MED932244128BF74D76BF778B3239CA95DD

En oslipad diamant i lantlig idyll!

Såld!

Tåstarp, Munka-Ljungby

Tåstarps Backaväg 1


Såld!

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

En orörd skönhet i lantlig skrud söker nu nya ägare med visioner att skapa sin drömbostad på landet. Med anor från tidigt 1900-tal med många bevarade originaldetaljer finns här grunden till något som kan bli mycket vackert. 6786 kvadratmeter tomt med redan genomtänkta avstyckningsmöjligheter. Uthuslängor med bla gammalt stall och verkstad och där det tidigare också bedrivits en smedja. Vad som en gång varit en pampig trädgård med originella och vackra växter av alla dess slag är nu i behov att varsamt arbetas tillbaka till sin forna prakt. Fördelaktigt genom att öppna upp den täta beväxningen mot den absolut mest magiska och hänförande utsikten över de öppna fälten som sträcker sig hela vägen till Åstorp, Höja, Ängelholm och Kullen. Klara kvällar kan man se solen gå ner i det glittrande havet i Skälderviken. Så när som det 5 år gamla luft/vatten-värmesystemet är huset mer eller mindre orört genom åren. Tillåt oss kalla detta -en äkta "oslipad diamant".

Om området

Tåstarp är liten by mitt emellan Munka Ljungby och Hjärnarp. Ett lantligt läge med allt man kan önska sig i närservice inom 10 minuters bilväg. Mellan Tåstarp och Gånarp finns ett nyuppfört ridhus och i området finns fina ridstigar. Förskolor och skolor finns både i Munka Ljungby som i Hjärnarp där också matvarubutiker finns. Endast 10-15 minuter bilväg till Ängelholms centrum.

Kommunikation

Busslinje 507 går mellan Ängelholm och Hjärnarp 1-2 ggr/tim vardagar. Mer info se: http://www.skanetrafiken.se/P4W/Regionbuss/101212_111210/Regionbuss_507_101212_111210.pdf

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
Antal rum7 rok
Boarea128 kvm
Biarea92 kvm
Tomtarea6,786 kvm
Byggår1914
Driftskostnad1,992 kr/månad

Alla bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
7 rum varav 4 sovrum
Boarea
128 kvm
Beskrivning
I den lantliga lilla byn Tåstarp, belägen mellan Munka-Ljungby och Hjärnarp strax utanför Ängelholms tätort, ligger en fastighet med adress Tåstarps backaväg 1 som nu ska byta ägare. Dessa omgivningar, med anor från tidig medeltid, håller på mycket spännande historia och med en bebyggelse från synnerligen tidiga år.

Här på Hallandsåsens sydsida, med hela Ängelholmsslätten som förgrund där solnedgången kan upplevas på håll när solen går ner i väst, bor man i bästa möjliga miljö. Där glittret i havet nås hela vägen till Tåstarps Backaväg. Denna milsvida utsikt är verkligen en av de absolut vackraste vyerna i hela Ängelholms kommun.

Det här är en fantastisk fastighet som är i behov av en vårdande hand för att bygga och putsa fram vad som en gång varit. Genuint och charmigt med många bevarade originaldetaljer såsom fönster, innerdörrar, dörrfoder, lister, plankgolv och gedigna takbjälkar. Ljusa rum med fina fönsterplaceringar där alla rum utom köket har fönster i två väderstreck. Det övre planet är halvt inrett med två sovrum men här finns också ett oisolerat öppet rum med öppet till nock där en takkupa i sydväst hade satt pricken över i. Här finns så många alternativ hur man skulle kunna skapa ett kommande drömhem i denna lantliga idyll.

På utsidan finns två uthuslängor med diverse förråd och loft samt ett garage.

Entréplan

Hall
Från innergården når man en mindre hall där trappa till källaren går ner. Här finns en charmig skrubb/förråd. Plastmatta med sannolikt plankgolv under.

Kök
Kök med plastmatta och enklare inredning. Under plastmattan finns sannolikt plankgolv. Äldre köksinredning med spis, vask och fullhög kyl.

Sovrum 1/matrum
Jämte köket finns ett rum med en inbyggd skrubb/garderob. Fönster in mot gården och mot trädgården. Här eller i vardagsrummet skulle fördelaktigt öppnas upp en dörröppning för att skapa en mer lätttillgänglig utgång till trädgården via bostadens centrum (Dock en bygglovsfråga då fastigheten är kulturklassad) Plastmatta även här men troligen plankgolv under.

Vardagsrum
Stort rum med plats för både soff- och matsalsdel. Här går murstocken centralt i rummet. Kanske undersöker man möjligheterna för en eldstad? Ett nytt vattenburet element sitter i detta rum.

Hall, toalett
På motsatt sida av entrén finns en annan entré med plastmatta och där trappan till det övre planet leder upp. Under trappan har man under årens lopp installerat en toalett med WC och tvättställ.

Sovrum 2 och 3
Vidare runt i huset ligger två likvärdiga rum varav det närmast entrén från baksidan har tre garderober. Rummet bredvid är likvärdig i storlek och ytskikt, dock inga garderober. Båda med plastmatta. Säkerligen plankgolv även här.

Övre plan
Oisolerad vind

Ett härligt vindsplan med ett oisolerat större rum direkt uppstigen för trappan. Tänk att bygga en takkupa här för att bjuda in hela den underbara utsikten i söder?

Sovrum 4 och 5
På vardera gavel finns två sovrum som inretts under åren som gått. Bra ytor med heltäckningsmattor och stora skrubbar i stödbensvindarna.

Källarplan
Källare under del av huset med nedgång både från insidan och utsidan. Här står den nya pannan till luft/vatten-värmepumpen. Diverse förrådsrum, enklare tvättstuga samt ett äldre badrum med badkar. Med två separata ingångar finns krypgrunder åt två olika håll.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med delvis källare
Byggnadsår
1914
Uppvärmning
Luft/vattenpump
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Beställd
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare, krypgrund
Stomme
Tegel
Fasad
Trä
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Utv. plåtarbete
Plåt
Fastighetsbeteckning
Tåstarp 2:21
Övriga byggnader
Större sidobyggnad där det bland annat har bedrivits en smedja. Idag stora förrådsutrymmen med loft över hela längan. Här finns också det gamla stallet kvar där man i mindre omfattning haft häst och grisar.

Sidobyggnad två var ursprungligen "hönsahuset" och där man nu har verkstad med loft över hela byggnaden. Med utgång från vägen sett och tillbyggt på 60-talet finns ett enklare dubbelgarage.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 23,904 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 15,255
VA
SEK 2,906
Renhållning
SEK 1,280
Försäkring
SEK 4,463
Beräknat antal personer
1
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
SEK 962,000
Byggnadsvärde
SEK 592,000
Tomt
Areal
6786 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
En stor fastighet med mycket trädgård. Ett genuint trädgårdintresse har funnits hos familjen där många läckre och annorlunda växter och träd finns. Idag behov av gallring och kanske öppna upp mer mot den milsvida utsikten över fälten som ger en utsikt hela vägen till Åstorp, Höja, Ängelholm och till och med Kullaberg när vädret är med oss.

Större potatisåker på baksidan av byggnaderna.
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp.

Karta

Tåstarp Munka-Ljungby

Tåstarps Backaväg 1

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2019 HusmanHagberg