510
MED7AE0B86D172046D4A8BBE8B8A9015EC7

Såld!

Fin & välplanerad tvåa i mysiga Kålltorp!

Kålltorp, Göteborg

Intagsgatan 6B

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,074 Inkl. värme, vatten & grundutbud av TV-kanaler.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea48 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer00009
Byggår1940

Såld!
Slutpris: SEK 2,190,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Nu finns chansen äntligen att förvärva denna härlig tvåa i populära och naturnära Kålltorp. I populära stadsdelen Kålltorp har du ett fint läge i östra Göteborg. Omgärdad av Renströmska parken, Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön finns gott om möjligheter till härliga naturupplevelser. Välkommen på visning!

Om området

I populära stadsdelen Kålltorp har du ett fint läge i östra Göteborg. Omgärdad av Renströmska parken, Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön finns gott om möjligheter till härliga naturupplevelser.

I Kålltorp hittar du genuina miljöer och byggnader av högt kulturhistoriskt värde. Här syns bland annat de pittoreska landshövdingehusen i både 1920-talsklassicistisk och funktionalistisk stil. I samband med att Kålltorp blev en del av Göteborgs stad 1909 anlades Kålltorps lungsotssanatorium, senare Renströmska sjukhuset. Med tiden utvecklades här en modern lungklinik som flyttade ur lokalerna först 1995. Sedan 2010 har den pampiga röda tegelbyggnaden tjänat som bostadshus.

Idag är Kålltorp ett attraktivt område med mysiga kvarterskrogar som Ölstugan Tullen och Resturang Intill som skapar liv och rörelse. På Ängsvaktaregatan ligger Bagaren och Kockens fina köksbutik där du kan botanisera i timmar bland roliga designartiklar. På västra sidan om samma gata hittar du Kulturhuset Kåken i gamla Härlanda fängelse. Här arrangeras intressanta aktiviteter för alla åldrar; konserter, föreläsningar, sagostunder, barnteater, vernissage mm. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

Soliga dagar lockar Renströmska parken till picknick och vid Härlanda Tjärns badplats flockas traktens barnfamiljer. På promenad- och cykelavstånd ligger natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner och motionsslingor. Strax intill sträcker också det stora naturområdet Delsjön ut sig med sina vackra vandringsleder och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i.

Närmaste större serviceområde är Munkebäckstorget, ett 50-talstorg med apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, fiskbil, systembolag och pizzeria. Vid Munkebäcksmotet finns ICA Kvantum, perfekt när det är dags att storhandla, men du hittar även mindre livsmedelsaffärer utspridda i området.

I Kålltorp har du nära till kommunala kommunikationer. Med spårvagn 1, 3, 5 och stombuss 17 tar du dig in till Göteborgs city. Daghem och skolor finns på nära håll i området.

Bilder

Planritningar

Planritning

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
48 kvm
Interiör
De välplanerade 48 kvadratmeterna disponeras enligt följande:
Hall
Hallen är rymlig och är bostadens nav, varifrån alla rum kan nås. Här finns smart förvaring i form av flera garderober. Väggarna är vita och på golvet ligger en ekparkett.
Sovrum
Vidare till höger från hallen nås sovrummet. Sovrummet är placerat med ett rofyllt läge mot den trevliga innergården. Här finns plats till stor dubbelsäng och förvaringsmöbler. Väggarna är målade i en ljus, sober ton och på golvet ligger ett parkettgolv.
Kök
Intill sovrummet finns köket. Det finns gott om förvaring och arbetsyta. Här finns kyl & frys, dubbel diskho samt spis med fläkt. Luckorna är vita och kaklet blankt, i mörkgrönt. Väggarna är vita och golvet ljusgrått.
Badrum
Badrummet är väldisponerat, helkaklat i vitt. Badrummet är utrustat med handfat och spegelskåp, wc, dusch med dubbla glasdörrar samt praktiskt handdukstork.
Vardagsrum
Vardagsrummet är luftigt och rymligt. Här får enkelt plats till soffgrupp, tv-möbel och matgrupp. Stora fönster partier skapar ett ljust och hemtrevligt intryck. Väggarna är ljusa och på golvet ligger det en parkett.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 3,074 Inkl. värme, vatten & grundutbud av TV-kanaler.
Andel i föreningen
9.16275 %
Andel av årsavgiften
9.16454 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1940
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 10/23/2019
Energiprestanda primärenergital
165 kWh/m² och år
Förening
Namn
Intagsgatan 6
Om föreningen
Föreningen upplåter 9 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 6 lokaler med hyresrätt. Föreningen består av adresserna Intagsgatan 6A och 6B.
Föreningen är en äkta förening. Föreningen äger marken.
Organisationsform
Bostadsrätt
Tv och bredband
Fiber finns
Parkering
Gratis parkering finns att tillgå på gatorna i området. Parkering Föreningen förfogar över 6st parkeringsplatser. Till dessa är det separat kö.
Renoveringar
Föreningen förfogar över en modern tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och torkrum.
Vidare finns här cykelförvaring. Renoveringar - Utförda och planerade Utfört underhåll:
Utöver nedan har byggnaden ständigt genomgått löpande underhåll. Enligt besiktningsprotkoll från ombildning är byggnaden i normalt skick.
2008: Nya tambur-, källar och vindssäkerhetsdörrar är monterade.
2008: Målning av fasader och fönster.
2000-2010: Ytskiktsrenovering av flertalet badrum har utförts löpande.
År 1990: Helrenovering av fönster, omläggning av tak inklusive plåtarbeten och utbyte av entrédörrar.
Mitten 1970-tal: En större ROT-renovering varvid lägenheter inklusive kök/bad renoverades inklusive byte av VA-stammar. Nya EL-stigare monterades till lägenheterna vid detta tillfälle. Kommande underhåll:
2019-2021: Tilläggsisolering av tak i portal
Övrigt
Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Karta

Göteborg Kålltorp

Intagsgatan 6B

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg