen/
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
152
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Föreningen har en gruppanslutning med Telenor. Avgiften för bredband 250/100, basutbud TV och telefon tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på avin för månadsavgiften.
Parkering
Föreningen har 36 markplatser för bilar samt garage för bil (70 st), mc (15 st) och moped (2 st). Parkeringen hanteras av Corepark, kontakta därför dem för uppgifter om kö och kostnad: info@corepark.se eller 08-650 02 15.
Garage 1071.- inkl. moms/mån
Uteplats 420.- inkl. moms/mån
Renoveringar
Brf Perrongen har en underhållsplan och inga större arbeten är planerade nu. Garantibesiktning genomfördes under våren 2016.
Planerade renoveringar:
2020 - Underhåll på innergården, byte av buskar samt utemöbler

Utförda renoveringar:
2018 - Ombyggnad i källaren där två cykelrum blev föreningslokal, gym och styrelserum.
Ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat med styrelsen 2019-12-06. Föreningen har en skuld på 108 miljoner (ca 10 400 kr/kvm) och snitträntan är 0,40%. Den ekonomiska kalkylen som våra avgifter är satta utifrån byggde på en ränta på ca 3.5%. Föreningen har således under några år byggt upp en stark ekonomi och har minskat lånen med 15 miljoner kr. (Hämtat från föreningens hemsida 2019-12-02)

Ekonomi
Föreningen har mycket stabil ekonomi till följd av låg ränta på våra lån samt intäkter från lokaler, garage och bilplatser. Vi har amorterat tre - fyra mnkr varje år de senaste åren. Någon avgiftshöjning är inte aktuell i dagsläget. Hämtat från föreningens hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/perrongen/om-brf-perrongen/maklarinformation/
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Föreningen äger marken.
Överlåtelseavgift
SEK 1,656
Pantsättningsavgift
SEK 710

Karta

Blåsut Enskededalen

Hållövägen 13

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg