190
MED66F0CAA5D2AF4344B7DC35E413C409DF

Charmig & välplanerad 4:a i Agnesberg

Såld!

Agnesberg, AGNESBERG

Steken 3 D

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,205
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea81 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer136
Byggår1965
Driftskostnad325 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,175,000

Ansvarig mäklare

Nu har du möjlighet att förvärva en härligt topprenoverad fyra i populära Agnesberg. Här finner du ett boende med öppen och ljus planlösning, Fräscht kök, stort vardagsrum samt en härlig balkong. Med närhet till Vättlefjäll friluftsområde endast ett stenkast bort! Kommande annons, kontakta mäklare för mer info!

Om området

Lugnt och tryggt, barnvänligt område med närhet till den fina naturen runt området. I början av 1960-talet tillkom det nuvarande flerbostadshusområdet Steken.
Agnesberg är en del av stadsdelsnämndsområdet Lärjedalen. Agnesberg var tidigare en egen tätort, men är sedan tätortsavgränsningen 1970 en del av tätorten Göteborg.

Kommunikation

Med bil tar det ca 10 min in till centrala Göteborg.

Närservice

Söker Ni ett större utbud av affärer kan Angereds Centrum, med 5 min bilfärd, erbjuda er butiker inom livsmedel, kläder, restauranger, snabbmatkedjor, apotek mm.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
4 rum
Boarea
81 kvm
Areakälla
föreningens information
Hall
Välkomnande hall med bra förvaring. Härifrån når man hela lägenheten. Rummet går i vitt med en grå mönstrad tapet. Golvet är av eklaminat.
Sovrum
Mysigt sovrum med bra plats för en säng och lekhörna. Rummet har en vacker grå tapet och golvet är av ek.
Badrum
Helkaklat badrum med toalett, handfat och dusch. Rummet går i vitt med ett grått golv. Här finns också golvvärme.
Kök
Fint modernt renoverat kök med med stor kyl och frys. Här finns inbyggd spishäll, ugn, micro och diskmaskin. Härifrån når man balkongen med härlig utsikt mot innergården. Köket går i vitt med ett laminatgolv av ek.
Balkong
Skön balkong med fantastisk utsikt mot vacker natur och innergården. Här får man plats med ett cafébord för en härlig kaffe.
Vardagsrum
Stort vardagsrum med bra plats för soffgrupp med tillhörande bord. Härifrån har man fantastisk utsikt mot den vackra naturen.
Sovrum
Stort sovrum med bra plats för en dubbelsäng men också en byrå för förvaring. Härifrån har man vacker utsikt mot naturen utanför fönstret. Här finns även en walkincloset.
Toalett
Vackert renoverad toalett med handfat och toalett. Rummet går i vitt med ett grått golv.
Sovrum
Fint sovrum med eget badrum. Här får man plats med säng men också en byrå och lekhörna. Rummet går i vitt med ett golv av eklaminat.
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 3,205
Driftskostnad
SEK 3,900 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
0.7308 %
Andel av årsavgiften
0.72729 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1965
Uppvärmning
Markvärmepump & Olja
Ventilation
Frånluft
Energideklaration
Utförd 2/21/2019
Energiklass
D
Energiprestanda
104 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Riksbyggens BRF Agnesbergshus nr 1
Om föreningen
Föreningen äger fastigheten Gårdsten 73:1 i Göteborg kommun med adress Steken 1-3. Marken är friköpt. Föreningen upplåter 162 st bostadsrätter med en total lägenhetsyta på 11 048,5 kvm samt innehar 62 st förråd som hyrs ut till de boende.
Lägenhetsfördelning:
26 st 1 rum och kokvrå, 13 st 1 rum och kök, 1 st 2 rum och kök, 57 st 3 rum och kök, 50 st 4 rum och kök, 15 st 5 rum och kök.

Ekonomi:
Den ekonomiska förvaltningens sköts av Riksbyggen.
Månadsavgiften till föreningen inkluderar värme, vatten samt grundutbudet på kabel-TV. Därtill står föreningen även för bostadsrättstillägget på hemförsäkringen, dvs. som lägenhetsinnehavare behöver man endast teckna en vanlig hemförsäkring.
Avsättning till inre reparationsfonder för respektive lägenhet görs ej. Det inre underhållet av lägenheten sköts av lägenhetsinnehavaren, se stadgarna § 30 för ansvarsfördelning.
Senaste avgiftshöjning skedde 2017-04-01 med 4,41 %. Innan dess hade den inte höjts på fem år. Inga avgiftshöjningar är planerade under 2018. Föreningen är stabil med mycket god ekonomi.

Tvättstugor:
I varje hus finns en gemensam tvättstuga, i uppgångarna 1 E-F, 2 A-B och 3 D-E. . Tvättstugan i uppgång 1 är utrustad med tre tvättmaskiner, två torktumlare, centrifug, tre torkrum samt matt-tvätt. Tvättstugan i uppgång 3 är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, två torkrum samt mangelrum.

Gemensamma utrymmen:
Föreningsexpedition och fastighetsskötarexpedition är belägna på 2 H. Fastighetsskötarna har expeditionstid varje vardag kl 13:00-13:30.
Via föreningen har medlemmarna tillgång till samlingslokal, som används för föreningens ändamål.
Bastun på 2 H samt motionsrummet på 3 H renoverades 2008 och kan nyttjas kostnadsfritt av föreningens medlemmar. Det finns även ett solarium på 3 E som kan användas för 20 kr/tillfälle.
Cykelförråd finns i varje byggnad.
Barnvagnsförvaring finns i anslutning till varje entré, även sopnedkast.
Innergårdarna är gröna och välskötta. Det finns tre lekplatser, en framför varje byggnad.
Till varje lägenhet hör ett eget källarförråd. Dessutom finns 62 st förråd som kan hyras för ca 20-30 kr/månad, separat kö via Riksbyggen.
Medlemskap:
Överlåtelseavgift tas ut av säljaren, 2.5 % av prisbasbeloppet som justeras varje år. 2017 är avgiften 1 120 kr. Eventuell pantsättningsavgift tas ut av köparen, 1 % av prisbasbeloppet som justeras varje år. 2017 är avgiften 448 kr per lån.
Samägande med exempelvis släkting accepteras av föreningen efter överenskommelse. Juridiska personer beviljas inte medlemskap.
Innan medlemskap godkänns vill föreningen träffa köparen. Ordföranden kontaktar köparen för att boka ett sådant informationsmöte. Svar på medlemskapet fås inom en månad från dess att den inkommit till föreningen.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
162
Tv och bredband
TV & Internet:
Kabel-TV levereras via ComHem, grundutbudet av kanaler ingår i månadsavgiften.
Bredband levereras via fiber från Telia. Man kan också välja bredband från ComHem. Avtal tecknas separat via lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.
Parkering
Parkering:
Det finns 182 st parkeringsplatser, kan hyras för ca 100 kr/månad och det är endast personbilar som får parkera här, lastbilsregistrerade fordon får inte stå här oavsett storlek. Controlla är väldigt noga med detta och det medför parkeringsböter. Max 3 platser får hyras per lägenhet. Separat kö via Riksbyggen där det är lätt att få tillgång till parkeringsplats. Plats med eluttag finns ej.
Det finns även 10 st MC-platser, dessa belägna i ett låst uterum och kan hyras för 100 kr/månad. Separat kö via Riksbyggen.
5 husvagnsparkeringar är belägna i områdets nedre del, kostnad 150 kr/månad. Separat kö via Riksbyggen.
Gott om besöksparkeringar vid båda infarterna till området, med fri tolvtimmarsparkering.
Renoveringar
Renoveringar:
Byggnaderna stod klara 1965 och värms upp via bergvärmeanläggning som installerades 2006. Den löpande fastighetsskötseln sköts av två heltidsanställda fastighetsskötare som finns på området vardagar kl 7-16. Den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
2013 bytte man ut oljepannan. Man har inte fattat något beslut om renovering av stammarna, men har bestämt att det ska göras en relining när det blir aktuellt.
2014 genomfördes OVK-besiktning + rensning av ventilationen. Man tog även bort några planteringar och istället byggdes 5 nya parkeringsplatser.
2016 besiktades taken och upptäckta brister har åtgärdats. De tre lekplatserna fick nya lekredskap.
2017 planeras omläggning av papp på taken.
Föreningen följer en underhållsplan, och har inga större renoveringar planerade i dagsläget för 2017.
Se årsredovisning för ytterligare information.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Agnesberg AGNESBERG

Steken 3 D

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg